Oma Koti Aurora

sunnuntai 13. marraskuuta 2016Meillä tulee viisi vuotta muutaman viikon päästä siitä, kun ollaan muutettu meidän Kannustalo Auroraan. Tämä talohan ei ole katalogista, vaan paikalle suunniteltu. Ja meillä kun on rinneversio, on alakerta tehty harkoista. Talopaketti tuli tehtaalta ja näin myös alakerran verhoilu ja ikkunat. Ja sisustustarvikkeet. Talo näyttää edestä päin ihan tavalliselta Auroralta, koska meillä on tuo harkko-osuus myös verhoiltu puulla. Kokonaisuus on mielestäni ulkopuolelta oikein onnistunut ja aika kivasti tuo rinneosuus saatu häivytettyä ja moni ei heti tajua edes, että meillä on oikeasti rinnetalo. 

Itse olen sellainen, että näen usein vain virheet ja ne asiat, jotka menivät tässä talossa pieleen. Niitä on muutama. En ole vielä keksinyt ratkaisua näihin, ehkä joskus keksin. Voi, kun ei itse näkisi niitä asioita vaan jotenkin ottaisi kokonaisuuden enemmänkin "arvosteluun". Näkisi metsän puilta. Vai miten se sanotaan. Itse kiinnittää huomion niin helposti aina virheisiin ja puutteisiin, joita toiset eivät ehkä edes huomaa. 

Talo on kuitenkin hengeltään ja kokonaisuutena tosi kiva asua, ja ollaan viihdytty. Paikasta tykätään myös. Joskus haikailen tosi paljon modernimman talon perään, joskus haikailen vanhalle kotikadulle meren rantaan. 

Ollaan maalattu kertaalleen kaikki seinät uudestaan pari vuotta sitten, mutta muuta isompaa remppaa ei ole vielä tarvinnut tehdä. Uusintaan on toki mennyt pari seinällistä tapetteja, mutta se taas on ollut ennemminkin kyllästymisen syytä. Nyt olen juuri tilannut uudet tapetit lasiovihuoneeseen, mutta kun talvi ja lumen tuoma valo tulivat, en taas ole yhtään varma, vaihdanko sittenkään. Onneksi tilatut tapetit sopivat oikeastaan minne huoneeseen tahansa, joten katsotaan mikä on lopputulos. Meillä on lähes kaikki tapetit Sandbergin mallistosta. Olen rakastanut sitä aina, ja todennut, että siitä kun valitsee, ei mene koskaan pieleen. 

Tässä nyt muutamia kuvia tästä meidän yläkerrasta. Meillähän on yläkerrassa keittiö, olkkari ja kolme makuuhuonetta. Tämä on minun lempitilaani, tykkään olla vähän ylempänä maan tasosta. Koko talon mittainen parveketerassi tuo lisää leveyttä tilaan, ja samalla hieman "kerrostalohenkeä". Parveke on ollut aika vähällä käytöllä, koska meillä on toinen iso terassi suoraan keittiöstä. Toisaalta parveke ei ole missään tapauksessa turha, koska se on samalla alakerrassa kuisti ja katos, joka on koko talon mittainen. Eli toimii ja on käytännöllinen. Siitä en luopuisi. 

Mutta tosiaan nyt mennään vanhemmilla kuvilla, ja laitan nykyhetkeäkin, kun saan käsiteltyä. Näkee vähän, millaista muutosta meillä on ollut :-)


4 kommenttia

 1. Niin ne vuodet vaan kiitää... mekin asuttu omassamme jo pian kuusi vuotta ja vanhimmat tytöt muuttuneet siinä ajassa teineiksi tai melkein aikuisiksi. Huoneiden päivityksiä pitäisi täälläkin jo ajatella - lähinnä tehdä tuolle meidän pikkuäijälle oma pesä ikiprinsessojen keskelle ;). Ihania kuvia teidän kauniista kodista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt jotenkin hätkähdin, kun tuo meidän vanhimmainen on yhtäkkiä jo kamalan iso! Liikaa kynttilöitä synttärikakussa, mutta näinpä se tietysti menee... Mulla jo päivitys mielessä sen suhteen, että joskus saadaan poistaa yksi makkari käyöstä. No, siihen toivon mukaan menee vielä tosi kauan aikaa :D

   Poista
 2. Mä niiiin tykkään sun tyylistä sisustaa, ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Cia! Olipas mieltä lämmittävä kommentti <3

   Poista