Paleltuvia pelargonioita ja hyvää ruokaa

torstai 5. huhtikuuta 2018Jos säästä aloittaisi. On ollut kylmä. Ei liene yllättävää. Taitaa olla melko kylmä joka paikassa, jos ei mennä reilusti etelämmäksi. Ei puhettakaan, että voisi mitään kukkia laittaa ulos. Ehkä vähitellen orvokit, mutta pelargoniat ottaisivat saman tien nokkiinsa, joten ihaillaan sisällä niitä.


Vaikka talvi on ollut pitkä ja kamalan luminen, nyt ne kinokset ovat kadonneet. Silti tuntuu, että sitä on jotenkin jämähtänyt kotiin ja ei saa lähdettyä minnekään. Ei jaksa ajaa autolla yhtään ylimääräistä metriä. Torstaisin yritän silti tsempata itseni pois neljän seinän sisältä, koska lempileipomossani on silloin saatavilla pepper jack cheese -leipä. Se on ihan parasta, mitä tiedän. 


Leipomo tekee muutenkin tosi ihania leipiä, sellaista ranskalaistyylistä juureen leivottua. Ja jos sinne asti viitsin ajella, käyn samalla syömässä niin ikään lemppariravintolassani, Saltbox Kitchenissä. 


Vaikka näyttää kovin kuivalta paahtoleivältä tuo kuvan vasemman puoleinen kantukka, se on oikeasti jotain huippuhyvää. Se on nimeltään grilled cheese. Olin alkuun melko skeptinen, miten tuo voi olla ostamisen arvoinen annos missään ravintolassa. Kunnes se tuli jonkin muun ruokalajin mukana, kyljessä. Ja sen jälkeen olin myyty. En tiedä mitä juustoa siellä on välissä, koska en saa kotona aikaiseksi mitään yhtä hyvää. Beet salad toinen suosikki. Tällä kertaa keltaisia punajuuria - onko se sitten keltajuuri?


Jotain taikaa pitää tuossakin salaattikastikkeessa olla, koska sellainenkaan maku ei onnistu omin käsin ollenkaan. En tiedä, mutta jotain taikoja tuolla tehdään! Sen verran ihania makuja ja tosi simppeleitä raaka-aineita. Ei tosin ihme, että omistaja on bostonilaisissa huippuravintoloissa uransa tehnyt kokki, joka palasi muutama vuosi sitten juurilleen ostamalla isoisänsä maatilan tästä ihan läheltä. Ja samalla tosiaan tuon pienen bistro/deli-tyylisen ravintolan.


Muuten täällä kyllä käännetty katseet niin kesää kohti, kuin vain voi! Odotan taas niin, että pääsen tekemään omia asioita ja Suomen juttuja. Tallille, merelle, omalle pihalle, kavereille, metsään, koiran kanssa lenkille!!!


Välillä melkein pyörryttää, kun tietää, että Suomessa on aina niin hirveästi hommaa, ettei tunnu aika edes riittävän. Kesällä etenkin :-) Mutta ei haittaa! 


Mutta nyt vielä hommien pariin. Mulla on ollut jonkin verran sisustus- ja stailausjuttuja tässä meneillään ja onkin ollut huippu kivaa tehdä sen alan töitä pitkästä aikaa. Pitkään meni, etten voinut täällä tehdä mitään työluvan puuttumisen takia. Etenkin kotien stailaus myyntikuntoon on täällä tosi suosittua ja muutenkin sisustussuunnittelusta maksetaan järkevästi. Amerikassa palveluista maksaminen on arkipäivää ja siihen ollaan totuttu. Mutta suomalainen ei siltikään osaa tilata ketään ulkopuolista leikkaamaan ruohoa tai kitkemään rikkaruohoja pihalta :)


Pelargoniakautta odotellen! 


2 kommenttia:

  1. Kiitos, niin kauniit kuvat!
    Mun lemppareita on juurikin tuollaiset toastit ja tuo salaatti näyttää juurikin niin syötävän hyvältä, että tässä tulee nälkä:)

    VastaaPoista
  2. Pelargoniat saa kuule olla täälläkin ihan sisätiloissa ja muutkin kukat:) Ihania kuvia sulla taas ja noi ruuat kyllä maistuis!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…