Lukemista ja takapihan lemmikkejä

tiistai 11. lokakuuta 2016


Saimme hirmumyrsky Matthewin rippeet Bostonin korkeudelle sateiden ja tuulen muodossa. Kylläpä olikin masentavan märkää ja pimeää koko sunnuntai. Ei olisi oikein jaksanut liikauttaa edes pikkusormeaan, mutta toisaalta tällainen kotipäivähän on mahtava tilaisuus tehdä kaikenlaisia rästihommia koko perheen voimin. Niin, jos se perhe olisi ollut yhtään pirteämpi, kuin minä... 


Päätin itse kuitenkin saada jotain aikaan, ja siivosin vanhimman pojan muutamat purkamatta jääneet muuttolaatikot. Ne olivat pääosin täynnä kirjoja, jotka eivät enää kiinnostaneet. Sainkin mukavasti lajiteltua kirjat pienten poikien hyllyyn ja kierrätykseen. Pelastusarmejan auto hakee täälläkin ovelta, kuten Suomessa. Konmaritusta harrastettu, mutta vielä olisi tekemistä. 


Minun laatikonpurku-urakastani oli myös hyötyä.

Wimpy Kid -kirjat ovat olleet meillä tosi suosittuja ja isojen poikien mieleen. Nyt niiden aika on mennyt jo ohi isommilta pojilta ohi, mutta onneksi on näitä pienempiä jonossa. Meillä on kaikki kirjat koko sarjasta englanninkielisinä lukuunottamatta yhtä. Olisin iloinen, jos lukisivat suomenkielisiä, mutta se on jotenkin kauhean tuskan takana. Lukevat helpommin englanniksi, joten näillä sitten mennään. Kunhan nyt lukevat, pääasia! Toinen kaksosista innostui nyt ottamaan Neropatteja omaan kirjapinoonsa ja aloitti heti luku-urakan.
Neropatin päiväkirjat on kirjoitettu helppolukuisesti ja monet pojat innostuvat näiden avulla lukemaan enemmänkin. Sarjakuvat tekstin lomassa tekevät näistä kirjoista sopivan rentoja. 
Itse löysin Muumi-kirjoja tuosta muuttolaatikosta. Ostin ne lukemiseksi koko perheelle pari vuotta sitten, kun oli Tove Janssonin juhlavuosi. Yksi on taidettu lukea. Ei oikein ole uponnut nämä tarinat meidän teineille. Mutta minä päätin nyt lukea sekä Muumipappa ja meri ja Taikatalvi -kirjat. Lukupinossa on kyllä vaikka mitä muutakin, mutta miten sitä tuleekaan luettua niin vähän. Kaivoin nyt hyllystä pari kirjaa, jotka meinaan lukea pikapuoliin. Meillä on suomenkielisten kirjapiiri täällä USA:ssa yhden face-ryhmän kautta ja nyt täytyy itse lukea omia kirjoja, jotta voi antaa niitä kiertoon :-D Onpahan nyt sitten syy saada itsensä lukemaan!
Mutta joillain on kiire huonosta ilmasta huolimatta. 
Pähkinät pitää saada pikaisesti talvisäilöön!


Lähetä kommentti