Pakollinen hortensiapostaus ja keittokirjavinkki saaristofaneille

maanantai 19. syyskuuta 2016

Pakollinen jokavuotinen syyshortensiapostaus tulee nyt hieman jälkijunassa, mutta sille ei mahda tällä kertaa mitään. Ei anneta haitata. Jostain syystä se on kuitenkin aina tehtävä. En ole aiemmin ehtinyt ja nyt sitten kuvat vihdoin valmiina.

Samat hortensiat meidän Suomen talon edessä kuvattava edestä, takaa, alta ja päältä ja joka vuosi. Ja sitten ihmetellään, miten nää kuvat näyttää aina ihan samoilta :-D Mutta tänä kesänä sen verran erityistä, että olivat hyvin hintsuja kukkimaan pahuksen puskat. Koskaan ei ole ollut näin onnetonta, parin kolmen kukkavanan elokuuta. Syynä oli ehkä viime talvi tai / ja se, että leikkasin ne hieman eri aikaan, kuin normaalisti. Toivoa sopii, että kukkivat taas ensi vuonna yhtä hyvin, kuin aina ennenkin. Muuten en tykkää yhtään!

Camilla Läckbergin Suosikkireseptit -kirja, joka kuvissa vilahtaa, on fiiliskeittokirjana aivan omaa luokkaansa. Etenkin, jos sattuu olemaan millään tasolla hurahtanut saaristolaiselämään, veneilyyn, mereen tai vaikkapa rannikkoseudun ruokakulttuuriin. Kirja ei ole uusi, mutta siitä on taidettu ottaa uusi painos, koska Akateemisenkin hyllystä sitä löytyi selvästi esiin pistettynä. Tämän kirjaihanuuden kera on oikein mukavaa laskea päiviä tulevaan kesään. Niitähän on joka päivä yksi vähemmän :-D Ja toisaalta, mikäs siinä, kun voi omassa keittiössä yrittää saada aikaan kuvien mukaisia makuelämyksiä. Oma kokkailutaitoni voisi olla kyllä parempi (saako kokkikursseja joulupukilta?) ja ehkäpä jonkin verran voin syyttää myös tätä meidän talviasumusalueen kauppavalikoimaa. Ei ole suomalaista lähiruokaa mailla halmeilla! Mutta selviytyä yritettään silti :-D Merellisiä herkkuja Fjällbackasta kannattaa pistää joka tapauksessa korvan taakse, jospa sitten ehkä joulupukki niitä toimittaisi.

Iloista maanantaita!

4 kommenttia

 1. Täkäläiset ruokakaupat imevät itsessään jo ruuanlaitto innon, kumpa vaan raskis ostaa kaiken WF:sta tai TJ:sta ja jaksaisi käydä farmers marketilta hakemassa lähiruokaa. Kävin ennen tukussa, josta saa kyllä laadukasta ruokaa ja kohtuuhintaan, mutta se tukku on niin ankea ja ei herätä kyllä minkäänlaisia ruuanlaitto fiiliksiä niin ajattelin luopua tukussa käymisestä.
  Jos löydät jotain ruuanlaittokursseja, niin vinkkaa mullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, siellä Saltboxillahan niitä - mä vaan taas en ole täällä, kun siellä olis lokakuussa tilaa. Höh! Mutta jossain välissä jos onnistuisi. Meillä pari farmia, missä mä käyn. Ne inspiroi kyllä. Ruokakaupat ei tod :-D

   Poista
 2. Lueskelin taas muutaman postauksesi taakse päin, niin elämänmakuisia postauksia :). Näin se Suomen kesäkin vaan hurahti ohi…

  Olen ollut pikku tauolla omasta blogistani ja huomasin kivan kommenttisi vasta nyt. Nyt odottelen innolla purjevenekuulumisianne, johon vähän arvoituksellisesti viittasit :). Ihan mahtavaa, jos asia etenee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihana kun jätit viestin tännekin! Mulla myös tässä bloggailu vähän ajanpuutetauolla, kun niin kiirus muuten. Mutta juu, kuule kyllä tämä tästä. Se "tärkein", eli finanssi, on nyt jokseenkin kunnossa. Ja sehän tosiaan se, mitä ilman ei mitään tehdä :-D Eli kovasti olis veneenomistajan huolet kohta arkipäivää, toivon mukaan ainakin!

   Poista