Fiiliskuvia heinäkuulta

maanantai 1. elokuuta 2016


Heinäkuu jäi taas hieman lyhyeksi, koska alkuun olimme vielä Bostonissa, sen jälkeen muutaman viikon jet lagissa (jota valoisat yöt eivät yhtään kyllä auttaneet) ja sitten viimeiset viikot nautittiin kesäsäästä iloisesti.


Mutta en minä näistä kuukausista niin, niin kun ei kai pitäisi iästäkään. Otetaan mitä annetaan ja eletään sen mukaan, mikä tilanne kulloinkin. Tällä hetkellä tilanne onneksi edelleen siitä hyvä, että kesäistä säätä on jäljellä ja marjoja torilla. Ja pihalla. Ja metsässä.


Mustikkapiirakkaa Lidlin lehden ohjeella ja hyvää tuli. Vadelmarahkaa taas naapurin vatuista - ja naapurin tuomana ja meidän yhden nauraa käkättävän naisporukan syömänä :-D Olen aina niin iloinen, että ihania ystäviä on niin Suomessa kuin USA:n puolella. 


Mutta valo muuttuu mitä pidemmälle kesä etenee. Nyt sen taas huomaa jo ihan valokuvista. Ja siitä, että värimaailma alkaa hieman kotonakin kaivata syviä lämpimiä värejä. Vaaleansininen ei ole enää yhtään kiva.


Niittykukkia pihan takana...


...vihreää ja eri asteisia sinisiä, liiloja ja violetteja. Kissankellotkin vielä kukkivat.
Pitäisiköhän kerätä itse jonkinlainen pieni kasvio lähialueen kukista ja kasveista.


Sen voisi ottaa vaikka Bostoniin kesämuistoksi Suomesta.Amppariparvien lisäksi ollaan bongailtu ihania leppäkerttuja! Tämä meidän toinen kaksonen oli niin  tarkkasilmäinen kaveri, että pyöräretkellä piti äkkijarruttaa asfaltilla kulkeneen leppäkertun takia. Ja sitten se siirrettiin tietysti pusikkoon etsimään ruokaa. 


Miten mahtavaa onkaan päästä tarkkailemaan ötököitä läheltä, omasta kädestä. 
Se on kyllä jännä juttu, että muut hyönteiset ovat vähän yökköjä ja pelottavia useiden lasten ja aikuisten mielestä, mutta leppikset uskaltaa ottaa käteen :-D


Talven jäljiltä pihan perennoista suurin osa kuoli. Onneksi olin kylvänyt syksyllä useampaan nurkkaan lisää malvaa. Ne kukkivat aina niin kauan ja ovat kiitollisia kasvattaa. Ja oikeastaan yksi kauneimmista, mitä tiedän! 


Sisustus pelkistyy vuosi vuodelta... Taas tuntuu, että voisi vähän karsia!

Jossain vaiheessa täytyy taas alkaa polttamaan tuikkuja ja kynttilöitä.
Yöt hämärtyvät niin yhtäkkisesti aina elokuulle tultaessa.


Kanttarellimunakasta kelpaa syödä lounaaksi, vaikka sienet nyt tulikin hankittua torilta. Itse en kertakaikkiaan osaa etsiä sieniä. Tai en vain löydä. Mikähän siinäkin on.


Kahvikone hurisee aina useamman kerran päivässä. 
Ja sitten tuntuu, ettei ainakaan tule yöllä uni.
Mutta onneksi ollaan lomalla! 
Näillä kuvilla siis päästään elokuun alkuun!
Meillä tiedossa uimakoulua ja muutama pieni reissu.
Toivottelen itselle ja muille hyviä kesäsäitä! Elokuuhan on vielä ihan kesä :-)

2 kommenttia

  1. Niin oli namia että. Tulee hyvä mieli näistä kuvista! :)

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia, teillä on niin kaunista!

    VastaaPoista