Ihanaa Villaa!

lauantai 29. maaliskuuta 2014


Löysin ilokseni meidän läheltä farmin, jonne sai ostaa "kausikortin" liittymällä Massachusettsin omaan "Mass Audubon" -järjestöön. Hinta oli aika halpa, sillä kortilla, joka maksoi perheeltä 68 dollaria, pääsee kaikkiin järjestön luontokohteisiin ilmaiseksi. Farmille, jossa me ollaan tässä käyty nyt muutaman kerran, maksaa jo minun ja poikien kertamaksut lähes puolet tuosta. Ja kun mennään isommalla porukalla, "säästö" tulee melkein heti. Nyt ollaan otettu tuo farmi viikottaiseksi kohteeksi, tulee jotain sellaista säännöllistä ohjelmaa. Siellä olisi ollut myös pre-school-mahdollisuus, pari kertaa viikossa 2-3 tuntia, mutta en nyt lähtenyt sitten kyselemään enää tässä vaiheessa vuotta vapaita paikkoja. Löysin sieltä kuitenkin kursseja, joihin voi mennä "äiti-lapsi"-systeemillä. On esimerkiksi kymmenen kerran kerhoja, jotka kokoontuvat 1,5 tunniksi kerran viikossa. (Sellainen maksoi noin 80 dollaria per nenä.) On myös yhden iltapäivän kursseja, jotka kustantavata noin 12 dollaria / nenä.


Ilmoittauduin nyt yhdelle tällaiselle, missä mennään tutkimaan sammakoita ja kilpikonnia toukokuun alussa. Ovatko ne jo heräilleet ja mitä muuta saadaan haaviin saaliiksi. Lisäksi ajattelin, että voisimme mennä yhteen näistä viikkokerhoista. Niissä pääsee hoitamaan eläimiä ja ruokkimaan niitä. Ja mm. kokeilemaan lehmien lypsämistä ja keräämään kanojen munia. Kanat ovat muuten meidän N:n suuret suosikit hevosen lisäksi. 


Minun suosikkeja ovat lampaat ja vuohet! (Ja tietty hevoset, mutta sehän on itsestäänselvää :-)

Lampaiden turkit ovat mielettömän muhkeat!


Saavat olla läpi vuoden ulkona ja sisällä oman valinnan mukaan. Olen huomannut, että käyvät lähinnä sisällä syömässä ja sitten ulos.


Lampaat keritään tulevana viikonloppuna. Tapahtumaan täytyy ostaa erikseen liput, eli sinne ei pääse sitten kuin näillä erillisillä pääsylipuilla. Farmi kerää rahaa ylläpitoon erilaisilla tapahtumilla, ja viime viikonloppuna oli muun muassa vaahterasiirappiaamiainen. Tapahtumiin maksaa noin 10-15 dollaria per henkilö. Tämä keritsemistapahtuma olisi ollut tosi mielenkiintoinen, mutta meillä on jääkiekkopelejä koko viikonloppu täynnä (pudotuspelit alkavat), joten ei taida päästä. Käymme sitten ensi viikolla moikkaamassa villattomia kavereista :-)


Viime viikolla meillä oli tuuri, kun näimme ihan vastasyntyneen karitsan. Tällä vauvalla oli ikää puoli tuntia. Karitsat ovat jonkin aikaa emolampaan kanssa omassa aitauksessaan, mutta en tiedä kuinka kauan. Vähän isompia karitsoja oli jo vaikka kuinka monta temmeltämässä laitumen mäellä. 

Tämä pieni karitsa ei saanut tehdä mitään, äitilammas piti siitä huolen. Esti menemästä yhtään pidemmälle. Oli aika hauskaa katsottavaa. Yhden kerran pääsi karkuun, ja tämä mamma haki sen heti takaisin!

"Miks mä en saa mennä leikkimään?"


Suoraan Lambi-mainoksesta..? :-)

18 kommenttia:

 1. Vähänkö söpöjä lampaita. :)


  http://www.pienilintu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Onpa aivan ihanat villapallot ja karitsa!
  Muutenkin toi kerhotoiminta kuulostaa suorastaan lupaavalta. Mä tutkisin huomattavasti mielummin kilpikonnien ja sammakoiden heräilyä, kuin punkkien heräilyä. Josta mulla on jo pari elävää todistetta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on villat lähteneet ja näyttävät ihan hassuilta. Just eilen käytiin katsomassa.. Mutta villathan kasvaa :-) Punkit on myös heränneet täällä, yök!

   Poista
 3. Ihana paikka! Varmasti tykkäävät pienet ja vähän isommatkin! Pääseekö siellä muuten ratsastamaan? Tai onko lähialueilla talleja?
  Mä olin eilen taas issikalla maastossa ja ai että nautin! Aurinko paistoi ja heppa kulki! :)
  Mutta nyt suuntaan valmistelemaan kevättoria! Voikaa hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan pääsee jossain, mutta en ole nyt ottanut vielä oikein selvää. Pitäis jossain vaiheessa - viimeistään syksyllä käydä etsimässä joku kiva talli! Maastoja kyllä riittää… Mut mennään kesällä yhdessä!

   Poista
 4. Kauniita kuvia!
  Varmasti mielenkiintoinen paikka ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tämä meidän vakipaikka, tulee käytyä joka viikko. Pojat tykkää käydä moikkaamassa tutut eläimet.

   Poista
 5. Vaikuttaapa kiinnostavalta paikalta. Ja kyllä, Lambi-mainos tuli hakematta mieleen :)
  -s

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Nää niin ihania, määkivät kans meille aina!

   Poista
 7. Suloisia kuvia! Mä ammennan näistä sun postauksista, kun tuun tyttöjen kanssa heinäkuussa sitten niille nurkille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, täytyy meilailla tuosta enemmän niin voin antaa jotain vinkkejä. Mut mehän ei olla itse täällä sitten.

   Poista
 8. ihania nuo lampaat..
  nyt vasta huomasin että olette muuttaneet..mukavaa oleilua sillä!
  ~M~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :-) Ollaan oltu tammikuusta täällä!

   Poista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…