NE PARHAAT PERUSLETUT
5 dl maitoa (mielellään ei-rasvaton)
4 kananmunaa
0.5 dl rypsiöljyä
1,5 dl ohrajauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2-3 rkl sokeria
1 tl suolaa
Sekoita kaikki aineet yhteen.
Anna turvota 30-60min.
Turvottaminen tosi tärkeä juttu onnistumisen kannalta.
Paista pannulla isoja tai pieniä lettuja. Sopii myös muurikan kanssa!
Laita aina vähän rasvaa, ennen paistamista.
(En ole laskenut, montako lettua tästä tulee... Mutta annos voidaan puolittaa totta kai ja pieni osviitta, että tämä menee kyllä meidän neljälle pojalle ja yhdelle miehelle hetkessä!)
KAURA-RAHKA PANNARIT
2 dl kaurajauhoja (tee itse sauvasekoittimella kaurahiutaleista!)
0,5 dl ruis- tai kookosjauhoja
3 munaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
2 dl maitorahkaa
2,5 dl mantelimaitoa
0,5 dl öljyä (itse käytin avocadoöljyä)
Sekoita sooda + leivinjauhe sekä jauhot keskenään.
Vatkaa yhteen nesteet ja munat.
Lisää jauhot ja vispaa tasaiseksi.
Anna levätä noin 30 minuuttia ennen paistamista.
Täytyy sanoa, että yllätyin aika suuresti, koska näiden maku on ihan mieletön "terveysletuiksi", kuten meillä näitä sanotaan. Tosin parempi olla kertomatta lapsille mitään sellaisia, koska silloin saattaa syömishommat jäädä kesken. Mutta oli nimike mikä tahansa, nämä upposivat tuosta vain. Olin nimittäin tehnyt tavallisia vehnäpannareita myöskin, ja itselleni tätä laatua, koska syön gluteenitonta.
Yhtäkkiä huomasin, että koko perhe olikin syönyt siitä "mun" pinosta ja söivät itseasiassa kaikki letut ihan murisematta.
Sukulaiseni teki näitä myös lapsenlapsilleen ja kertoi, että olivat tehneet kauppansa ihan huippu hyvin! Jos tästä haluaa täysin maidottoman, voi käyttää hyvin varmaankin jotain muuta tuon maitorahkan sijaan. Sitä en ole kokeillut, koska meillä se ei ole tarpeen. En käytä ehtaa maitoa sinänsä, mutta rahka sopii mulle ihan ok. Voisin kuvitella, että rahkan korvaus banaanilla onnistuisi mainiosti.
Lähetä kommentti