Ei vielä ihan purjehduskelit kuitenkaan

tiistai 11. huhtikuuta 2017

Viikonloppuna oli jo pientä viitettä siihen suuntaan, että kohta voisi pistää talvivaatteet pesukoneen kautta ylähyllyille säilöön. Sitä ei täällä näissä maisemissa kovin helposti uskalla tehdä, kun untsikalla mennään tammikuusta monesti sinne toukokuulle saakka. Tosin sitten voi tulla ylläreitä, kuten tänään. Mittari olikin yhtäkkiä Celsiuksen asteilla 27 kohdilla ja allekirjoittanutkin jo melkein lämpöhalvauksen partaalla. Pitihän sitä ulkona sentään koko päivä juosta, kun koskaan ei tiedä, onko seuraavana päivänä enää mitään vastaavaa jäljellä. Ja näin teinkin. 

Mutta viikonloppuun vielä. Sekin meni mukavasti ulkoillen. Käytiin New Hampshiren puolella ajelemassa tuota rannikkoa pitkin, ja jäätiin muutamiin puistoihin vähän pidemmäksi aikaa. Oltiin lähellä Portsmouthia, josta myös nämä kuvat. Majakka- ja merihulluna voisin vain olla ja katsella ja kuunnella luontoa. Minä vuodenaikana tahansa.

Lintuja oli jo paikalla kovasti. Lokit rääkyivät tutusti ja muutamia lajeja en edes tunnistanut. Sekin piti tsekata netistä, mutta eipä ole vielä kerennyt tuota tekemään. Etenkin, kun tänään olin sitten koko päivän ulkona. Voin paljastaa "paheeni", pelaan Pokemon Gota ja sain vinkin eräästä paikasta, jossa olisi yhtä harvinaisempaa pokemonia yllin kyllin tarjolla. Tällaisia paikkoja kutsutaan nesteiksi. Ne vaihtuvat aika ajoin, ja en ollut tästä paikasta muistanut käydä tarkastamassa tilannetta muutamiin viikkoihin. Etenkin, kun tähän asti pelaaminen on ollut aivan kamalaa jäätyneillä näpeillä ja kylmästä viimasta hyytyvällä puhelimella, oli jotenkin eufoorista sinkoilla sinne tänne isossa puistossa ilman mitään huolta kylmettymisongelmista. 

Tänään kävin katsomassa myös ulkoilun ohella vähän keväisiä tai no, kesäisiä vaatteita. Meillä ei siis ole oikeastaan lainkaan kevättä. Se on talvi ja sitten se on kesä. Vaihtuu lennosta. Kevätvaatteiden suhteen en päässyt vielä mihinkään lopputulokseen, koska mikään ei ollut alennuksessa, enkä löytänyt näihin kauppoihin alennuskuponkeja. Sääntö numero yksi, kun olet shoppailemassa Amerikassa. Älä maksa mistään normaalihintaa, koska se on todennäköisesti seuraaana päivänä alennuksessa. Mutta mulla on näitä kertoja ollut enemmän kuin yksi tai kaksi, kun en ole suostunut maksamaan normihintaa JA minun himoitsemani vaate on sitten joko kokonaan tai vähintään koon puolesta loppunut alekoodien ilmestyessä. Yksi kiva hame jäi nyt sitten kauppaan kaivelemaan. Hinta oli minusta liikaa, mutta toisaalta se olisi ollut ihan täydellinen. Tässäpä siis dilemmaa kerrakseen vielä huomiselle. Uskallanko ottaa alenodotusriskin vaiko en. Joissain liikkeissä on hintatakuu niin, että voit käydä oikaisemassa hinnan, jos se muuttuu vaikkapa 2 viikon kuluessa. Tällä kertaa sitäkään ei ollut saatavilla. Mietin, että jos tuo vaatekappale olisi sellainen, että käyttäisin sitä suurin piirtein koko ajan ja siitä olisi useammaksi vuodeksi iloa, ei hinta olisi sinänsä paha. Mutta plääh, katsotaan. Jotain pitää kuitenkin hankkia.

Nyt siis ei muuta, kuin mukavaa viikkoa! Meritunnelmissa, pitkästä aikaa :)3 kommenttia

 1. New Hampshire on minulle vierasta seutua, mutta nuo maisemathan voisi olla vaikka Suomesta, aika saman näköistä. Ja tutulta kuulostaa toppatakissa palelukin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! New Hampshire on seuraava osavaltio tässä Massachusettsista pohjoiseen, ja kuuluu myös näihin Uuden Englannin osavaltioihin, joissa tyypillistä rannikkoseutua ja paljon historiaa. Joskus tulee kyllä ihan Suomi-fiilis, mutta sitten kuitenkin kokonaisuus hyvinkin erilainen johtuen pitkistä hiekkarannoista ja erilaisesta kalliosta. Ja vuorovedestä :-) Tuuli meillä täällä niin kauhean kylmä, että sitä ei ensin meinaa uskoa. Untuvatakki kyllä ehdoton. Sopii toki kans Suomeen :-)

   Poista
 2. Hello Hanna,
  Wonderful picture. Great that lighthouse.
  Shot 10 and 12 are really nice.

  Greetings, Marco

  VastaaPoista