Sadetta karkuun Turkuun

maanantai 15. elokuuta 2016


Olen sellainen, etten tule kirjoittaneeksi itsestäänselvyyksiä välttämättä blogiin. Sellaista, mitä jokainen näkee itse, kun vaikkapa katsoo ulos. Nyt on se loppukesä tullut tai onpas saatu sadetta. En osaa tai se ei ole minun tyylini. Mutta tänään, kaikesta huolimatta, on pakko aloittaa näin. Sataapa paljon ja onpa kökkö sää. Heräsin sateen ropinaan ja tässä ihmetellyt koko aamupäivän, että kylläpä piru vie sataa ja paljon. Elokuun loppu ei ole Suomessa välttämättä se otollisin lomailuhetki, mutta minkä teet, kun yhden perheenjäsenen kesälomasta puolet nyt vain osuu tähän. Sitten otetaan avuksi sadetutka ja ihmetellään, minne auton nokka pistetään osoittamaan, ettei pää kastu ulkona ainakaan sateen takia. Tänään näyttää siltä, että kannattaisi lähteä Turkuun. Mutta vaikka olen lomaillut mökkeilun vuoksi lähellä Turkua aika paljon, en vieläkään osaa tuosta vain heittää, mitä siellä tekisin. Että siis mitä ihmettä tehdään Turussa?


Äkkiseltään tuli mieleen Aura-joen varrella oleva merimuseo. Otetaanpa se kohteeksi, ja jätetään sadepäivittelyt sikseen.


Käytiin siis sitten siellä! Ja Turussa ei satanut :-D Ei muuten satanut Espoossakaan enää illalla, joten hyvä reilun tunnin lenkki koiruuden kanssa teki autossa istuskelun jälkeen oikein hyvää. Olipas aikakin käydä tutustumassa Suomen Joutseneen, joka kuuluu tähän merimuseoon parin muun laivan kera. Pojat innostuivat ehkä eniten sotalaiva Karjalasta. Minä ihmettelin kovasti, kuinka Suomen Joutsen oli oikeasti niin upea. Todella, todella kaunis.


Merimuseon toinen rakennus Suomen Joutsenen komentosillan (komentosiltakoppi, mikälie?!) ikkunasta kuvattuna.


Lapsien mielestä kivoin juttu oli Ruotsin laivojen pienoismallit sekä tämä museon edustalla oleva jättikokoinen päivänkakkara.



Toki ehkäpä tulevan merimiehen piti testata riippukeinua nukkumiseen :-)







Tässä vielä vähän maisemaa kuvattuna taas Suomen Joutsenen kannelta. Edessä näkyy meille jo entuudestaan parin vuoden takaa tuttu kuunari-Helena sekä saatiinpa yksi Nautor's Swan nähdä. Eira-Swan tuossa yllä ja etualalla alakuvassa. Swanien nimihän juontaa juurensa Suomen Joutsenesta. 50-vuotta tuotannossa jo ollut upea upea purjevene juhli tänä kesänä synttäreitään Turussa ja Suomen Joutsenen sisällä oli edelleen pienimuotoinen historiikkiesittely Nautorin historiasta. Harmiksi ei itse päästy katsomaan juhlavuoden kunniaksi järjestettyä regattaa. Isot pojat intoutuivat muistelemaan Helena-viikkoaan, kyllä se upea Saaristomeri jättää jälkensä!


Ei saatu Turussa yhtään sadetta niskaan, vaikka pilvet vähän synkiltä näyttivätkin. Kun tulimme illalla Espooseen, sää oli  täälläkin taas oikein hyvä. Nyt on menty sadetutkan avulla näitä päiviä läpi, jotka ovat kyllä kieltämättä olleet hieman ärsyttävänkin epävakaisia. Mutta kun et asialle mitään voi, pitää tehdä asiat parhaalla tavalla olosuhteisiin nähden :-) Pitäisi muistaa tuo muutenkin ihan jokapäiväisessä elämässä!

4 kommenttia:

 1. Pakko sanoa, että täällä Turussa on koko kesän ollut upea sää! Aurinkoa ja lämpöä, toki joskus on satanutkin, mutta harvoin.
  Loisto kesä, sanoisin.

  VastaaPoista
 2. Vau mitä kuvia - jälleen - ja eritoten upeine, osuvine kuvakulmineen. Tätä postausta oli ilo siis katsella ja lueskella. Teillä näyttää olleen aivan mahtava Turku-päivä. Ei enää yhtään harmittanut surkeasti alkanut sääkuvaus… ;)

  VastaaPoista
 3. Turku on kyllä kiva kaupunki ja siellä on paljon mielenkiintoisia kohteita. Luostarinmäen käsityöläismuseon alue ja Kuralan kylämäki on tosi kivoja ja Aboa Vetus myös. Luulisin poikiakin kiinnostavan, ainakin pienimpiä. Kuten myös Hesassa Senaatintorin laidalla sijaitsevan uusitun Helsingin kaupunginmuseon. Ootteko jo siellä käyneet? Ilmainen sisäänpääsykin on plussaa :) Siellä voi mm. soitella seinään kiinnitetystä yleisöpuhelimesta ja matkustaa aikakoneella ym. ym.

  VastaaPoista
 4. Pitkästä aikaa poikkesin täällä - ja huomaan, että ootte olleet täällä Turussa! Kuka ties kävelimme vastaankin??
  Edellä mainittujen Kuralan kylämäen ja Käsityöläismuseon lisäksi ainakin Kupittaan puiston erilaiset toiminnot (Seikkailupuisto, liikennepuisto ym)ja Ruissalo (Saaronniemen ranta) ovat sellaisia, missä koko perhe viihtyy.
  Turku on kiva kesäkaupunki!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…