Uimatreeniä

maanantai 13. kesäkuuta 2016


Kuumaa ilmaa tiedossa, tällä viikolla lämpenee jo mukavasti. Ei ole kesäkuu täällä Bostonissakaan välttämättä mikään kauhean hot hot. Ilmat vaihtelee, niin kuin ne tekee Suomessa. Mutta sitten alkaa se kuumakausi, heinä-elokuut harvemmin koskaan yhtään viileitä. 

Täällä meidän vanhassa (nykyisessä) taloyhtiössä on hyvä uima-allas, ja koska täällä meidän vuokrasoppari loppuu vasta elokuun puolella, saadaan sitten vähintään käydä hyödyntämässä poolia.  UV-säteily on täällä niin voimakasta, että normaalisti pojat pitävät uidessakin uimapaitoja. Täällä ei saa käyttää muuten tavallisia uikkareita uima-altailla / uimahalleissa. Eli meillä on täällä sitten erikseen boxeriuikkarit pojille ja Suomeen ne tavisuikkarit. En sitten tiedä, miten jos kilpauintia harrastaa. Paikat, missä ollaan itse oltu, mm. vesipuistot, kieltävät ne perinteiset mallit pojilta ja miehiltä. 

Tuo toinen meidän kaksosista kaksosista, joka on ollut aina kamalan arka ja jotenkin vähemmän urheilusta kiinnostunut, on kunnostautunut varsinaisena uimamaisterina. Täysi vesipeto! Opetin viime viikolla sukeltamaan pää edellä, ja sehän sujuu nyt kuin ammattilaiselta :-) EI voisi uskoa, että tämä kaveri ei vielä viime vuonna oikein suostunut menemään edes uima-altaaseen, jos vettä roiskui naamaan. Nyt täytyy vaan olla tarkkana, että ei mene pääedellä ihan mistä altaan kohdasta vaan! Eikä minne veteen tahansa.Uimavalvoja yrittää saada väriä kinttuihin :-D


...ja heittelee työnsä ohessa sukellusötököitä altaaseen.

Reilu viikko vielä koulua jäljellä, sitten pääsevät lapset uimaan vaikka joka päivä koko päivän. Olin varannut uimakoulukursseja pojille elokuuksi. Nyt vähän harmittaa, että olen mennyt ottamaan liian helpot kurssit. Saa nähdä, voiko niitä vielä Cetuksella vaihtaa. 


4 kommenttia:

 1. Ah, mikä pooli! Näyttää kyllä aika paljon kesäisemmältä kuin täällä koto-Suomessa, jossa on kärsitty monin paikoin (tai ainakin rannikolla) hirmuisista tuulista. Ne ovat niin tyypillisiä kesäkuulle. Joten nauttikaa :). Noista uimapaidoista sen verran, että ne ovat myös Suomessa hyvät. Vesi on usein kylmää ja kun lapset haluavat pyöriä vedessä tai uimahallin altaassa viimeiseen asti huulet sinisinä, niin ainakin itse muistan uimapaitojen lisänneen meidän poikien kylmän sietoa silloin kun olivat pienempiä. Eli hyvä sekä kylmää että aurinkoa suojaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu siis tykkäsivät jotenkin Suomessakin näitä pitää rannalla, ja toi matsku kivaa, kun se kuivuu melkein saman tien. Meillä tämä vesipeto just näitä huulet sinisenä, mutta pois en tule -tyyppejä :-D

   Poista
 2. Minäkin voisin tulla seuraksi valvomaan... Näyttää aika kivalta!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…