Vain hullu rakastaa merta

maanantai 13. helmikuuta 2017
Terveiset Vene 17 Båt -messuilta! Kävimme pikaisesti perjantaina aamupäivällä kiertämässä messuhalleja Marjan kanssa. Hauskan sattuma oli, kun löysin vanhan tutun purjehdusseuramme kurssilla tammikuussa. Ja mitä ihmettä, meidän venepaikat olivatkin samassa laiturissa! Marjan perhe on tosin jo kokenut Suomenlahden kävijä ja Ruotsikin jo "korkattu", ja hänen Venelomalla-blogiinsa pääset tästä

Samalta Veneilijä-kurssilta löytyi myös ihanasti toinen tuttu - tosin sikäli tuttu, että tunsin veneen erään toisen blogin kautta (jos näin voi sanoa :-) ja kun vene viime syksynä lähti uusille omistajille, istuivat hekin meidän kurssilla. Jotenkin sellainen positiivivisten sattumien käsittämätön suma. Muutenkin tuntuu, että tämä purjehdusharrastuksen aloittaminen on ollut oikeasti todella kokonaisuudessaan positiivisten ihmisten kohtaamista. Tuntuu uskomattomalta, että ihmiset puhuvat "samaa kieltä" :-) Ihan kuin uusi elämä olisi alkanut tästä. Harmittaa, että veneen hankintaa tuli jahkailtua näinkin pitkään, mutta toisaalta ehkä nyt se hetki oli oikea.

Marjan kanssa tosiaan kierreltiin messuja purjehtijoiden silmin. Marja kertoili kaikkea, mikä kannattaa ottaa huomioon, ja mitä voisi nyt hankkia. Hankintalistalla meillä mm. noita kunnollisia pelastusliivejä. Käytiin useammalla standilla katsomassa niitä. Balticilla oli lapsille uusi tosi hyvä malli, joka sekä kääntää kasvot ylös, mutta jossa on myös kunnolliset kiinnitykset turvaköysiä varten. Meille taitaa lähteä pari sellaista, joskin en vielä ostanut. Hinnat eivät olleet messuilla ainakaan perjantaina mitenkään erikoisen hyviä, joten ei jaksanut kantaa nyt sieltä sellaista, jota voin käydä ostamassa Lauttasaaresta milloin vain. Mutta tosiaan nämä Balticin lasten liivit ovat nyt ostoslistalla ja tarkoitus tehdä näistä erikseen vielä blogiinkin juttua, kun käydään noita lasten kanssa vähän sovittamassa.

Neljät paukkuliivit pitäisi myös hankkia. Vähintään kolmet. En ostanut vielä niitäkään, jäin vähän pähkäilemään ja tosiaan saattaa olla, että liivihankinnat jäävät meiltä sitten sinne Lauttasaaren shoppailumestoille, kun ei ollut juuri nyt ihan pakko saada hankittua, eikä oikein osannut päättää, minkä valitsee. Pikkaisen painavia nuo paukkuliivitkin olivat, ja tuntui, että ehkä olisi hyvä jokaisen sovittaa itselleen mukava malli. 

Kävin myös kyselemässä purjeasioita, ja North Sailsin pisteellä tuli erittäin mukavasti tietoa ja kattava paketti asiaa uusittavan purjeen valinnasta näin aloittelijan silmin. Meillä ei välttämättä ole nyt vielä sille tarvetta, mutta jossain välissä keulapurje pitää uusia. Iso on vain pari vuotta vanha, joten se menee varmasti hyvin nyt useamman kesän eteenpäin. Jäi vain vieläkin vähän mietityttämään se, että miten se sitten käytännössä on. Meillä veneessä nyt rullagenua valmiina, mutta olisiko se sitten järkevämpää hankkia nyt vaikka heti uusi fokka siihen rinnalle vai mitä. No, tähän ei tarvitse vielä tietää vastausta. Katsotaan, kun vesille päästään :-D Joku purjeenostovimma vain nyt päällä, en tiedä miksi! 

Kävin myös liittymässä Pidä Saaristo Siistinä Ry:n jäseneksi. Ja ostin muutaman Roope-tiskirätin sekä kauppakassin. 

Kaupan päälle kassiin sujahti Elina Nuortien aivan ihana valokuvakirja "Kuohu - koukussa saaristoon", www.taskurapu.fi jossa erilaisia tarinoita saaristomaisemien suojista.  Kirjasta nappaan runon nyt tähän loppuun. Vain hullu rakastaa merta,
väitti viisas,
vain sellainen, joka ei tunne sitä tiedä miten säälimätön ja ruma se voi olla.

Ei raukka tunne rakkautta.P.S: Venemessut jatkuvat vielä ensi viikonloppuun saakka! 
Menkäähän käymään!
Lähetä kommentti