Ihanin sisustuskauppa Bostonissa ja muita kuulumisia

maanantai 23. toukokuuta 2016Viime viikolla kävin etsimässä ruokapöydän yläpuolelle valaisinta. Käytiin myös suomalaisvoimin syömässä Bostonin keskustassa kivassa kreikkalaistyylisessä ravintolassa, jonka sisustus ei kyllä ollut sitten mitenkään sellaista perinteistä välimeriraflaa muistuttavaa! Valaisinfiilistelyt tehtiin Restoration Hardwaren lippulaivamyymälässä, joka on tehty vanhaan Bostonin luonnontieteelliseen museoon. Mulla ei ole näihin valaisimiin suoraan budjettia, mutta vähän saa osviittaa, mitä lähtee etsimään. 

Seuraavana päivänä käytiin RH:n outletissa, mutta hinnat olivat harmiksi silti liikaa. En suostu (voi) maksaa yhdestä lamppupahasesta 800 dollaria. En vaan voi. (Alessa!) Mutta samaisesta liikkeestä lähti mukaan pari tuolia, joita esittelinkin Instassa jo kertaalleen.Tässä alla nyt pari kuvaa sieltä ravintolasta. Paikka oli nimeltään Committee Boston.
Sen verran kiva fiilis ja hyvä ruoka, että täytyy mennä uudestaan.Pitkästä aikaa täällä!

En ole todella ehtinyt ja sitten jaksanut tai ylipäätään lopulta viitsinyt kirjoitella yhtään mitään. Kamera on ollut kuukauden lepotilassa, mutta kännykällä tulee toki räpsittyä päivittäin otoksia. Niinpä tällä kertaa saatte tyytyä kännykkäkuvalaatuun. Ehkä seuraavallakin kerralla. Toki järkkäri pääsee taas tosi toimiin jossain välissä, kunhan viitsin.

Mitäkö olen sitten tehnyt?

No, kuten taisin jossain välissä mainita, tein huhtikuun ajan yhtä yliopistokurssia Suomeen etänä. Se "työllisti" melko tehokkaasti, joten sain ajan kulumaan (hyvä), mutta toisaalta sitten en kauheasti ehtinyt muuta. Huhtikuun lopussa oli meillä myös tuon talon valmistuminen käsillä. Täällä me siis teetimme sen avaimet käteen -systeemillä, mutta silti joutui kyllä säätämään ja vahtimaan vaikka kuinka. Ja lopulta kirosin aika moneen kertaan, että ensi kerralla jos talonvaihto on edessä, saa luvan olla joko täysin valmis uusi talo tai sitten vanha, jota voi rempata jos tahtoo. Nämä raksajutut alkavat olla niin nähty. Samaa säätämistä se on täällä ja Suomessa. Ei voi muuta sanoa, kuin että minkäs teet! Budjetit paukkuu, vaikka pitäisi olla kaikki selvillä ja yhtäkkiä kaikenlaista "itsestäänselvää" ei kuulukaan kauppaan mukaan. Ja voin sanoa, että täällä asiakas ei todellakaan ole mikään kuningas. Väännetään kaikesta ja voit sitten halutessa haastaa oikeuteen. Mutta se on niin kallista, ettei paljon tavallinen immeinen siihen kykene. Eli sitten niellään tappiot tai yritetään jotain kompromissia.

No, talo on nyt kuitenkin lopputarkastettu ja omistusoikeus siirtynyt meille. Odotellaan vielä, että pihat laitetaan. Ja mekään ei olla vielä muuton kanssa kiirehditty, koska lapset käy koulunsa tämän lukukauden loppuun nykyisessä kaupungissa. Romua on raijattu kyllä autolla vähintään kerran päivässä. Kuuden hengen perhe imee ihmeen paljon kaikenlaista roskaa ihan pienessäkin ajassa kotiinsa, vaikka kuinka yrittäisi pitää jöötä itselleen ja muille. Taas on saanut sumplia tavarat ja Savers-kasa vain kertyy. (Paikallinen pelastusarmeija.) 

Mitäs muuta... Vaikka piha on täysin kesken, eikä sinne oikein voi edes vielä lähteä mitään istuttamaan, on tullut käytyä puutarhamyymälöissä. Nyt ajattelin, että saisin rakennettua vaikka pari lavatyylistä kasvimaata, niille olisi paikkakin. Laittaisin hyötykasveja heti sinne keittiöpuutarhatyyliin. Mutta nyt pieni mutta se, että ei olla pariin kuukauteen paikalla kesällä. Tai minä en ole. Täällä niin kuumaa kesällä, että jonkun pitäisi ne kasvit kastella. Saa siis nähdä, mitä tästä tulee. Raparperi nyt ainakin ehkä tulisi toimeen ilman kastelua. Ehkä myös ainakin useampi yrttikin.

Jos joku keksii vinkata, mikä hyötykasvi tai perenna jaksaa hyvin ilman jatkuvaa kastelua, niin kerro ihmeessä! Meillä piha puoliksi ihan metsää, joten voisin myös ajatella ihan jotain pensasmustikkaa tai muuta vastaavaa happamassa maassa viihtyvää kasvintainta kehitellä. Eniten kuitenkin toukokuussa tulee sellainen totaalinen Suomi-ikävä. Kyllä, vaikka siitä ei ole edes kuin 3,5 kuukautta, kun tänne sieltä palasin. Mutta se on silti. Suomen kevättä ja kesää ei tahdo voittaa mikään! Tai no, kesäkuussa on kyllä ihan kivaa, kun täällä on kuumat ilmat. Silti. Pihatöitä haluaisn päästä tekemään. Heinäkuussa viimeistään!

4 kommenttia

 1. Siis mitä kuvia! Kiitos inspiraatioista ;DD Meillä vihdoinkin alkaa raksatouhut käynnistymään ja monenlaista suunnittelua sisustamisen suhteen on parhaillaan meneillään. Malttamattomana odotan siis kuvia myös teidän uudesta kodistanne. ♥ Aurinkoa päivääsi, Hannis!

  VastaaPoista
 2. Ovatko kuvassa näkyvät orvokit oikeasti punertavia, vai vääristääkö kamera väriä? Aivan ihania, olen luullut että orvokkeja ei saa punertavina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on just tuollaisia viininpunaisen ja vadelmanpunaisen sävyisiä :) Eli kuva ei vääristä!

   Poista
 3. Voi että odotan kuvia sieltä teidän uudesta kodista, ulkoa ja sisältä! Tämä blogi kun on suosikkejani, käyn kurkkimassa vähän väliä onko jotain uutta :D Odottelen myös hevosjuttuja edelleen, joskus taisit pyytää vinkkaamaan blogeja missä on hevosia ja sisustusta, ellet ole katsonut koskaan tätä niin vilkaise ihmeessä www.denvitadromgarden.blogspot.com. Ihana blogi tuokin!

  Iloista viikonloppua!

  *Minna*

  VastaaPoista