Manhattanin alkavaa kevättä

torstai 1. maaliskuuta 2018
Itärannikolla on ollut todella helppo talvi. Lunta oli tammikuussa sillä tavalla sopivasti, että maisema pysyi aika valkoisena ja valoisena, mutta lumitöistä ei pahemmin tarvinnut huolehtia. Meillä on ollut lumipäiviäkin historiallisen vähän, eli näitä milloin koulut on suljettu. 


Helmikuu oli historiallisen lämmin ja mennyt tammikuu kylmimmästä päästä koskaan. Kiinnostavaa onkin nähdä, minne tämä tuleva maaliskuu menee. Toivon kyllä niin, että olisi aurinkoa ja kohtuullisen kivoja päiviä sen suhteen, että pysyisi mieli iloisena ja jaksaisi ulkoilla ja reippailla muutenkin. Täällä kun minun tekemiset on aika vähäisiä niin se ilma vaikuttaa tosi paljon. 


Kun ei täällä oikeasti tapahdu juurikaan mitään ja mun tekemiset ovat lähinnä sitä päivien kuluttamista ruokakaupassa käyden, ruokaa tehden ja sitten yleisesti jotain hommaillen, en aina oikein keksi enää nykysin mitään kovin järkevää kirjoiteltavaa blogiin. Sitten taas kun olen Suomessa, mulla on hirveä tohina ja kiire ja aina tekemistä. Enkä sitten ehdi koneelle ollenkaan. Joku sellainen tasapaino olisi tietty hyvä olla! 


Onneksi pian taas Suomeen, kesä on melkoisen pian loppujen lopuksi edessä. Sitä ennen meillä on tarkoitus muuten mennä Islantiin kolmen päivän reissulle. Islannissa on tullut käytyä usein nyt täällä Bostonissa olemisemme aikana, koska lennän lähes aina Reykjavikin kautta. Kerranhan me jäimme pari vuotta sitten myös sinne lentoyhtiön piikkiin yhdeksi yöksi, kun Bostonin lento oli peruttu. Lentokentältä on noin tunnin ajomatka Reykjavikin keskustaan, jossa olimme hotellissa. Siinä näki vähän maisemia ja pääsi myös kiinni Islannin henkeen, mutta mitään erikoisempaa ei voinut tehdä. Nyt siis tarkoitus tehdä ne kaikki pakolliset turistijutskat ja lisäksi toivon että pääsen issikoimaan. Meidän matkaporukka tulee olemaan aika suuri, koska samalla vietämme poikien toisen vaarin synttäreitä. Islanninhevosratsastukseen en vain oikein usko saavani kenestäkään kaveria. No, onneksi aikatauluissa pitäisi olla sen verran väljyyttä, että ehkäpä pääsen. Mutta siitä sitten myöhemmin. 
Tällä kertaa ajattelin vaihteeksi laittaa muutaman kuvan Manhattanin keväästä. Totesin, että se pahin NYC-mania on kyllä mennyt ohi jo pidemmän aikaa sitten. Enää ei ole sellaista hinkua kaupunkiin, kuin oli ennen. Ja onhan se tullut aika hyvin koluttua myös. 
Tästä sen verran nopea käydä NYC:ssä, että päästy mukavasti fiilistelemään paikkaa eri vuodenaikoinakin vaikka kuinka. Edelleen muutama toive lapsilla, mm. Empire Staten huipulla ei olla käyty. Itse en meinaa sinne edes mennä, koska Top of the Rock kyllä riittää. Pari poikaa kuitenkin haluaisi vielä tuonkin käydä katsomassa. 
Tämän kerran kuvasato on Hudson Riverin rannalta. Nuo hummerilaatikkomerkit ovat jotenkin ihanan amerikkalaisia ja etenkin itärannikkomaisia. Ja niitä on hauska kuvata. Tulppaanit eivät toki vielä ole kukassa Manhattanillakaan, vaan kuvat ovat vuoden takaisia. Huhtikuussa 2017 on siis käyty viimeksi tuolla. 


Luulenpa, että huhtikuulle se NYC-retki menee tänäkin keväänä, jos ilmat eivät tässä merkittävästi lämpene aikaisemmin. Sinne ei viitsi millään lähteä palelemaan ja Nykissä on oikeasti kylmä, jos on kylmä. (Ja kesällä sitten taas kun on lämmin, on kamalasti turisteja. Musta on tullut vanha ja väsynyt! En jaksa enää mitään ruuhkia, kaaosta tai jonottamista :-) Mutta tosiaan huhti-toukokuu on aika kiva aika!

2 kommenttia

  1. Turhan aikaisin hehkutit, että on ollut helppo talvi... Miten siellä myrskyn keskellä pärjäätte? Hukutteko veteen? Tsemppiä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo totta! Kuule täällä sitä nyt sitten kärsitään oikein olan takaa. Ja ens viikolla luvassa lisää lunta. Täällä tämä tätä. Ei tule kevät helpolla.

      Poista