Dinosauruksen munia ja muuta keväistä sisustusta

sunnuntai 31. maaliskuuta 2013
Harvensin omppupuusta vähän kuivia oksia - ovat olleet nyt vedessä viikon verran ja mitään ei tapahdu. Tyhmää. Yleensä olen saanut noi omppupuun oksat hyvin kukkimaan, mutta nyt ei tunnu tapahtuvan mitään. Silmut vain ovat ja tököttävät siinä, pientäkään vihertymistä ei ole näkynyt. Ehkä sitten täytyy olla vain kärsivällinen ja odotella... ja odotella. Omppupuun oksat ovat vain siitä parhaita, kun en saa niiden kukista mitään allergiaa. Koivunoksat ovat katastrofi tälle allergianenälle. Samoin pajut, jos ovat vedessä ja pääsevät kukkimaan. Pajunkissoja voi onneksi pitää hyvin kuivassakin..Meillä on täällä siirrytty sisutuksen osalta kesäisempään moodiin. Sinistä, turkoosia ja tähtiä. Mut sopii tuo väriskaala mun mielestä hyvin tähän kevääseenkin. Katolta on tippunut lunta tänään oikein urakalla, joten kyllä se aurinko tekee hommia, vaikka välillä meinaa usko loppua! Muutenkin alkaa täällä meillä tämä sisustus vihdoin olla "kasassa". Vuosi siinä mulla aina menee, että pääsen sinuiksi talon kanssa, ja tiedän, mitä talo "haluaa" ollakseen paras mahdollinen.

Nämä munat ovat muuten mun uusia tuotoksia. Tein ne melko karkeasta valkosavesta, lasitin ja poltin raku-uunissa ja sitten savustuspönttöön vielä lopuksi. Ne ovat kuulemma dinosauruksen munia. No, siltä ne ehkä kyllä näyttävätkin :-) Värikokeilut ei nyt näistä kuvista kauhean hyvin erotu, mutta pieniä kivoja yksityiskohtia kyllä löytyy. Ja tää tekniikka on niin kiva, kun joka kerta tulos on satavarmasti aivan uniikki.Tällä meidän pienimmäisellä on hirveä järjestelyhimo! Paras juttu on ensin purkaa legorakennelmat, sitten lajitella ne järjestykseen ja pistää jonossa lattialle lajiteltuina pienimmästä suurimpaan. Ja sitten kootaan taas koko jono kasaksi ja rakennetaan uudelleen. Parasta matemaattiseen ajatteluun kehittävää touhua, joka on kuitenkin täysin itseohjautuvaa leikkiä :-)
Huhtikuu tulee olemaan taas mielettömän kiireinen. Pieni pääsiäisloma tässä tekee terää, vaikka hommia todella on odottamassa kirjojen lukemisen muodossa.

10 kommenttia

 1. Sä olet käynyt hakemassa ton ihanan ison pullon!!

  Et sit vie sitä kirppikselle, vaan tuot sen mulle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Pidetään mielessä ;-) Hommasin ton joskus joulun jälkeen Kodin1:stä, ja siinäpä se on pöydällä nököttänyt mukavasti koko talven. Se on kyl kiva!

   Poista
 2. Ihana harmoninen tunnelma! Pidittekö talvella muuten kaminassa paljon tulta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Meillä on maalämpö, joten ei kauheesti tule säästön takia pidettyä tulta. Mutta pahimmilla pakkasilla joo. Usein poltetaan, mutta nyt ei oltu hommattu puuta syksyllä, joten homma jäi, kun puut loppuivat :-/

   Poista
 3. Hei! Kiva idea kevääseen tuo turkoosi! Itse mietin kuumeisesti mitä väriä laittaisin olohuoneeseen vaalean ja beigen sekä harmaan kaveriksi?! Jotain pirteää kevääksi tahtoo hän! :) Ei aina jaksais sitä vaaleanpunaistkaan, vaikka sekin on ihan kiva väri! Olisi kiva nähdä lisää kuvia teidän talosta ulkoapäin! Onkohan mahdollista? Viime postauksessa vähän vilahtikin kaunis kotinne ulkoakin. T. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla sattui tuota turkoosia olemaan valmiiksi, joten se nyt tuli sitten valittua sitä kautta :) Mut vaaleanpunaista en nyt jaksaisi ollenkaan niin kuin esimerkkinä vaan. Sellainen puna-sininen justka on yleensä kesäisin mun suosikki!

   Talosta on kuvia ollut aikaisemmin, jos jaksat blogia vaan selata taaksepäin. Voin kyl uusiakin laittaa jossain välissä :-)

   Poista
 4. Hei, kaikki näyttää hyvältä...nuo munat ovat upeita ja kiva pinta, sekä värit. Uskon, että silmut oksissa aukeavat, se vain kestää, joten malttia!!
  xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään olikin jo muuten vähän vihreää näkyvissä :)

   Poista
 5. Hei. Saako udella mikä tuo sun olohuoneen matto on? Vois sopia meillekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tietty :-) Bauhausin löytönurkasta viime syksynä, 15€... :-O

   Poista