Perjantaikävelyllä Central Parkissa

sunnuntai 26. huhtikuuta 2015
Käytiin eilen kävelyllä Keskuspuistossa, pitkästä aikaa. Oli kyllä kylmä ilma, mutta välillä aurinko jaksoi lämmittää ihan mukavasti. Tuo tuuli vain on aika hurjan kylmä silloin, kun tuulee.

Viime vuonna tähän aikaan oli jo paljon vehreämpää. Jos en muista täysin väärin, oli kirsikat kukassa juuri samaan aikaan. Nyt ei vielä mitään. Magnoliat ovat jo lähes kukkineet, joten ehkä ne kirsikat sitten pian tulevat perästä. Sipulikukkia oli joka paikassa ja osittain puissa oli jo lehtiä ja ainakin hieman silmuja. Ihanaa, kun se pitkä talvi on vihdoin ohi! 

Turistisesonki ei ole vielä varsinaisesti alkanut. Huhtikuussa on vielä aika rauhallista. 
Kesäkuussa ei todellakaan :-)

Keskuspuistossa on yhteensä 21 leikkipuistoa ja nyt käytiin ekan kerran uudessa "Ancient playground" -puistossa, joka oli ihan lähestulkoon puiston keskellä, idän puolella E 84 ja E 85 Streetin välissä. (Vieressä Metropolitan Museum of Art -taidemuseo.) Lähin metropysäkki 86st Lexingtonilla. Jos tulee tuohon metrolla, kannattaa hakea evästä joko Madisonin Dean & Deluca:sta (Madison ave. 1150) tai piipahtaa ihanaan Le Pain Quotidien -kahvilaan lähes D&D:n vastapäätä, 84 ja 85 katujen välissä. 

Me otettiin tällä kertaa sapuskat sekä D&D:stä että israelilaishenkisestä katukeittiöstä, joka oli parkissa siinä ihan nurkalla juuri sopivasti. Falafel-himo iski. Nyt ei kauheasti kuvamatskua tästä, koska mulla oli näpit niin pirullisen umpijäässä - onneksi ilma lämpeni siitä päivän mittaan!

Manhattanin uusin maamerkki on noussut nopeaan. En tykkää siitä yhtään.
Tarkoitan tuota kuvissakin näkyvää uutta tornia, jossa neliönmalliset ikkunat. Se on samaa korkeusluokkaa, mitä uusi WTC-torni. Silhuetissa se on nyt ensimmäisiä korkeita pilvenpiirtäjiä yläkaupungin puolelta laskettuna, vaikka se on siis oikeasti keskikaupunkia jää East Riverin puolelle Keskuspuiston ja Top Of The Rockin / Rockefellerin väliin.

Silhuetissa tuon jälkeen näkyy selvästi ESB ja viimeisenä alakaupungissa se uusi WTC-torni, jota jossain vaiheessa kutsuttiin myös Freedon Toweriksi. (En ole enää perillä, mikä on virallinen tämän hetken nimi!)

I <3 NYC

12 kommenttia

 1. Ihania kuvia! Terkkuja pojille!

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia! Mä olin tuolla viime viikonloppuna kun oli tosi lämmin lauantai 23 astetta celsiusta ja oli väkeä kun pipoo. Ajateltiin sitten tulla sunnuntaina aamulla aikaisin ( siis viikko sitten sunnuntaina) mutta sielläpä juostiin naisten puolimaraton ja oli vielä ruuhkaisempaa. Mun mies kyllä tykkäs kun oli paljon juoksuseuraa ja mä tein lyhyemmän lenkin just tuolla keskivaiheilla puistoa ja seurana oli varmaan puolet Manhattanin koirista. Johtu varmaan siitä aikaisesta ajankohdasta. Terkkuja ja ps. mulla on sulle jemmassa nuo BH tekstityynynpäälliset mallikappaleina joista kirjotit jonkin aikaa sitten poikien huone postauksessa. Oon laittanut ne sulle jemmaan jos kiinnostaa. Tia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei todellakin täällä säät vaihtelee. Jos tuulee, niin se tekee ilman nopeasti todella jäätäväksi vielä keväälläkin. Tuossa tammi-helmikuussa talvellahan tuolla ei kykene meikäläinen kauheasti kävelemään paleltumatta :-D Ja hyvä sää tarkoittaa sitä, että kaikki lähtee puistoon! Koiria siellä on myös aina. Mä tykkään katsella niitä ihmisiä ja koiria ja kaikkea. Harmi, kun olisi ihania tilannekuvia ihmisistä kamera täynnä. Mulle ihmisten kuvaus on sellaista, mistä tykkään mahdottoman paljon. No, mä en kehtaa laittaa blogiin useinkaan niitä, missä on tuntemattomia tyyppejä. Katutaiteilijat kyllä pääsevät :-) Hei kyllä kiinnostaa päällliset :-) Mä olen yhteydessä, kun pääsen SUomeen!

   Poista
  2. Aivan upeat kuvat!!! Kiitos kun jaat ne meille.
   Terkkuja!

   Poista
 3. Upeita kuvia ! Ilmat aikaisin kevaalla vaihtelevat kovasti - meilla oli viikkoa aiemmin jotain 75F lauantaina....Tuo uusi korkea rakennus oli itselle vahan yllatys - ja jos oikein tajusin, niin se on lahinna asuntoja ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Joo tosiaan nyt oli aika kylmää. Pitäis lämmetä. Mä katsoin, että 4. toukokuuta alkaen alkaa kesä = ei mene juurikaan alle 20 asteen enää. Ja kyllä, asuinrakennushan tuo on. Nimeltään muuten 432 Park Avenue. Pitääkin lisätä tekstiin. Käys katsomassa galleriasta vähän kuvia. Ja kerrosnäkymät myös hauskoja. Siellä olisi vapaana vielä joitan. Mm. yksi yläkerroksen koko kerros. Vaivaiset 82 miljoonaa taalaa pötäkkää pöytään plus joka kuukausi ylläpitoon 30.000 dollaria. Saisi kivan asunnon :-D http://432parkavenue.com/

   Poista
 4. Voi miten upeita kuvia, kerrassaan upeita =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos :-) Vuoroin vieraissa - hyvä että löytyi "vastapalkka", koska sun kuvat on aina niin unelmia!

   Poista
 5. Upeita kuvia! Ei yhtään huomaa, että olis ollut kylmä ilma. Hyvää lentoa koti-Suomeen!

  VastaaPoista