Vadelma-aamupalaa ja raakahunajaa

sunnuntai 12. helmikuuta 2017

id_kuvaKamera oli tauolla varmaan reilun kuukauden tai ehkä ylikin. Ei jaksanut ajatella koko kuvaamista yhtään, sellainen fiilis, että antaa olla. 

Tammikuussa sain vieraan, joka kuvaa ammatikseen. Stailattiin ja laitettiin paikkoja. Voihan inspiraatio. Sieltä se taas tuli!! Ehkä myös pieni osuus on sillä, että valoa on taas hitusen enemmän. Kyllä jaksan marmattaa tästä valon puutteesta.

No, kaksi juttua piti kertoa.

1) Mun suosikkiaamupalani on tässä. Teen sen niin, että illalla kiehautan ensin pakastevatut kasarissa. Sen jälkeen kun ne on suurin piirtein jäähtyneet, laitan joukkoon siemensekoituksen ja lopulta sekoitan rahkat mukaan joukkoon. Vähän riippuen tilanteesta, käytän joko luonnonjogurttia, kreikkalaista jogurttia tai rahkaa. Mitä on kaapissa.

Koko sörsseli sekaisin ja kahteen kippoon. Teen saman tien kaksi annosta aamuksi ja illaksi. Kun tämän viitsii tehdä illalla, kiittää itseään aamulla. Vadelmat ovat ykkösherkkuani, mutta unohdan aina sen kuumennuksen. Ja jos on kiire aamu, ei ehdi jäähdytystä tehdä.

2) Olen ottanut käyttöön paikallisen (Massachusetts, US) raakahunajan. Jostain lukenut, että sen syöminen talven yli ja keväänkin ajan voisi auttaa pahaan siitepölyallergiaan edes vähän. No, tämä on testattava. Onneksi meillä on hunajantuottajia paljon tuolla Bostonin seudulla. Tämä on suosikkini. Ja huom. hunajan pitää olla sekä raw että paikallinen, jotta se toimisi. En ota vastuuta, jos ei toimi, mutta tosiaan halpaa testata. Lisään hunajaa ruokalusikallisen verran tähän aamupalamössööni. Siinä se menee hyvin mukana, ja yleensä näin sen muistan ottaa. Muuten unohdan helposti, enkä oikein tykkää sinänsä makeasta niin paljon, että tulisi lusikalla kauhottua hunajaa suoraan suuhun :-D Olen kuitenkin allergiakauden USA:n puolella, joten siksi myös sen puolen kodin hunajaa. En edes tiedä, saisiko täältä Espoosta vastaavanlaista hunajaa? USA:ssa on ihanasti paikallisten tuottajien luomutuotteita saatavilla ja niitä yritän todellakin myös ahkerasti ostaa.

Ja kuten kuvastakin näkyy, vielä on jaksanut poltella kynttilöitä, mutta kyllä tuntuu, 
että kohta sekin aika on taas menneen talven lumia. Ihan hyvä niin! 

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille! Olisin niin toivonut, että pakkaset vielä jatkuisivat, mutta näyttää pahalta sen suhteen. Juuri aloin saamaan tästä kevättalven ilosta kiinni, ja se meinaa heti hävitä... Mutta sitten jotain muuta.
1 kommentti

  1. Käytännössä kaikki suomalainen hunaja on "raaka"hunajaa, koska Suomessa saa hunaja-nimellä myydä vain käsittelemätöntä ja kuumentamatonta hunajaa. Lingota toki saa, mutta lingottua tavaraa tuossakin purkissa on. Eli kyllä Suomesta saa vastaavaa tavaraa :)

    VastaaPoista