Syyssisustusta ja kurpitsaintoilua

lauantai 1. lokakuuta 2016


Moikka! 

Mun tekisi mieli kirjoitella veneen hankintaan liittyvistä jutuista ja kaikesta, mitä tässä joutuu miettimään ja käymään läpi, että pääsee purjehdusharrastukseen kunnolla kiinni. Mutta säästän teidät vielä - tai voihan olla, että joku haluaisikin näitä lueskella? Mutta palaan niihin kyllä. Olen vain niin ylitäpinöissä tästä koko touhusta, että VIHDOIN jotain tapahtuu, ettei meinaa jaksaa odotella mitään. Tiedän, talvi tulee ja veneet vasta nostettu vedestä. Mutta mitä väliä :-)


Syksy tullut tällä viikolla ihan kolisten. Kolisten siksi, että katto tömisee koko ajan sateen takia. Sade oili kyllä oikein odotettua. Ollut aika kuiva kesä, kun lunta ei ollut nimeksikään viime talvena. Jos vuorilla ei ole lunta, jää jokien virtaus melko pieneksi kesällä. Sateitakin ollut ilmeisesti vähemmän, kuin normaalisti. Täällähän sataa suhteellisen tasaisesti pitkin vuotta, eli kesälläkin pitäisi sitä vettä aina välillä ripotella. 

Nyt on alkanut myös se minun odottaman kurpitsakausi! Tykkään ihan täysillä, kun kurpitsoja on joka paikassa. Ne ovat niin kivan näköisiä. Ihanan syksyisiä ja pirteitä. Ja jotenkin sopii maisemaan. Pelloilla, toreilla, kaupoissa, ihmisten pihoilla, portailla, aidoilla. Kaikki paikat täytetään kurpitsoilla. Myös keittiö. Ja kahvilat. Pumpkin spice latte, pumpkin pie (en tykkää!), pumpkin soup (hyvää). 
Olen minäkin sijoitellut kurpitsoja hieman tänne kotiin :-)

Voi, kun meillä olisikin pihat valmiina, voisin laittaa ulos ihanat asetelmat. Mutta kun ei ole. 
Rakentaja aloitti meidän takapihalla viime viikolla, ja nyt viikonloppuna käydään ehkä hakemassa vähän istutettavaa, mutta etupiha ihan totaalisen vaiheessa. Rakentavat naapuriin vielä taloja, joten tekevät näitä pihoja sitten suurin piirtein kaikki kerrallaan. Vähän jos raksamiehillä ollut luppoaikaa, laittavat sitten aina vähän jotain pihannurkkaa valmiiksi. Mulle haastavaa. En jaksaisi yhtään katsella tällaista keskeneräisyyttä! Mutta nyt pakko sopeutua, kun ei ole vaihtoehtoja.

Sain kuitenkin viime viikolla vähän olkkarin sisustusta valmiiksi. Tai ainakin huonekalujen sijoittelua. Olohuoneen nurkassa nököttää nyt tuollainen pieni työpisteeni. Ostin IKEA:sta pöydän. Harmaa pöytälevy ja mustat pukkijalat. Se oli niin onnistunut, että hommattiin ihan samanlainen yhdistelmä keskimmäisen huoneeseen. Noita voi joskus sitten myös tarvittaessa käyttää yhdessä. Hintaa ei tullut paljon mitään. Saa nähdä, tuleeko meille syksyn aikana Suomeen ihan samanlainen yhdistelmä. Ostin Targetista tällaisia laatikkohyllyjä. Niitä on vielä yksi lisää, mutta sitä ei olla vielä sijoitettu mihinkään. Asetelmatkin vähän keskeneräisiä. Kunhan hutaisin jotain. Sain vain idean mun "lähikaupasta", eli Spring Brook Farmin maailman ihanimmasta myymälästä. Olen siitä kertonut ennenkin. Löysin paikan joskus ihan sattumalta, kun ajoin harhaan. Voisi olla, etten olisi edelleenkään löytänyt koko paikkaa, jos tuota ei olisi silloin pari vuotta sitten tapahtunut, sillä en oikeasti ajele siellä suunnilla koskaan. Tai sitä tietä. Vaikka matkaa meiltä on vaivaiset maksimissaan kymmenen minuuttia. Se on muuten todella lyhyt matka näissä mittakaavoissa.Huono tämä kännykkäkuva, kun tuossa kohtaa liikkeessä aika hämärää.
Vähän silti sitä ideaa näkee. Mulla ihan ankea asetelma vielä tuohon verrattuna. Pitäisi jostain hakea ainakin sitä heinää :-D


Täällä tykätään kovasti ns. romuromantiikasta. Mitä kulahtaneempi pinta, sitä parempi. 
Näihin lisätään aina jotain luontoaiheista. Linnut ovat yleisesti mukana.
Muutama tuoksukynttilä ja pellavaliinoja. Mutta ei mitenkään valkoista. Eli puupintaa ja sumuisia värejä saa olla mukana. Huomasin muuten kerran, että pellavat ovat peräisin Latviasta ja Liettuasta. Taisin siitäkin jo keväällä mainita. 


Pakko oli laittaa jo pari kurpitsaa autotallin ja talon väliseen portaikkoon. Siinä on itseasiassa aika hyvä kohta, koska paikkaan ei tietystikään sada ja toisaalta ilma on melko viileää. Eli kurpitsat säilyvät hyvin. Lisäksi kuljen tästä monta kertaa päivässä, joten kotiin on kiva tulla, kun joku pieni iloinen asetelma odottelee. Tarkoitus on kyllä vielä tehdä siitä ihan kunnon "spooky". Halloweeniin on kuukausi aikaa ja kohta voi alkaa koristelemaan!


6 kommenttia:

 1. Nyt niitä purjehdusjuttuja tänne ja heti! :D

  Upea kurpitsa-asetelma tuossa kivimuurin päällä! Niistä saa kyllä kauniita koristuksia yhdisteltynä laatikoihin, romuihin ja erimuotoisiin lajitovereihin. Kivaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuuuu! Mä olen jotenkin nyt niin ylitäpinöissä, ettei saa edes kirjoitettua mitään järkevää :-D Tulossa on!

   Ja juu, siis tuo on niin ihana muuri. Sen mun suosikkifarmin vieressä. Täällä näitä kivimuureja vähän joka toisella, vanhoja jäämiä "aikojen alusta". Mä haluaisin myös oman.

   Poista
 2. Ihkuja kurpitsakuvia! Kohtahan se halloween lähestyy...

  VastaaPoista
 3. Oi kurpitsoita! Voi kun Suomestakin löytyisi samalla tavalla kurpitsapeltoja ja tai edes kaupoista kunnon kurpitsavalikoimat kuten Amerikasta. Me asuttiin pari viimeistä vuotta Chicagossa ja mä niin rakastuin kurpitsoihin siellä ja siihen, miten niillä koristeltiin pihoja syksyn tullen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Katja! Hei mä olen varmaan lukenut sun blogia sieltä? Jos olet sama Katja. Onnea Suomeen paluun ja uuden talon johdosta :-) (Kävin blogissa kurkkimassa!) Kurpitsat kyllä ehdottomasti yksi paras juttu täällä!

   Poista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…