Talvitunnelmia ulkona ja sisällä

tiistai 28. helmikuuta 2017

id_kuva


Viikonloppu mennyt seuraavan kaavan mukaan: Ulkona - syömässä - kotoilua - ulkona - syömässä -  kotoilua - rinteessä - saunaan... Vitsit mikä sää!!! Huippua! Just nyt pitäisi mennä lämmittämään taas sitä saunaa, mutta kirjoitanpa ensin tämän loppuun. 

Mulla ollut kaiken tämän lisäksi ohjelmassa matkalaukkujen pakkailua ja siivousta, siivousta ja siivousta! Kohta ollaan valmiina. Hiihtoloma vie viimeisiään.

Viimeiset joulukoristeet on nyt myös napisttu pois ja kotia laitettu enemmän kesää odottavaan tunnelmaan.

Voin sanoa, että yksi parhaista asioista meressä on jää. Jäällä voisi olla koko päivän. Jäällä oleminen on niin rentouttavaa ja todellista hetkessä elämää. 


Voi, kun jäätä olisi ollut tänä vuonna enemmän tai siis että se olisi tullut sellaiseksi, että varmasti uskaltaisi samoilla Espoon saaristossa kävellen tai suksilla. Huomasin itse muuten sen, että todella harvalla jäällä liikkuvalla on mitään turvavarusteita. Naskalit kaulaan ja mielellään joku lisäköysi mukaan. Oikeasti. Lisäksi moni menee salmikohtien yli, missä on virtauksia ja missä jää ei välttämättä edes kovien pakkasten jälkeen tule kovin kestäväksi.

Ja jos jäillä on lasten kanssa, pitäisi opettaa myös heille pelastautuminen - aina varmuuden vuosi - vaikka tietäisi, ettei mene kuin varmasti vahvalle jäälle. 

Meidän kaksosten mukaan se harjoitteluryömiminen jäällä oli muuten ihan parasta - sitä tuossa joskus aiemmin tehtiin, kun ekan kerran päästiin jäälle pitkiin aikoihin. Pojat muuten keksivät, että pitäisi olla lisäksi aina repussa ensiapukassi, jossa olisi avaruuspeite mukana. Nehän eivät paljon mitään paina. Sillä saisi ensiapua kenelle tahansa, jos joutuisi veden varaan. Jos kesälläkin ruumiin lämpö menee todella nopeasti alas, jos on pitkään vedessä, se on talvella todella pienestä ajasta kiinni.

Minusta on tärkeää opettaa näitä luonnossa liikkumisen taitoja niin talvella ja kesällä - maalla ja merellä. Kun oppii ja tietää miten toimitaan turvallisesti, se jää yleensä sinne selkäytimeen loppuelämäksi. 

Saaristossa ja vesillä kun liikkuu, ei tätä voi millään tavalla ohittaa. Kuitenkin kun jäät ovat hyvät, sinne on aivan ihanaa mennä. Tänä vuonna en uskaltanut mennä kuin ihan rannan lähellä, missä oli samaan aikaan muitakin kävelemässä. Lauantaina Espoossa oli etenkin Matinkylän ja Haukilahden välissä jäällä melkein ruuhkaa!

Siispä, merellä niin talvella kuin kesällä, kannattaa tai oikeastaan pitää olla ehdottomasti toimintasuunnitelma niin itselle kuin lapsille, jos jotain sattuisi. Turvallisuus ennen kaikkea. Älä ole uhkarohkea, pelaa varman päälle, äläkä joudu tilanteeseen, jossa joudut pelastautumaan.

Mutta nyt menen napsimaan kaikki loput joulukoristeet pois, ja jatkamaan pakkailua. Saa nähdä, pääseekö talvesta enää tänä talvena nauttimaan. Bostonissa on ollut nyt reilusti 20 asteen (C) lämpöjä, huh. Helmikuu!

P.S: Motonetissä ja Honkkarissa oli ainakin naskaleita myynnissä, mutta luulen että missä vain, missä myydään vaikkapa pilkkivälineitä.

3 kommenttia

 1. onko teillä jo pienemmät koulussa eli asutte jenkeissä ja talo myös suomessa? mietin, että miten poikien koulu kun olette suomessa aika usein? ihania kuvia ja kauan olen blogiasi seurannut "hiljaa" terv. (moottori)veneilijä Lilli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitti kommentista :) Meillä sujunut oikein mallikkaasti kouluhommat, vaikka itse stressasin alkuun siitä. Onneksi muut eivät ja hyvin meni. Nyt ollaan taas pääasiassa vain yhdessä maassa, joten näin myös koulut. Lomat sitten erikseen!

   Poista
 2. Jää on pop! Minä sitä retkiluistelua mietin...

  VastaaPoista