Jos saisi sisustaa vain kerran

lauantai 8. huhtikuuta 2017

Välillä ei jaksa kuvailla yhtään mitään, etenkin, kun ympyrät pysyvät samoina, eikä mikään muutu. Sisustus ja koti ovat vakiona, mitä uutta - ehkä kukkia joskus tai joulukoristeita. 

Ostin kymmenen vuotta sitten Lexingtonin ison päiväpeiton. Pidin itseäni totaalihulluna, koska hintahan oli aika kamala. Silti, vaikka käytin hankintaan kaikki mahdolliset silloiset Stockan alekupongit ja joululahjakortit. Joku siinä veti puoleensa, joten sinänsä ajattelin että pitkäikäiseksi sisustushankinnaksi sen hinta sitten vuosien saatossa maksaa itsensä ikäänkuin takaisin. Jos nyt niin voi ajatella. Eipä tarvitse ainakaan heti uutta. Näin kävikin. Se on kulkenut mukana, missä olemmekaan asuneet ja otin sen myös tietenkin tänne Bostoniin mukaan. Se on edelleen ihan yksi parhaista, ja siitä ei luovuta. Beigeä ja valkoista.

Täällä USA:n puolen kodissa meillä on ollut koko ajan tosi vähän värejä, jos vertaa Suomeen. Beige, harmaa ja musta, ehkä joskus tumman sininen. Näillä väreillä on tultu toimeen erittäin hyvin. Pellavaa ja juuttia. Joskus jotain Marimekkoa ja vähän myös bling bligniä. 

Olen täällä puolella maailmaa todella nuuka sisustaja. Ostan harvoin ja jos jotain hommaan, mietin että sen pitää olla just eikä melkein. Meillä ei tavara kierrä sillä tavalla helposti, kuten Suomessa, kun voi heittää nettikirppikselle tai Akseliin kaiken, joka kyllästyttää. Täällä oppinut tietyllä tavalla ostamaan vain sitä, mistä oikeasti pitää enemmän kuin sen pari kuukautta. Sen verran olen pihi ja myös laiska, että en raaski ostaa mitään, mitä sitten ei tulisikaan käytettyä ja toisaalta laiska, etten jaksa edes aloittaa selvittämään paikallisia käytetyn tavaran markkinoita. 


Toisaalta meillä kamalan paljon Ikeaa, koska tästä täällä olevasta asumisajasta ei ole oikein tiennyt. Ollaan oltu aina "vuosi kerrallaan" ja sitten ei ole viitsinyt kalliimpaan sisustukseen kauheasti panostaa. Toki meillä on sitten jotain, joka on maksanut ehkä pikkuisen Ikeaa enemmän. Rakastan tuoleja ja erilaisia sivupöytiä, ja niitä löytyy. Ollaan hommattu silloin tällöin, kun sellainen on tullut vastaan. 

Nyt meidän Ikean sohvapöytä ja ruokapöydän tuolit ovat aivan lopussa. Sohvapöytää saa ehkä vielä hetken pidettyä, jos jaksaa ruuvailla pultteja tiukemmalle. Ruokapöydän ääreen on hankittava muutama tuoli. Ostin myös uuden lipaston, koska sitä tarvittiin. Lapsille pitäisi ehkä hommata uusia sänkyjä, mutta vielä mennään vanhoilla. Ektorpissa on selkätyynyt täysin kulahtaneet, mutta ehkä ne saisi vielä jollain paremmaksi. Uudet päälliset ovat odottamassa, kun joku vain jaksaisi ne laittaa. Nämä kaikki sellaisia, että Suomessa olisin jo pistänyt vaihtoon ajat sitten. Täällä sitä jotenkin yrittää vain saada käyttöikää pidemmäksi, kun ei millään viitsisi ostaa uutta. Voi, kun saisin vietyä mukanani nämä opit myös Suomeen. Osaisi valita heti kaikki, mistä tykkää tosiaan sitten viiden vuoden päästäkin. Toisaalta, on meillä sielläkin todella paljon huonekaluja, jotka kukeneet vuosikausia mukana. 

Täällä tulee oikeasti ihan erilaiseksi, kun jokaista hankintaa ajattelee siltä kantilta, kannattaako nyt sijoittaa, jos ei sitä saakaan Suomeen sitten joskus mukaan. Toisaalta se tekee viihtyvyyttä, jos vähän panostaa kivoihin juttuihin sisustuksessa, eikä elä vuosi toisensa perään puoliteholla. Mutta minä kun kiinnyn huonekaluihin niin, että olen jo nyt ihan hukassa, jos muutamista pitäisi joskus luopua. Se muuttokontin rahtaaminen kun ei ole kauhean kannattavaa puuhaa, eli harva nykyään huonekaluja vie tai tuo mantereelta toiselle. Sen vuoksi ei tule ostettua, vaikka välillä olisi kivaa hankkia vaikka mitä. Mahdollinen luopumisen tuska ahdistaa jo ostohetkellä. Ehkä se on hyvä. Aika vähällä kyllä pärjää! Ja onneksi on tekstiilit ja muut pienet asiat, joita saa matkalaukussa vietyä. 

 Mutta hei loppuun vielä blogin FB-sivuista. Kun blogin nimi on vaihtunut nyt ihan oikeasti - vaikka osoite onkin toistaiseksi edelleen tuo sama vanha - avasin myös uudella nimellä uudet sivut tykättäväksi. Päivittelen sinne näitä postauksia ja yritän olla aktiivinen muutenkin! Pääset tykkäämään Hanna Skärgårdin FB-sivuista tästä, kliks. 


2 kommenttia:

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…