Kesäkodin keittiössä

torstai 22. maaliskuuta 2018
"Kesäkoti" eli Suomen koti on ollut tässä taas mielessä.
Pian sinne taas päästään!

Meillä tuo toinen puoliskoni käyttää talosta nimeä kesähuvila, ja vähänhän se sellainen mökki onkin :-D Mun haave vanhasta talosta ei toteutunut, mutta sain kuitenkin talon, joka on sisältä sellainen osittain vanhan henkinen. Hain lähinnä sellaista vanhaa kaupunkiasuntofiilistä, en maalaistaloa. Olen ollut melkein kaikkeen aika tyytyväinen.

Virallisesti talo on kyllä siis ihan talo. Uusille lukijoille tiedoksi, että se on muokattu versio Kannustalon Aurora-mallistosta ja tosiaan rinteeseen rakennettu. Alakerta meillä on harkkoa eli ns. kivitalo, mutta yläkerta tuli Kannustalolta elementtinä. Koko talo on silti Kannustalo, ja se on verhoiltu puulla kokonaan. Rinnetalomaisuus on ns. hämätty autokatoksen avulla. 

Keittiöstä pääsee ns. yläterassille suoraan. Se ei ole parveke, vaan yläpihan terassi. Suunnittelin keittiön paikan tähän, koska tuossa kohdassa on ihana vanha omenapuu ja siihen paistaa aurinko suurin piirtein aina. Ajattelin, että parempaa ei voi olla, kuin suora käynti keittiöstä ulkoilmaan. Ja tähän ollaan oltu tyytyväisiä. Tämä omenapuu siis oikeastaan määritteli meidän keittiön sijainnin ja vähän samalla koko talon pohjaa.

Löysin muutamat kuvat, mitkä toissa vuonna otettu.
Mulla on ollut nyt tässä samaan aikaan verhojenhankinta-ajatuksia ja sopivasti noiden kuvien kanssa pohdin, mikä nyt olisikaan paras vaihtoehto. Meillä on talopaketin mukana tulleet sälekaihtimet, mutta en pidä niistä yhtään. Keittiön toinen ikkuna on sellainen, että siitä ei kukaan vieras näe sisään, mutta tiskipöydän ikkuna on taas naapuriin päin, joten se on kiva saada peitoon tarvittaessa. Siitä paistaa monesti myös aurinko niin, että pitää hieman himmentää. Alan olla vähän kyllästynyt noihin punaisiin raitaverhoihin ja nyt niille taitaa olla seuraava kohde veneessä. Joten uutta verhoa pitäisi kehitellä tänne. Mutta voin sanoa, että huvittaisi tehdä vähän muutakin remppaa. Muun muassa vähän seinien maalaamista. Kesällä sitten katsotaan, mihin suuntaan edetään.

Lähetä kommentti