Pakollinen tammikuinen tulppaanipostaus ja huippuluokan raakasuklaalöytö

keskiviikko 1. helmikuuta 2017


Huh, mihin katosit tammikuu? 

Hurahti kyllä meidän perheen osalta ainakin kuin hippulat vinkuen jonnekin kauas taakse. En tainnut edes huomata. Sen verran vaihteeksi ollaan haipakalla vauhdilla edetty. Tätä se on tämä minun arkeni. Joko kiire tai sitten ei lainkaan kiire. Miten siihen vain tottuisi. Huomaan, että vaikka sopeudun helposti ja kaipaan vaihtelua, on sellainen perustylsä arki kuitenkin tarpeen. 


Tammikuussa olemme ihanasti saaneet olla koko perhe yhdessä monta viikkoa samassa maassa! Meillä on ollut viisumien uusimista ja jännitystä tietysti sen suhteen, meneekö kaikki hyvin... 


Mutta mikä valo se onkaan nyt aamulla kasilta odottamassa päivän tohinoihin lähtijää. Viime viikolla sen tajusin, että kahdeksalta ei ole enää pimeää. Ihan, kuin olisi taas ottanut voiton tästäkin erästä. Kamppailusta pimeän kanssa. Pelkkää liukua valoa kohden! Aina se tulee uudelleen eteen, mutta jotenkin sitä pärjää. Pakko kun on.


Viime viikonloppuna kävin Vegemessuilla. Tiedän, että moni kääntyi jonottamasta pois. Vesisateessa ei ehkä ole kaikkein hauskinta palella, kun ei edes oikein tiedä, kuinka kauan palelua tulee jatkumaan. Itse pääsin blogikutsun kautta sivuovesta, joten jonotusta kertyi vain viitisen minuuttia. Sisälle pääsi ilmeisesti vain aina tietty määrä ihmisiä kerrallaan. 

Löysin muutaman mielenkiintoisen tuotteen, joita täytyy hommata kotiin. Maistiaisia oli hurjasti ja niistä sai oikeasti inspistä mm. nyhtökauraresepteihin. 
Ostin tallinnalaiselta herkkustandilta mielettömän hyvää raakasuklaata. Oikeasti tästä alkoi tosin jo epäily, onko se edes raakasuklaata, koska se oli niin kamalan hyvää. Pieni, todella pieni pala riittää, ja on jo täyttänyt sen suklaanhimon, mikä välillä iskee eteen. Eikä silti tarvitse olla pureksimassa mitään katkeraa. Tämä oli ja on hyvää. 

Onneksi iso pala riittänee melko kauan, ja jääkaapissa se nyt sitten odottelee seuraavaa herkkuhetkeä.  Hitsit, kun osaisi itse tehdä vastaavaa. Saa vinkata, jos löytyy takataskusta valmiina :-) 
(Reseptiä kuvan suklaaseen ei ole siis antaa, kun ei ole omatekele, mutta aijon testata, jos onnistuisin jotain vastaavaa loihtimaan itsekin!)

6 kommenttia:

 1. Oi, tulppaaneja♥ Kehtaanko ees tunnustaa, että tälle vuodelle ei ole yhtään kimppua vielä ostettuna... jotenkin tosiaan se tammikuu humahti ohi ilman että muistin koko kukkasia!

  Mukavaa helmikuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Meilläkään ei kuule varmaan olisi, mutta olen saanut lahjaksi ja sitten ollut muutamia kuvauksia, johon pitänyt ostaa. Mutta ehtiihän sitä vielä vaikka juhannuksena, jos ei muuta :-D

   Poista
 2. No minä ostin yhden kimpun, mutta se nuupahti parissa päivässä. Nyt en ole viitsinyt ostaa toista... Oli muuten hyvää suklaata!

  VastaaPoista
 3. Raakasuklaata on aika helppo tehdä itsekin. Sulata ensin vesihauteessa raastettua kaakaovoita (tai kookosöljyä), lisää sitten raakakaakaojauhetta ja makeutusta. Massan pitäisi olla sellaista vellimäistä, ei ihan litkua muttei puuroakaan. Määrät ei ole niin justiinsa. Sitten vain lisäät sekaan haluamiasi sattumia, kuten rusinoita, pähkinöitä, mausteita. Kaadat lautaselle ja laitat pakkaseen hetkeksi jähmettymään. Kokeilemalla oppii paremmaksi, mutta koskaan en ole saanut sellaista raakasuklaata aikaiseksi, mitä ei olisi tullut halulla syötyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos ihanasta viestistä! Mun täytyy ehdottomasti testata :-) Olipas kiva juttu, kiitos vielä!

   Poista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…