torstai 13. lokakuuta 2016

Ruskan tunnelmaa

Meillä on aivan mieletön ruska täällä Massachusettsissa. Uuden Englannin ruska on ehkä kaikkein upein Vermontissa ja Mainessa, mutta kyllä se täälläkin on todella ihana. En muista, että olisi ollut edellisinä vuosina näin kaunis ja melkein taianomainen. Kesä on ollut kuiva, nyt satanut mukavasti ja välillä ollut muutama viileä yö. Se sai sitten kai aikaan sen, että puut ovat nyt maalanneet lehtensä parhaimmilla sävyillä, mitä on saatavilla.
Kävin keräämässä eilen takapihalta (lue: takametsästä) vähän mustikanvarpuja ja männynoksia. Ilmaiset "kukat" keittiön ikkunalaudalle, jossa olen nyt innostunut pitämään jatkuvasti jotain tuoretta ja kaunista esillä. Sen myötä päädyin raivaamaan koko keittiön ja vähän muuttamaan järjestyksiä ja lopulta ottamaan myös vähän kuvia. Niitä tulee myöhemmin, en kerennyt tähän väliin vielä käsittelemään. 


Löysin tuikkuja, joissa nuo kipot eivät ole alumiinia vaan kirkasta muovia. Sellaisia, mitä joskus myytiin Party Liten kutsuilla. Ensin en meinannut bongata mistään tuikkuja ja nyt niitä tulee vastaan joka paikassa. Nämä, missä on muovinen kuppi, ovat erityisen kivoja etenkin tuollaisissa lasisissa tuikkuastioissa. Minulla täällä Iittalan Kivi- ja Kastehelmi -tuikkuja muutama, mutta oli tarkoitus itse asiassa tuoda koko kokoelma Suomesta viime kesän lopulla. Muitin vasta täällä, että se unohtui. Ovat meillä Suomessa parvekkeen oven ikkunan päällä väriläiskänä. Vähän kuin lasimaalaus. Ehkä ne ovat siellä kotonaan, kun en tullut ottaneeksi pois. Joskus jotkut tavarat vain kuuluvat tietyille paikoille.

Koulusta on ollut pari päivää nyt lomaa. Maanantaina Columbus Day ja nyt keskiviikkona juutalaisten Yom Kippur.  Jos kaupungissa on tietty kansalaisuus- tai uskontoryhmää tarpeeksi, vietetään heidän juhlapyhiään myös loman merkeissä. 


Meillä meni lomapäivät sekä Pokemonien, valokuvauksen että kokeisiin lukemisen merkeissä. Kiva juttu, kun saatiin aurinkoiset säät viikon myräköiden, kylmän ja sateen jälkeen. Nyt pitää lähteä vielä ikuistamaan tuota ruskaa ja vähän samalla ulkoilemaan, kun aurinko paistaa niin ihanasti. Ei sentään shortsikeli enää, taisi olla viikko sitten viimeiset teepaitaulkoilutkin tältä syksyltä. 

3 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia. Sieltä löytyy kyllä aina nin ihania koristeita joka vuodenaikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kyllä - USA on todellinen koristelun ihmemaa :-) Aina löytyy ja runsaasti!

   Poista
 2. Ihania kuvia ja tunnelmia! Ja sulla on kyllä söpöt pojat :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…