Auroran kustavilainen syyssisustus

maanantai 10. lokakuuta 2016


Minulla on näitä sielunmaisemia usealla suunnalla. Yksi on tässä. Rakastan meidän Suomen kodin ruokapöydän aluetta. Siinä on jotenkin aina hyvä henki. Kaikki tykkäävät istua juuri siinä ja jotenkin tuntuu, että ei sitä oikein osaisi muualla tuossa talossa istuakaan. Olen sitä miettinyt, miksi me aina istutaan siinä. Ja mikä "vika" olohuoneessa on, ettei tule sitten sohvalla oltua. Mutta toisaalta kun mietin, sama juttu toistuu melkein jokaisessa kyläpaikassa. Ihmiset ovat joko keittiössä tai ruokapöydän äärellä. 

Nyt olen todennut ainakin sen, että sohvan ympärillä pitäisi olla paljon pieniä laskutasoja, sohvapöytä pitää löytyä myöskin. Ja jotenin olohuone sellainen, että sohvilla uskaltaa istua rennosti, ei tarvitse missään tapauksessa pönöttää tai olla turhan tärkeä. Meillä Ikean Ektorpit luulisi kelpaavan ainakin tuon rentouden osalta. Olen haaveillut Suomeen meille uutta sohvaa, mutta en ole sitten kuitenkaan mennyt sitä hommaamaan. Tuntunut ehkä turhalta. Tai no, siis oikeasti me ei sitä tarvittaisi edes nyt. Joskus, jos halutaan panostaa, ostan ison kulma- tai divaanisohvan.

Tämä kuvasetti ei nyt sitten liity ihan kauhean hyvin yllä olevaan sohvapohdintaan, mutta sielunmaisemaan kyllä. Nuo valurautaiset kynttilänjalat on ostettu eri paikoista, muun muassa Fiskarsista sieltä eräästä kynttiläpajasta, jonka nimi ei vain nyt tule mieleen. Olisiko joku Moko-marketista myös. Tykkään poltella niissä aina myös vähän vuodenaikojen sävyihin sopivia kynttilöitä.Tine K:n iso kattovalaisin on hankittu meille juuri tähän taloon pari viikkoa ennen muuttoa. Ja se on ollut täydellinen. En voi keksiä parempaa valaisinta tuohon paikkaan. Tuollainen hankinta, jota ei edes halua muuttaa, vaan mihin on joka päivä tyytyväinen, maksaa kyllä kalliin hankintahinnan takaisin. Sivusta vedettävä sohva on kolmas laatuaan meidän huushollissa. Olen myynyt kaksi vanhempaa eri syistä, mutta muun muassa siksi, ettei niissä ole voinut käytännössä oikein istua tällä tavalla ruokapöydän ympärillä. Tämä on ollut tosi kiva siihen, ja lisäksi tarpeeksi vakaa ja tukeva sekä simppeli. Se on myös ollut meillä lastensänkynä. 

Myös tuohon pöytään olen ollut melko tyytyväinen. Se on teetetty puusepällä ja tuli todella edulliseksi verrattuna kaupan vastaaviin. Ainut, että olen vähän kyllästynyt sen värisävyyn, joka on hyvin paljon samaa meidän lattian kanssa. Haluaisin vähän kontrastia mukaan, joten ehkäpä vahaan sen jossain välissä tummemmaksi. Pöytä on käsitelty Osmon vahalla, joten sillä sitten saan tehtyä myös mahdolliset tulevat muutokset.

Nyt on kyllä syksy parhaimmillaan kynttilänpolttoa ajatellen. Että eiköhän nautita vaan :)

5 kommenttia

 1. Oi miten ihania kuvia ja tunnelma niissä! <3 Kyllä minäkin haluaisin istua juuri tuon pöydän ääressä, kauneudesta nauttien.

  VastaaPoista
 2. Vitsit miten kaunista, ihana tunnelma! Tosi kiva tuo jalkalamppukin, meillä on se teidän vanha ja tykätään kovasti.

  Pöydästä tuli nyt inspiraastio, vois koittaa nikkaroida jotain tuon tyylistä : )

  VastaaPoista
 3. Huoh huoh huoh.... jäin huokailemaan tätä tunnelmaa♥

  Ektorpit on vähän kakspiippuinen juttu. Muistan miten onnessani olin v. 2008, kun meille hankittiin eka Ektorp. Ja se on ollutkin käytössä LOISTAVA. Nykytrendit vaan puskee päälle, että pitäis olla simppelimpi ja vähän modernimpi malli taas vaihteeksi... no en välitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä tiedän :-D Niissä on älyttömän hyvä istua, mutta olen ihan kyllästynyt sen muotoon... Mutta mikäs olisi se hyvä kompromissi!?

   Poista