Juhannusajatuksia kiertoradalta

perjantai 19. kesäkuuta 2015

Suomessa kesä on niin oma juttunsa. Sen tajuaa sitten, kun ei ole Suomessa.
 Suomessa vuodenajat ja valo on sellaista, mitä kaipailee - oli sitten mikä vuodenaika tahansa. Kesällä se on sitten ulkomailla asuvien suomalaisten keskuudessa yleensä sellainen kunnon joukkopako tässä juurikin Juhannuksen tienoilla. Niin nytkin...

Osa lähtee käymään, osa joutuu jäämään vakipaikkaansa (ja yleensä valittelee kohtaloaan), osa lähtee kokonaan. 

Kesällä vaihdetaan eniten näitä vakituisiakin maisemia. 
Ystävät hajaantuvat ja toivotaan, että joskus vielä tavataan. 
Tänään hyvästelin kaksi kaveria. Ei tiedetä, milloin nähdään seuraavan kerran. Eikä tiedetä missä. 

Toisella oli vielä auki, tuleeko paluuta Suomesta Bostoniin, vaiko onko se tällä kertaa menolippu Lontooseen. Toinen käy nautiskelemassa Suvi-Suomesta ja seuraava kohde on Köpis. 

Ollaan tässä kevään ajan mietitty, että olisi kyllä niin paljon helpompaa asua Euroopan puolella. 
Tuntuu, että mikä vaihtoehto tahansa - Tanska, Saksa, Hollanti, Belgia... Kaikki ovat kuin olisi vain "takapihalla": Lennot kotiin ei maksa paljon mitään, eikä se lentoaikakaan juuri ylittele kolmea tuntia.  Monet kun jäävät näille "kiertoradoille", kun kerran ulkomaanhommiin lähtevät. Moni tietää aika nopeasti, onko sijainti sellainen, että siellä meinaa olla vähän pidempään, tai että asuminen on ihan väliaikaista. Ihan siis jo viihtymisen suhteen. USA:n puolella ollaan oikeasti aika kaukana. Onneksi on kuitenkin netti!


Kesäaikaan kaipaan itse Espoon maisemia eniten. Olen kasvanut ja elänyt siellä niin ison osan elämääni. Espoo ja meri on osa minua.

Silti sitä viihtyy täälläkin, toisella puolella merta. Maailmalla asuminen tekee sen, että ei oikein osaa lopulta olla paikallaan ollenkaan. Mutta kesällä, silloin olisi päästävä Suomeen! Onneksi pian päästäänkin.

10 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia. Erityisesti tuo ikkunakuva !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Leena :-) Viime kesältä suurin osa, vielä kun ei ole suomalaista kesää päässyt kuvaamaan...

   Poista
 2. Olen samaa mieltä. Jenkeissä asuttiin länsirannikolla ja kyllä se oli sukulaisten ja Suomen ystävien kannalta liian kaukana - pidemmän päälle .. Miehelle olen sanonut, että jos vielä jonnekin tulee lähtö, niin Eurooppa kiitos. Muuten pysyy tämä rouva Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun me asuimme siellä länsirannikolla, Kanadan puolella, se matka oli jotenkin ihan mahdoton. Nyt ajattelin, että tämähän on vaan sujaus, Nykistä suora lento Suomeen. Mutta ei se niin helppoa sitten ole kuitenkaan :-( Lennot on tosi kalliita ja raha ratkaisee monessa. Eurooppa kuulostaa jotenkin niin helpolta.

   Poista
 3. Voi miten kauniita kuvia. Mukavaa kesää!

  VastaaPoista
 4. Sopisi ohjeeksi jokaiselle, joka ulkomaille halajaa. Pitemmän päälle maanosasta toiseen matkustelu on liian kallista ja aikaaviepää. Asun Euroopan länsilaidalla Irlannissa, ja matka Suomeen kestää kolmisen tuntia. Sieltä pääsee helposti tänne kylään, täältä sinne. Tyttäreni muutti Uuteen Seelantiin, ja yhteydenpito jää Skypeen. Matka on niin kallis puolin ja toisin, jetlag niin paha, ettei usein käydä. Jos hän asuisi Euroopassa, välimatka ei olisi este eikä mikään. Jos haluaa pitää välejä Suomen sukulaisiin, ei kannata muuttaa toiselle puolen maapalloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vaan ei aina pysty ihan täysin näitäkään päättämään. Etenkin, jos ei tee päätöksiä yksin ja etenkin jos joutuu työn takia menemään. Mutta ei se niin herkkua ole kyllä. Tiesin tämän jo siis kun piti lähteä. Vaikka on netti, niin ei se kaikkea korvaa :-/ Irlanti on ihana!

   Poista
 5. Ei sentään, taas hävisi koko viesti. Tarkoitus oli sanoa, että totta tuo, että täältä pääsee nopeasti ja halvalla Suomeen. Koulujen erilaiset loma-ajat ja työkuviot tietysti sitovat, kuten muuallakin, mutta kiva se on, että tietää, että pystyy lentämään "milloin vain" jos tarvetta tulee. Ja tosiaan tänne on helpompi ja halvempi tulla käymään. Hui kamala, mitä Silhouette kirjoittaa! Tuota minäkin olen joskus miettinyt, että jos omakin muuttaa jonnekin kauas... niinhän siinä usein käy, kun lapset kasvavat siellä täällä, että itsekin helposti valitsevat lähteä muualle. No, onneksi ei vielä tarvitse ajatella sellaisia. Ja hei, jos päädytte tänne meille päin, niin olisi tosi kiva tutustua! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti tutustumme, jos sinne päädymme :-) Meillä ei ole siis vielä mitään tietoa, mitä tämän Bostonin jälkeen. Ehkä jossain vaiheessa tiedämme. Mutta minä jään nyt Suomeen joka tapauksessa pidemmäksi aikaa lasten kanssa - ja toivotaan, että saadaan taas koko konkkaronkka samaan maahan mahdollisimman pian :-) Mulla tiedossa lapsia, jotka eivät missään nimessä halua muuttaa minnekään kauas sen jälkeen, kun ovat viettäneet lapsuuttaan maailmalla. ja toki niitä, jotka sitten eivät pelkää mennä minne tahansa... Erilainen asetelma se on kyllä myös lapselle, joten siks varmaan tuo aikuiselämänkin asuinpaikka tulee olemaan tietyllä tavalla erilailla valittu, kuin jos olisi ihan koko ajan Suomessa asunut. Iloiset terkut :-)

   Poista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…