Ihanin ravintola ikinä!

perjantai 10. kesäkuuta 2016


Meidän pikkukaupungin "kakkoskeskustassa" (West Concord) on avattu nyt vuoden sisään kaksi uutta "farm to table" -tyylistä huippukokkien omistamaa ravintolaa. Aiemmin olen kertonutkin meidän siitä suositusta leipomosta, jossa tehdään slow rise -tyylisesti pitkään kohottamalla juureen leivottua vehnäleipää, joka voittaa kaikki leivät mitä olen koskaan syönyt. (Paitsi ruisleipää ei lasketa!) Kun Concordin vanha perinteinen keskusta on keskittynyt ehkä enemmän palvelemaan turistivirtaa, nämä kaksi uutta ravintolaa ovat selkeästi paikallisille, herkullista ja puhdasta lähi ruokaa arvostaville asukkaille suunnattuja.


Mun ehdoton suosikkipaikka on Saltbox Kitchen. Aika pieni ravintola, jossa on bistro tyylinen tiski noutoruokaa ja kahvilatuotteita, plus täysimittainen keittiö, joka on avoin ravintolan saliin. Pöytiä ei ole paljon, mutta se ei haittaa, kun ne ovat "community table".  Täällä saat juttukaverin, jos haluat, tai sitten voit olla ihan rauhassa. Joka tapauksessa saat aivan mieletöntä ruokaa ja erittäin hyvää palvelua. Ja voi että paikan sisustus, se ihan täydellistä hipova, jos tykkää simppelistä country cottage / industrial -tyylien miksauksesta.


Ruoka on vain niin hyvää. Ja se on niin kaunista. Ei meinaa raaskia syödä. 


Saltboxissa on tosi suppea menu, joka päivä on jotain spesiaalia, joka on suunniteltu farmilta saaduista aineksista. Saltbox Kichenin omistajalla on saman niminen vanha farmi, jossa hän viljelee mahdollisimman luomusti. Paikka on omistajan isovanhempien peruja. Omistaja itse on ennen yrittäjäksi siirtymistään tehnyt pitkän uran fine dine -kokkina. Nyt hän suunnittelee menut, mutta ei juurikaan enää ruokia valmista. Paikassa ei haluta pitää kiinteää kirjoitettua ruokalistaa, jotta innovatiivisuus säilyy ja vapaus tehdä päivittäin saatujen raaka-aineiden mukaan säilyy. Vuodenaikojen kierto näkyy näin myös selkästi. 


Tänään söin lounaslistan päivän spesiaalin. Kylmää tomaattikeittoa ja BLT-sandwitch. Annokset eivät ole kovin suuria, mutta maku ja kokonaisuus on niin hieno, että nämä ovat juurikin sopivia. Voi vaikka sitten ottaa lisäksi jälkkäriä, jos nälkä sattuu jäämään. Itse yritän nautiskella niin pitkään, kuin mahdollista, koska nämä maut ovat jotenkin niin uniikkeja. Perusjuttuja, mutta kuin taideteoksia lautasella.


Pionikausi on meillä parhaillaan, joten niitä löytyy myös pöydiltä maljakoissa. Kunhan tästä saadaan meidän muutto tehtyä, täytyy itsekin hommata kotiin pari kimppua. Ja istuttaa pioneita. Tietty!


 


Laittelen joku kerta kuvia enemmän sisäpuolelta, nyt tuli lähinnä napsittua kukista ja ruoasta näitä ikuistuksia. Minähän menen sekaisin noista pionien kauneudesta!


Ravintolan kylkeen muuten ollaan puuhaamassa paikallista olutpanimoa. Harmi, kun ei itse tuota olutta tule juotua. Muuten tulisi varmasti testattua!


Yritän käydä täällä vähintään kerran viikossa kaffella tai lounaalla. Olen nimittäin aina sen jälkeen tosi hyvällä tuulella.


Täällä muuten järkätään myös kokkikursseja. Osittain ne pidetään farmilla. Menevät täyteen kamalan nopeasti. Täytyy yrittää saada itsensä syksyllä mukaan! Jos oppisi edes hitusen tätä taikaa, millä ruoka saadaan näin ihanaksi :-) Harva nyt tänne varmaankaan eksyy käymään, mutta laitan silti nettisivut tähän, kliks , jos joku haluaa ihan huvikseen tutustua paikkaan lisää.

2 kommenttia

  1. Mä tuun sun mukaan kurssille! Niin ihana paikka!

    VastaaPoista
  2. Kaunista, ja herkulliselta näyttää!
    Täällä on pionit vielä nupuillaan, sisällä Lidlin yksilöt kukkivat ihanasti!
    Yritetäänpä sopia ne treffit, mitä Hanni ehdotteli! Ihkua kesäkuuta sinne!

    VastaaPoista