Merenrannalla kotona

maanantai 9. tammikuuta 2017


Tämä paikka on minun taivas. Marbleheadin lahti, purjeveneet, kalastuspaatit, pursiseurojen ihanat rakennukset, kaunis pieni kaupunki. Upeita taloja, ihana uimaranta. Ja hiljainen! Eihän meillä niin turisteja ole täällä päin, kuten vaikka NYC:ssä, mutta ihmisiä on. Ja jos on hyvä paikka, se täyttyy aurinkoisena viikonloppuna aina ääriään myöten. Onneksi Marblehead on hieman syrjässä, vaikkakin yksi USA:n itärannikon kauneimpia purjevenesatamia. 

Me ajelemme tänne usein. Kuten olette varmasti blogissa huomanneet :-) Talvella ehkä harvemmin. Kun täällä on kylmä, ei ulkona pysty juurikaan olemaan. Kylmyys on aivan erilaista kuin Suomessa, koska ilma on kosteampaa myös talvella. Se todellakin puree poskia, mutta se myös haittaa hengitystä. 

Lunta odoteltiin tässä muutama viikko, nyt sitä taas on, vaikka kuvissa ei olekaan. Kävimme haistelemassa meri-ilmaa, hakemassa hyvältä paikalta Pokemoneja ja ihmettelemässä hiljaisuutta.

Veneet muovitettuina - näyttää suomalaiselle jotenkin oudolta.  Jos ei tuolla kosteus pesi, niin missä!
Kalastusalukset menevät merelle vuoden ympäri, ja muutama sellainen saapui iltapäivällä taas satamaan. Itse en kestänyt olla valokuvaamassa ulkona kuin viitisen minuuttia ja näpit olivat aivan turtana. 

Silti nyt voidaan jo tähyillä kesään! 
Se nimittäin jo näkyy horisontissa :-)


2 kommenttia