Vihreää joulua

perjantai 1. joulukuuta 2017
Hei ei ole totta, se on JOULUKUUN ensimmäinen! Mistä se nyt tuli, en tajua, kun tuntui vielä vähän aikaa sitten niin kovin kaukaiselta. Se todellakin tuli nyt vähän kuin "puskista". Sitä tuntuu aina vielä marraskuun puolella, että joulu on vasta jossain hamassa tulevaisuudessa. Sitten tulee yhtäkkiä ensimmäinen adventti ja joulukuu hujahtaa vauhdilla eteenpäin. Etenkin viikonloput, joita tuntuu olevan aina liian vähän. Olisi niin monia kivoja tapahtumia, minne haluaisi ehtiä. 

Tänä jouluna olen tehnyt kaksi asiaa täysin erilailla kuin ennen. Ensinnäkin ulkoistin lahjojen hankinnan Mikolle. Lupasin, että voin hommata pehmeitä paketteja, mutta kaikki muut saa hän hoitaa. Jouluaattona sitten nähdään, mitenkäs kävi :-D 

Toinen asia, minkä teen erilailla on koristelu. Me haettiin kuusi jo viime viikonloppuna ja laittelen meille joulua tässä pikkuhiljaa sillä ajatuksella, että itsenäisyyspäivänä on juhlavaa Suomen väreissä. Yleensä laitan koristeet tosi paljon myöhemmin, mutta nyt päätin että maassa maan tavalla. Ajattelin, että panostan nyt ruokapuoleen sen mitä jaksan. Koska itse joutuu kuitenkin tekemään suomalaistyyliset jouluruoat ja leipomiset, niin otetaan sitten hyvää aikaa niille. En aijo ottaa minkään sortin joulustressiä, joka yleensä on se perisyntini. Nyt mennään hyvällä fiiliksellä ja rennosti. Ja jos ei jotain ehditä, sitten se jää.


Joulukuusi on vielä pihalla, ja meinaan sen viritellä meidän terassille piakkoin, mutta hain tästä takapihan metsästä männyntaimen maljakkoon. Kuusia ei pahemmin ole näkynyt, joten tämäkin sai nyt kelvata. Jotenkin mänty on kyllä oikin kiva sekin. Vihreää havua, just sopivaa tunnelmaa. Vihreää on muuten meidän tämän joulun väreissä aika paljon! Lisää siitä huomenna. Ajatuksena on nimittäin huomenna vähän laitella itsenäisyyspäivää varten jo suomenlippuja sun muuta juhlavaa. Jos vain valoa riittää, saatte kuvamatskua siitä sitten tänne.

Tämän vuoden "joulukalenteri" tulee olemaan kaikkea sitä, mitä täällä itse joulukuussa puuhaillaan.  Mutta en lupaa jokaiselle päivälle luukkua. Siksi lainausmerkeissä... Tiedossa on muun muassa glitterihullujen kaksosten jouluaskartelukatsaus, (tässä mennään hyvin perinteisellä enemmän on vielä enemmän -ajatuksella ja voi olla että sitä glitteriä saa siivoilla vielä pääsiäisenä nurkista), jouluherkkuja, jouluvalobongausta amerikkalaiseen tapaan,  TOIVOTTAVASTI joulukuista New Yorkia, mutta ainakin Bostonia, joululahjavinkkejä ja kaikkea muuta hauskaa. DIY-osioon olenkin jo kuvaillut vaikka mitä ennakkoon, joten ne uskallan sanoa täysin varmaksi. Instassa päivittelen myös totta kai ja InstaStoryssä sitten yleensä aika "siloittelematonta" arkea. 

Tästä siis joulunodotus alkakoon - Iloista joulukuuta! 


4 kommenttia:

 1. Vitsit, miten kiva joulukalenteri tulossa! Innolla seuraan : ) Tästä inspiroiduin jo sen verran, että heti töiden jälkeen haen metsästä jonkun rangan lasipurkkiin. Ehkä löydän kuusen, ehkä en. Täällä Espoossa sataa tänään räntää, mutta toivottavasti se ei ihan heti peita kaikkia varpuja ja pikkupuita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kivaa kun seuraat! Mä muuten olen napsinut joskus ihan vain havun oksia, ja etenkin just männyistä oksat on ehkä parempia kuin tuollainen taimi. Mutta meillä oli nyt noita pieniä niin hirveästi, että raaskin sen sitten napata. Ja isoja ei oikein niinkään. Toivotaan et tulee valkoista maahan siellä Suomessa, siis sellaista joka jääkin vähän valaisemaan maisemaa!

   Poista
 2. Hyvää joulukuun ekaa! 😊🤶❤

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…