Valkovuokkokarkulaisia ja pieniä pihasisustusajatuksia

maanantai 18. toukokuuta 2015
Meillä oli Suomessa pihalla nyt valkovuokkoja skillojen ympärillä vaikka kuinka paljon. Hassu juttu, kun en ole nähnyt meidän pihaa nyt oikeastaan kahtena keväänä ollenkaan, etten tiennyt koko vuokoista. Nimittäin mistä ne ovat tulleet. Niitä ei ole ollut ennen!

Pioneita oli nousemassa. Arvatkaa ahdistaako, kun näen kuvan nyt täynnä rikkaruohoja, enkä ole itse kitkemässä. Melkein käsiin sattuu :-D

Harmi, etten taida nähdä pionienkaan kukkimista Suomessa, kun ollaan vielä alkukesä muualla. No, onneksi meillä on "talovahti", joka hoitelee siellä päässä asioita ja pitää seuraa talolle ja pihalle. Saa nyt sitten nauttia kukista.

Viime vuonna keräilin pihasta loppukesän aikoihin mm. malvan ja kehäkukkien siemeniä. Pussitin niitä minne sattuu. Nyt olen säästänyt niitä varten pieniä peltirasioita, joita kerääntyy, kun ostan Trader Joe'silta kurkkupastilleita.

Mulla on piha-haave, että saisin puutarhavajan tai kasvihuoneen, joka voisi olla isompi leikkimökkikin. Mulla ei ole (vielä) kumpaakaan, saapa nähdä, saisinko tänä kesänä (loppukesästä) kuitenkin tosiaan jonkinlaisen vaja/leikkimökki-yhdistelmän meillekin. Joutuu varmaan tyytymään jonkinlaiseen valmisratkaisuun, koska luulen, etten saa meidän isäntää kyllä houkuteltua muutaman viikon Suomen-lomallaan mitään mökkiä väsäämään :-D

Valkovuokkoja voisin myös hyvin kyllä tuoda pihaan lisääkin. Luulenpa, että leviämisen on aiheuttanut joku juurenpala, joka on tullut jostain muusta pihasta kasvisiirtojen yhteydessä mukaan. Hyvä tuuri, koska en olisi itse tajunnut. Syksyllä menen kaivamaan lisää valkovuokkojen juuria lähimetsiköstä ja laitan niitä useampaankin penkkiin. Se on aika kiva alusta keväällä ruusupenkkien alla. Rodojenkin alle varmaan laitan.

Eikös se kuitenkin tykkää enemmän happamasta maasta?

10 kommenttia

 1. Oi, nyt pitää malttaa ja ei saa eksyä Elloksen sivuille! Ei ole kokemusta, mutta kuvittelisin valtakirjan olevan valtakirja myös noissa lähetyksissä, josko se auttaisi päätöksenteossa ;)

  Valkovuokot. Niitä juurikin meinaan saada meidän pihamaalle. Vasta pihailut alkamassa uudiskohteessa, ja katkerana katson monien valmiita ihania istutuksia ja runsautta. Onneksi on aikaa! Parasta on kun asiat kulkeutuu ja loksahtaa paikoilleen ja jokaisella taimella olisi tarina ;) Romantikko tässäkin suhteessa... :D

  Iloista kesää teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, mulla on juurikin sellainen ongelma, että en saa eksyä sinne :-D Se on pahuksen koukuttava tuo Elloksen sisustusosasto :-) Mä en oikein jaksa luottaa noihin kassahenkilöihin, jotka eivät välttämättä edes aina vakihenkilökuntaa -tuntunut niin monta kertaa, että se on sellaista sähläämistä Valtsun / Siwan paketinnouto, ettei huvita ottaa isoja riskejä sen onnistumisessa... Ehkä mä odotan kesään tai sitten pyydän, että joku käypi kysymässä paikan päällä.

   Valkovuokko oli mulle nyt ihan sellainen megaylläri, joskin superhauska sellainen! Meillä muuten 2 vuodessa on piha ryöpsähtänyt kukkaan - tosin olen mä sinne tosi paljon työtuntejakin upottanut. Yllättävän nopeesti tulee kuitenkin sitten "valmista" ,ei tarvitse montaa kesää odotella. Tsemppiä siis!!

   Poista
 2. Mä oon katsonut Ellokselta noita samoja juttuja ja taisin jopa klikata tuon pikkuhyllykön ostoskoriin :) Jäi kuitenkin tilaamatta, koska Elloksen systeemit on niin kököt, kun en muista salasanaa, enkä saa kuitenkaan tehtyä uutta profiilia, kun oon jo rekisteröitynyt. ÄÄh, pitäkää hyllynne, en jaksa soitella perään!

  Meillä on valkovuokkoja pihalla vielä melko vähän, mutta leviävät lähialueen metsiköistä, joissa niitä on ihanina, valkoisina mattoina. Skilloja olen tuonut appivanhempien pihalta toiveena, että leviäisivät. Mutta nyt tajusin, että ne on mennyttä, koska mies hankki sellaisen robotti-ruohonleikkurin, joka tietty syö ne siellä täällä kukkivat skillat ja valkovuokotkin, kun huristelee tuolla ristiin rastiin pitkin pihaa. No, onneksi se ei pääse kiipeämään kalliolle tuhoamaan keto-orvokkeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis nyt oli kans joku muu juttu, mikä mua vähän ihmetytti. Oliskohan ollut maksu vs. postikulusysteemi, joka näemmä muuttunut vuoden parin sisällä. Joten ainakaan se ei mun ostamista "helpottanut".

   Meinaatko, että se robottileikkuri vetää skillat juurineen / mukuloineen päivineen? Höh. Mutta hyvä ettei osaa kiipeilytaitoa :-D

   Poista
  2. No ei se robotti niitä sipuleita maasta ylös kaiva, kunhan silppuaa. Mutta siellä täällä kasvavia on hankala suojata sellaisella langalla, jota kone ei ylitä. Sen tehokkuuta taisin kyllä aliarvioida, koska yksi päivä se oli lähes saavuttanut pienen kummun päälle istuttamani pikkuruisen goji-puskan ja tähtimagnoliastani se ryökäle silppusi puolet, vaikka olin laittanut tiiliä ympärille. Oli vain puskenyt ne edeltään. Arvaa olinko vihainen? Siihen on jo tultu, että mä rageen jollekin robotille ;-)

   Poista
 3. Meilläkin valkovuokot senkun lisääntyy. Hyvä niin. :) Ihania puutarhakuvia! Pieni mökki kuullostaa kivalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ihana kuulla! Mä toivon samaa. Se on ihana keväinen kukka ja todellakin sopii tuonne pihalle minne tahansa kohtaan - eikä siitä kai mitään riesaakaan ole?

   Poista
 4. Onpa sulla erikoinen tilanne :) Ihastuttavia kuvia ! Toivotaan että vaja/leikkimökki haaveesi toteutuu ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta! Näitä tilanteita joo elämässä aina silloin tällöin :-) Kiitos tsempistä! Kun löytäisi hyvän valmismallin jostain, pääsisi heti eteenpäin. Tai jonkun tekijän... Mutta se on sitten tosiaan loppukesän juttuja se.

   Poista
 5. No joo, oliko pakko laittaa kuva tuosta valosarjasta?! Ma oon tommosta himoinnut mutten tieda mihin sen laittais. Nyt kun taas nain kuvan niin se pitaa saada nyt heti eilen!

  VastaaPoista