Hyasinttien lumo

torstai 7. joulukuuta 2017

Hyasintit tekevät meillä joulun. Täällä USA:ssa ne ovat kevätkukkia, joten täytyy vähän improvisoida. Ostin keväthyasinttisipuleita, jotka otin nyt sisälle viileästä ehkä vähän liian myöhään. Luulen, etteivät kerkeä tulla esiin ennen joulua, vaikka nyt niissä jo parin päivän jälkeen näkee elämää. Noin sentin pituinen vihreä nukku pilkottaa sipulista. Ei siis muuta, kuin odottelua. Jos jollain on hyviä vinkkejä kuumaa vettä lukuunottamatta, millä hyasintit lähtisivät kasvamaan, saa mieluusti kertoa :-) Kuvat tällä kertaa viime joululta, kun sain nautiskella kotona Suomessa joulukukista. 

Täällä meillä nyt sitten joulutähtiä ja havuja. (Amaryllikset ovat niin kalliita, etten ole raaskinut ostaa.) Onneksi leikkokukkavalikoimat ovat hyvät, joten niistä usein löytää jouluisia kimppuja, vaikka lajikkeet eivät olisikaan niitä perinteisiä, mitä suomalaisessa joulussa yleensä näkyy. Täällä vain jotenkin haluaisi pysyä hyvin perinteissä, kun on sen verran kaukana Suomesta. Jotain uutta ja jotain vanhaa, sepä toimii. Miettinyt kovasti pitäisikö vielä hankkia Suomi100-teemalla Aalto-vaasi. Ehkä se toisi sitten sen suomalaisuuden joulunakin.

3 kommenttia:

 1. Onpa ihania kuvia :).
  Itselläni ei ole ensimmäistäkään joulukasvia mutta kyllä nyt mieli tekisi hankkia yksi edes koristamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Neiti Kumma :-) Joulukukat tekee kyllä helposti tunnelmaa! Tai sitten vaikka vähän havuja ja tulppaanikimppu, niin siinäpä se. Iloista joulunodotusta :-)

   Poista
  2. Kiitos Neiti Kumma :-) Joulukukat tekee kyllä helposti tunnelmaa! Tai sitten vaikka vähän havuja ja tulppaanikimppu, niin siinäpä se. Iloista joulunodotusta :-)

   Poista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…