Pentikin ihania värejä

torstai 3. maaliskuuta 2016


Pari päivää oltu kotimiehinä minä ja toinen ekaluokkalaisista. Kuume pahus iski ja samalla kauhea köhä. Onneksi ei nyt minulla vielä, mutta tuolla pienemmällä. Kops, kops vaan!Sohvalla on nyt se minun "keväinen" sisustus. Haha, yksi tyynynpäällinen vaihtunut ja villainen saali lähtenyt jemmaan. Kyllä se on jännä, miten tuo Pentikin kangas ei sopinut Suomeen lainkaan, mutta täällä se on ihana. Auringon valon väri on niin erilainen täällä. Toistaa värit hyvin omalla tavallaan eri maissa. Kirkkaan punainen ei ole täällä lainkaan hyvä, kuin hetken aikaa keskellä talvea. Muuten ei. Murretut värit ovat täällä omiaan, mutta kirkkaat ja vahvat värit myöskin.

Mutta tämä kangas on kyllä yksi huippu: Jaksan ihastella noita värisävyjä ja saan niistä oikeasti jotain energiaakin. Toinen lempparikangas on talvisempi, mutta sekin jo monta vuotta vanha. Sellainen tumma vadelmanpunainen. En löytänyt kyllä tähän hätään nyt kuvaa.


Tietysti tuo seinien "valkoinen" maali myös vaikuttaa. Valkoinen, jonka minä näen ainakin ihan keltaisena. Tässä kuvassa se näyttää kauniisti beigeltä, jota se ei oikeasti ole!


Kotipäivät tehty kouluhommia tietokoneella ja rakenneltu legoja. Ja luettu. Koulussa on kaksi erilaista oppimisohjelmaa, joita pitää tehdä läksynä. Toinen on matikkaa, toinen lukemista. Opettaja näkee sitten omalta koneeltaan, miten on mennyt ja onko käyttänyt aikaa sen ohjeessa annetun. Molemmat toimivat, koska lapset tykkäävät tehdä niitä ihan vapaaehtoisesti ja lisäksi oppimistakin tapahtuu selkeästi.


Mulla kaksi ruotsalaista kirjaa pöydällä, joista toisesta tykkään kuin hullu puurosta ja toinen... nooh. Ei ehkä sitten kuitenkaan ihan mun juttu. Arvaatte varmasti, kumpi on kampi. Kerron lisää muuten vaaleanpunaisen opuksen läpikäymisestä, jahka tässä ehdin.


Tänään kaveri pääsi jo kouluun ja minä lähden tästä ajelemaan taas lounastreffeille suomalaisia kavereita tapaamaan. Meillä vaihteeksi kevät ottanut hatkat ja pakkasta ilmassa. Onneksi tulee loppuviikosta takaisin :-)

8 kommenttia:

 1. Ihania värejä näissä kuvissasi ja valoa! Hyvä kun siellä ollaan toivuttu! Mielenkiintoiselta kuullostaa tuo oppimisohjelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anu! Kiitos kiitos :-) Yritin eilen vaihteeksi kuvata manual-asetuksilla, kun oli aikaa. Heti sai taas paremman valo-suhteen kuviin. Tekevät tosiaan äänne- ja logiikkaharjoituksia noissa oppimisohjelmissa tai miten se sanotaan. Tietokoneohjelmia ne siis.

   Poista
 2. Löysin blogisi ja jäin ihan koukkuun! Olet taitava kuvaaja ja teillä on niin kaunista! :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, mulle tuo vihreä ei iskenyt Suomessa ollenkaan. Täällä tykkään hirmu paljon :)

   Poista
 4. Uusi lukija täälläkin! Mielenkiintoinen blogi sinulla, täytyypä tulla toistekin oikein ajan kanssa. Mukavaa kevään/ kesän odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hurjan kiva, kun löysit! Kiitos myös kommentista :-)

   Poista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…