Mystic Seaport, CT

perjantai 6. tammikuuta 2017

Uusi Englanti ja purjehdus kuuluvat ihan ehdottomasti yhteen. Jos Kalifornia on surffailun mekka, on täällä taas purjehdus ihan huipussaan. Ja miksei olisi. Rannikko täynnä upeita kohteita ja tuulta riittää. Uuden Englannin rannikko plus vielä New Yorkin osavaltion rantaviiva siihen mukaan luettuna (NY ei kuulu Uuteen Englantiin, vaikka alueena hyvin samanlainen.) 

Minulle tämä on siis luonteva kotipaikka. En ole koskaan asunut sisämaassa, aina jonkun meren rannalla. Meri veressä ja merellä olen kotona. Siksi tulen kotiin, kun pääsen rantakallioille katsomaan aaltoja, veneitä, lintuja, tuulta. Kaikki vuodenajat kelpaavat. 

Kesä toki siintää jo mielessä! Venemessut ovat pian Suomessa ja siitähän se kausi taas lähtee. Tammikuusta alkaen meidän purjehdusseurassa Suomessa (EPS) alkaa kuhina erilaisten kurssien muodossa. 

Nämä kuvat viime syksyltä, kun kävimme Connecticutissa (naapuriosavaltio Massachusettsille) aivan mahtavassa museossa. Mystic Seaport on USA:n paras ja suurin merimuseo. Se on perustettu jo vuonna 1929.  Meillä on paikkaan vuosikortit, joka fiksu juttu monissa museoissa täällä USA:n puolella. Monesti maksat vuosimaksun jo yhdellä kerralla lähes kokonaan, jos ostat kertalippuja. Isommalle perheelle se kannattaa melkein aina. 

Mystic Seaport -museo on oikeastaan kaupunki. Se on niin iso, että siellä ei jaksa päivässä käydä läpi läheskään kaikkea, jos on oikeasti kiinnostunut aiheesta. Museoalueella on Yhdysvaltojen vanhin valaanpyyntialus, aito 1800-luvun valaanpyyntikylä, höyrylaivoja, hurja määrä upeita vanhoja purjeveneitä ja purjelaivoja, taidenäyttelyhalleja... Museoalueella järjestetään myös purjehduksia ja purjehduskursseja kaiken tasoisille eri laivoilla optareista kolmimastoisiin. Viime syksynä sinne seilasi Norjasta aidon mallin mukaan rakennettu viikinkilaiva. Me menimme syksyllä sen perässä tuonne museoon, mutta nyt en tainnut saada yhtään kuvaa tästä mukaan tähän postaukseen.

Alueen vieressä on iso ostoskeskus, joka tosin poikkeaa täysin perinteisestä mall-ostarista. Se on vähän sellainen "turistikauppakeskus", eli täynnä erilaisia pieniä myymälöitä, joista saa matkamuistoja ja mitä vain. Suomalaiselle paikassa on erikoisuutena kauppa, jota pitää norjalainen rouva. Sieltä saa Fazerin sinistä suklaata ja muutakin suomalaista :-) Siinä vaiheessa, kun perhe on ollut reilut kolme neljä kuukautta ilman suomalaista suklaata, tulee jonkinlainen pakonomainen tarve lähteä ajamaan tuonne kaupalle :)

Mysticiin on matkaa meiltä Bostonin suunnalta vähän alle pari tuntia ja NYC:stä ajaa 2,5 tuntia I-95 tietä pitkin, jos ei ole pahoja ruuhkia matkalla. Tänne pitäisi päästä myös julkisilla. Suosittelen ehdottomasti käymään, jos on matkailemassa täällä meidän rannikolla. Ja tuossa Mysticissä on myös useampi hyvä hotelli, joten yöksi voi jäädä. 

Luulen, että tulen kirjoittelemaan paikasta vielä lisääkin! Jos museoalue kiinnostaa, niin kannattaa käydä katsomassa lisätietoja täältä, kliks. 
No Comments Yet, Leave Yours!

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…