Omalta yrttimaalta yrttiperunasalaattia


Moikka!

Vapusta selvitty ja ilmeisesti Suomessa lumetkin sulaneet? :-) Meillä oli tässä tosi lämmintä, mutta säätila taas kivasti romahti jäätävän puolelle, joten olen ollut pari päivää untuvatakissa ihan vapaaehtoisesti. Tänään oli niin kylmä, ettei kävelylenkistä tullut mitään ilman hanskoja.




Valitettavasti unohdin myös sen valkoisen pelargonian ulos yhdeksi yöksi, ja siinäpä se sitten oli. Paleltui raukka. Eli seuraavaa kukintaa saa sitten odottaa aika pitkään. Napsin paleltuneet kukinnot pois, ja nyt tuo rehu näyttää hieman tylsähköltä. Mutta ehkäpä se siitä!




Yrittien kanssa vähän paremmin, ne eivät selkeästi säikähdä niin helposti. Mutta jotenkin vielä vähän hakusessa niidenkin kasvaminen. Päätin tänään sen takia ottaa vielä isoihin ruukkuihin istuttamattomat taimet sisälle ja saman tien käyttöön.



Meillä oli eilistä broilerin rintafilettä valmiina ja perunoita sattumoisin myös jääkaapissa. Keitin perunat ja kun ne olivat melkein valmiita, otin pois ja jäähdytin hieman. Sitten leikkasin potut neljään osaan ja ladoin uuninpellille. Ripottelin reilusti valkosipulijauhetta, merisuolaa ja vähän pippuria. Silppusin runsaasti timjamia ja rosmariinia päälle ja sitten vielä oliiviöljyä. Uuniin grillivastuksen alle vähäksi aikaa ja kun olivat ruskettuneet, kääntelin ja vähäksi aikaa vielä takas.



Siinä välissä pyörittelin salaatinlehdet kastikkeen kanssa kulhossa ja kevätsipulin varsia pieneksi pilkottuina mukaan. Kun perunat olivat valmiita, laitoin broilerit vielä hetkeksi uuniin lämpenemään. Pilkoin perunat pienemmiksi ja sekoitin salaatin kanssa yhteen. Lopuksi pilkoin vielä broiskut pieneksi ja sinne samaan. Tulipas hyvää salaattia!


Jos satutte joskus käymään USA:ssa, niin tässäpä yksi salaatinkastike, jota voin todella suositella vaikka kotiinviemisiksi Suomeen. Sesame Ginger Dressing Stonewall Kitcheniltä. En ihan täysin tiedä miten laajasti tuota myydään, kun firma on tästä meidän lähistöltä. Mutta luulen, että ainakin täällä itärannikolla sitä on aika hyvin saatavilla. Muutenkin tuon firman tuotteet ovat erittäin hyviä.


Olipas ihana syödä pitkästä aikaa perunoita. Meillä jostain syystä tulee tehtyä enemmän spaghettia ja riisiä. Suomessa syödään kesällä sitten kyllä kesäperunoita senkin edestä. Nämä punakuoriset ovat tosi hyviä yleisperunoita. Ne eivät ole rosamundaa, vaikka muistuttavat sitä. Suosittelen ottamaan tähän salaattiin melko kiinteämaltoisen lajikkeen.


Salaatti meni parempiin suihin ennen kuin kerkesin ottamaan parempia kuvia lautaselta :-) Eli onnistunut jämä- ja pikaruoka! Sopii myös ilman kanaa ja mukaan voisi laittaa vaikkapa fetaa tai vuohenjuustoa. Ihan yhtä hyvää tulee. Ja tuosta salaatinkastikkeesta, kun tosiaan Suomessa pitää ottaa jotain muuta, mitä itse käytin, niin sanoisin että ottakaa joku hedelmäinen vaihtoehto. Perunoiden maku kuitenkin antaa sitten sen pääosan tälle ruoalle, joten niitä kannattaa maustaa reippaalla kädellä.

Tästä se toukokuukin siis lähtee :-) 
Palaan noihin yrttimerkintäkapuloihin myöhemmin!


2 kommenttia

  1. Kyllä on ollut täälläkin melkoinen kevät. En muista koska olisi ollut tällainen. Lunta on tullut konsanaan enemmän kuin talvella =D. Olipa herkullisen näköisiä perunoita. Nyt pitää lähteä jääkaapille, sillä tuli nälkä =D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää voisi olla muuten hyvä vaihtoehto venesapuskanakin :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…