Kuvasatoa Country Living -messuilta

torstai 22. maaliskuuta 2018


Vintage living -tyylin faneille ehdoton kesäkohde on New Yorkin osavaltiossa vuosittain pidettävät Country Living -lehden järjestämät, ja sen nimeä kantavat messut. Olen nyt käynyt siellä kolmena peräkkäisenä kesänä, aina kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Näin tammikuun lopussa mieltä piristää kesän ajattelu ja se, mitä kaikkea kivaa voikaan ja jaksaakaan taas tehdä, kun aurinkoa sekä valoa on riittävästi tarjolla ja vähän enemmänkin!

Viime kerralla aikataulujen vuoksi meni käynti ihan sinne viimeiselle päivälle, sunnuntaille, ja se oli kyllä aikamoinen pettymys. Moni kauppias oli jo pakannut kamppeensa vaniin ja lähtenyt tien päälle - mikäs siinä, jos kauppa on käynyt ja hyllyt tyhjentyneet. Mutta tosiaan harmi sinänsä, kun itse ajaa kolme tuntia, ja saa vain puolet siitä, mitä luulee saavansa. No aikaisempina vuosina olenkin ollut jo varhaisemmin paikalla, joten on tämä sinänsä nähty. Tavaraähky on taattu ja lopulta valinnan vaikeus tulee esiin sellaisena hankaluutena, ettei keksi ostaa mitään. Parhaat ostokseni olenkin sitten lopulta tehnyt ruokakioskeilta tai omatekoista maalaismajoneesia myyviltä kauppiailta. Ruoka nyt onkin oikein hyvä ostoskohde, se ei sinänsä täytä kotia ja siitä pääsee syömällä eroon :-) 

Messuilla on niin antiikkia kuin uutta tavaraa. Kirjoja, kässäilyjä, ruokaa (kuten tuli jo mainittua), uutta vintagetyyliä, amerikkalaista ja jonkin verran tuontitavaraa. Pääosissa ovat kuitenkin sellaiset vähän kulahtaneet romuromanttiset jutut. Kauppiaita tulee pitkin maata, mutta yleisesti tämä New Yorkin osavaltio ja meidän Massachusetts on loistavaa aluetta kaikenlaisille antiikkikirppiksille ja rompetoreille. Kesällä niitäkin riittää, kun osaa etsiä ja osuu kohdalle. 


Jostain syystä tämä postausidea putkahti nyt mieleeni, kun halusin löytää jotain positiivista ja mukavaa amerikkalaista omaankin mieleeni. Ikävät jutut ovat niitä, joista pääosin uutisoidaan. On täällä vaikka mitä ihanaa ja kivaakin, vaikka oikeasti sitä toistakin puolta turhan paljon.  Mutta ainakin tätä vanhaa tavaraa ja antiikkia löytyy ja rompetoreilla kiertely on mun mielestä ihan parasta :-)

1 kommentti:

  1. Voi iiks!! Just tuollaisille messuille olen aina halunnut päästä! Hyvä vinkki, jos vaikka joskus onnistuisi. Täältäpäin on niin vaikea tietää millainen messu on, ettei mene ihan pieleen. Valoisia päiviä!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…