Bostonin tonttuja js muumeja joulua odottelemassa

sunnuntai 6. joulukuuta 2015


Meillä on täällä USA:n kodissa ihan jouluista, kun sain Nisset sohvalle ja vähän jouluista muutenkin esille. Ei sitä paljon tarvitse. Suomessa olisi mukana myös kynttilät ja valot, mutta täällä asunnossa ei saa polttaa kynttilöitä, ja valoja en löydä mistään. Muutettiin täällä kesällä ja sitten heti lähdin Suomeen. 


Eli nyt olen purkanut ja ihmetellyt, mitä muuttolaatikoissa onkaan. Mun mies ei ollut tietysti minun tavaroita lähtenyt purkaamaan, kun ei ehkä ole kauhean innoissaan mistään askartelutarvikkeista tai kankaista tai sitten just vaikkapa joulukoristeista :) Jouluvaloja haluan, vaikka joulu ollaankin Suomessa. Niitä voi kuitenkin käyttää koko vuoden ympäri. Ikeaan on sen verran matkaa, ettei varmaan jakseta sinne ajella. Lähinnä paperitähtien perässä sinne Ikeaan pitäisi mennä, muuten valoja kyllä löytyy mistä vaan kaupasta. 

Tämän talvikauden 2015 Muumi-mukin korkkasin myös käyttöön. Tykkään tosi paljon tästä Iittalan Muumi-mukisarjan Talviuni-mukista. Voisin itse nimittäin olla tuo talviunilla nukkuja tammi-helmikuun ajan. Mua ei ole talvesta nauttijaksi luotu jostain syystä. Tosin hiihto nyt on ihan kivaa. Silti rakastan tuota tunnelmaa mukissa! Ja Tove Janssonin Taikatalvi on kyllä yksi kivoimmista muumi-kirjoista mun mielestä. 

Sen pitäisi muuten luurata myös jossain täällä talossa, ja ehkä siitä saisikin ihan huiman hyvän joulufiilisboostin ettei parempaa ole. Että se on sitten edessä vielä lisää laatikoiden läpikäymistä.


14 kommenttia

 1. Kummassa maassa tontti sijaitsee? Onnea raksavaiheeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisessa maassa :-) Me ei onneks itse osallistuta mitenkään rakentamiseen. Avaimet käteen :-)

   Poista
 2. Voi onnea onnea! Näinkin kuvan talosta, ihan sun näköinen. Merkkaapa kalenteriin la 19.12. ip. Jospa silloin onnais glögitreffit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :-) Toivotaan,että ei tule suurempia mutkia matkaan :-) Ja kalenteriin merkattu tosin siellä oli jo yksi juttu valmiina... yritetään sumplia!

   Poista
 3. Wau, onpa teillä vauhdikasta. Pidellään peukkuja taloprojektille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tätä on tässä kohta vuosi säädetty, että sinänsä ei ihan uusinta uutta. Mutta joo, kiitti :-) Ja tosiaan ei me oikeesti itse rakenneta. Odotetaan valmista :-)

   Poista
 4. Oi...hieno juttu..stemmpiä rakentamiseen!
  Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle sinne merten taa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :-) Tosiaan itse ei sinänsä rakenneta, mutta nyt osuttiin vaan tähän vaiheeseen kun löytyi kiva talo.

   Poista
 5. Ihania kuvia! Toi viimeinen varsinkin ;DD Onnea ja tsemppiä tulevaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :-D Ja tsemppiä tosiaan tarvitaan. Sen tiedän!

   Poista
 6. Voi että oot sinnekin jo ehtinyt joulua rakentamaan :) Minä en ole saanut Nissejäni kaivettua esiin, mutta kukkia, kynttilöitä ja valoja on kyllä tullut laitettua. Mulle tuli ihan samat talviuni-fiilikset, kun näin tuon uusimman muumimukin, joten olihan se heti napattava mukaan lähi-Siwan hyllyltä. Muutoinkin tykkään eniten noista talvimukeista. Miten paljon pystytte olemaan mukana talon rakentamisessa? Jääkö teidän osuudeksi huolehtia vain sisustamisesta? Sä oot kyllä sissi, kun selviät kaikesta härdellistä ja reissaamisesta poppoosi kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, täällä ei onneks ole sellaisia stressitekijöitä, mitä Suomessa, että on sitä aikaa ja jaksamista ihan eri tavalla. Joulukassi odotteli mukavasti tuolla kaapin nurkassa, että sieltä mä sitten virittelin vähän juttuja paikoilleen. Joulu itsessään ollaan kyllä Suomessa. Ja tosiaan toi talo on avaimet käteen - sisustus jää meidän "huoleksi" ja nyt tollaiset materiaalivalinnat, mistä voi päättää. Tänään mennäänkin niitä just katsomaan :-) Välillä tuntuu kuule, ettei tästä selviä, mutta sitten sitä löytää itsensä vielä hengissä kuitenkin :-D Ei välttämättä aina kauhean hauskaa, kun tuntuu ettei riitä joka paikkaan... Mutta tätä tämä, enkä tosin valita, koska toistaalta me tykätään!

   Poista
 7. No, ihanko aiotte jäädä sinne pysyvästi?? Ihanaa joulunalusaikaa koko perheelle :-))
  XX

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, toistaiseksi ollaan taas sitten tänne puolelle, kunnes toisin päätetään ;-D Mutta kuten olen tainnut kertoakin, täällä ei oikein vuokralla kande pidemmän päälle asua, kun se on ihan järkyttävän kallista.

   Poista