keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Helppoja lemmikkejä

Mulla on seurana takapihan ihanat oravat ja pikkulinnut, kun oma koira haluaa mieluummin bunkata rotukaverinsa luona mummilassa :-) No, ymmärrettävää. Koira on koiran paras kaveri, ja ehkäpä se näin pitää ollakin. Oravat eivät tarvitse mitään muuta, kuin pari pähkinäsäkillistä viikossa. Tuntuupa oikeastaan siltä, että kurreruokinta maksaa enemmän, kuin koiran muona. Ihan oikeasti. Meillä käy viisi pörröhäntää lounaalla, ja tekevät sitä yleensä pidemmän kaavan mukaan. Piti ostaa linnuille oma lintulauta, joka roikkuu nyt puussa niin, että tupsukorvien pääsy on hankalaa. Mutta kun tykkään näistä ilostuttajista, niin pitäähän nekin ruokkia. Ja vastapalkaksi saan katsoa niiden touhuja ja kuvailla. Tosin kuvaamiseen nämä eivät ole vielä tottuneet. Alkaa kamala naputus ja tuijotus, kun tulen kamerani kanssa omalle ovelle laukomaan. Kai se nyt on sitten jo oravilla veressä, ettei tuollaista pyssyn äänen kaltaista meteliä kannata kovin keppoisesti ottaa. Varuillaan on oltava. Mutta sitten tullaan takaisin.

Tunnistan jo aika hyvin nämä vakivieraat. Etenkin niistä kaksi. Toinen on ihan punainen - tosi rohkea, ja toinen hyvin harmaa, mutta harvakarvahäntäinen. Punainen ihan pikkuinen on ehkä tämän kesän poikasia. Tai en minä tiedä. Ei ole oravatuntemus vielä ihan huipussaan. 

Mutta hei, muistakaa ruokkia pikkulintuja, koska ihmisten antaman sapuskan avulla moni selviää talvesta. Ja sitten tietysti pitää myös muistaa, että ruokintaa jatketaan kevääseen asti. Vastaavasti palkkioksi saa kyllä ihania luontoelämyksiä kotipihalla, parhaimmillaan ikkunan läpi nautiskeltuna.8 kommenttia:

 1. Söpöjä ovat. Itse asiassa taajama-alueella ei saisi ruokkia lintuja. Maahan pudonneet siemenet houkuttelevat helposti hiiriä ja rottia. Erityisesti naapurit tuskin ovat innoissaan rotta-armeijan kotiutumisen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Espoossa ei ole ainakaan tuo kiellettyä ja toisaalta meillä ruokkivat aika monet muutkin. Myös naapurit. Olen ruokkinut lintuja parikymmentä vuotta ja taidan jatkaa edelleen...

   Poista
 2. Ihana, hyvänmielen postaus. <3

  VastaaPoista
 3. Ulkolemmikit, parhaat lemmikit. Ja nuo myös niin söpöjä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut kyllä naapurilla paremmat sapuskat, kun kurret ja linnut ovat siirtyneet sinne. Mitähän gurmeeta pitäisi laittaa tarjolle, että palaisivat :-D

   Poista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…