Kesäretkellä Tanskassa

lauantai 30. heinäkuuta 2016


Muutaman vuoden tauon jälkeen kävin jälleen moikkaamassa Kööpenhaminaa.
Meidän matkan pääkohde oli tosin Legoland - ylläri ylläri.
Alunperin olimme meinanneet matkata tämän vuoden keväällä tai kesällä Orlandon Legolandiin ja Univeral Studioille, mutta päädyimme kuitenkin kesäksi Suomeen. Kaksoset saivat Legoland-käyntinsä nyt sitten Tanskassa, ja se oli oikein hyvä päätös.


Vuokrasimme auton lentokentältä ja olimme kaksi yötä Vejlessä Scandic Jacob Cade -hotellissa. Siellä on tullut vietettyä öitä aikaisemminkin. Tämä oli meidän 4. Legoland-reissu, mutta aiemmat on tehty kokonaan omalla autolla. Isot pojat halusivat jäädä kotiin, joten teimme tällaisen nopean, kolmen yön reissun. 


Legoland-päivän jälkeen olimme vielä yön Vejlessä ja ajelimme sitten seuraavana päivänä Kööpenhaminaa kohti. Kävimme matkalla myös Viikinki-museossa. Köpikseen päästyämme pojat jäivät lepäämään hetkeksi hotelliin, ja minä tein parin tunnin täsmäiskun keskustaan. 


Kävin läpi muutama tuttua sisustuskauppaa, ja oli tarkoitus myös käyvä vaatekauppoja läpi, mutta liian vähä vedenjuonti kuumana päivänä kostautui, ja sain jonkin sortin huonon olon kesken kaiken. Onneksi olo parani juomisen ja syömisen myötä, mutta harmiksi monet kaupat olivatkin vain kuuteen asti auki. 


Jostain syystä en myöskään juurikaan saanut shopattua mitään.
Onkohan mulla viimein mennyt se sisustusshoppailukausi ohi?


Ruokafanitus jatkuu kyllä siis edelleen.
Paikallisen kahvilan tanskalaiset voileivät olivat todellista herkkua!


Ja Kööpenhamina oli entisensä. Fillareita ja mustavalkobeigeen väriskaalaan pukeutuneita naisia.
Lompsin keskustasta hotellille, joka oli ihan Tivolin lähellä. 
Meillä oli tarkoitus viettää ilta siellä.


Tivoli oli oikein kiva ja ilmakin osui kohdilleen! 
Toinen kaksosista kävi kuusi kertaa vuoristoradalla :-D

Jätskikyltit houkuttelivat, mutta me päädyimme hodareihin.


Aamulla oli sitten vielä vähän aikaa, ja kävimme ajelulla Hellerupissa. Siellä tuli syötyä myös mansikkakakkua ja kuvailtua muun muassa kukkatorilla.  Nuo pionit olivat todellakin oudon värisiä. Aivan aniliinin punaisia. En saanut kännykkäkameralla väriä kunnolla talteen. Tästä voi vain vähän arvailla.Aniliinien ja vahvan pinkkien kukkapuskien väri ei kyllä muuten näkynyt.
Sama pukeutusmistyyli jatkui :-D 
Tyylikästähän tuo on - mustaa ja mustaa. 
Kauhean värikäs toi meidän lapsi kuvassa :)


2 kommenttia

  1. Köpikseen olisi kyllä kiva päästä pitkän tauon jälkeen. Siellä olisi melko helppo liikkua pyörätuolin kanssa. Tivoli on todi kiva iltavalaistuksessa, mutta laitteisiin mua ei saisi millään. Eikä meidän 16-v. kuopuskaan enää mene mihinkään, kun alkaa voida pahoin. Viimeisin koko perheen Tanskan reissu tehtiin juuri Legolandiin omalla autolla Ruotsin kautta, jonne matka meinasi tyssätä, kun tämä äiti runnoi huoltsikalla auton jäähdyttäjän hihnan poikki ajamalla betoniporsaan yli. Onneksi on taitava mies ja suomalaiset karavaanarit liikkeellä, heiltä saatiin työkalut lainaksi, kun huoltoasemalta ei sellaisia löydy. Arvaa mihin kauppaan mies ryntäsi, kun reissusta selvittiin? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö teillä 16v enää kans mene! Oho! Meillä nää kaikki pojat ihan mahottomia laitteisiin hinkujia, mutta Lintsi tuntui jotenkin liian "nähdyltä" tuossa keväällä. Silti päättivät mennä ja totesivat, et se olikin edelleen tosi hyvä :-D USA:ssa monessa huvipuistossa laitteet sellaisia, että mä en rehellisesti sanottuna luota niiden turvallisuuteen. Suomessa ja Tanskassa paljon "vahvempirakenteisen" olosisia!

      Poista