lauantai 26. maaliskuuta 2016

Pääsiäistä odotellessa

Kaivelin lapsille vähän pääsiäisaskartelutarvikkeita, mutta lopulta suosio jäi vähän vähemmälle :-) Ihan itse olisin saanut kyllä väkertää :-D

Olen ollut oikeasti kolme viikkoa sairaana. Aivan ihmeellinen keuhkoputkentulehdustyyppinen tauti kiertänyt koko perheen ja se kestänyt kaikilla 2-3 viikkoa. Kuumetta ei tule, mutta keuhkot aivan riekaleina ja kurkkukin kipeä. Ja se jatkuu ja jatkuu. Ja tuntuu, että saa aivan kamalan yskänkohtauksen, jos vähänkin tekee jotain. Nyt se tuntuu menneen onneksi vihdoin ohi meiltä kaikilta. Tämän takia bloggauskin ollut ihan hiljaisuudessa. Kai tämä taas tästä!

Perinteiset virpomisoksat unohdin kokonaan... Heh, huomasin blogeista ja face bookista viime viikolla, että näköjään se oli palmusunnuntai. 

Huomenna sunnuntaina täällä lapsille järjestetään "Egg Hunt". Koska eurooppalaistyylisiä suklaamunia ei voi myydä (kiellettyjä), on kaupat täynnä muovimunia, joidenka sisälle sitten voi laittaa karkkia. Nämä munat piilotetaan vaikkapa pihalle tai puistoon ja lapset keräävät munat koreihin. Meillä kun ei ole nyt pihaa, ajattelin että piilotan joko tänne sisälle tai sitten tehdään egg hunting lähimetsässä. Katsotaan vähän sään mukaan. 

Alueemme perinteiset jätskikiskat aukeavat monet nyt pääsiäisenä.
 Jätskirahat lompakossa odottelemassa. Ihanan lämpöiset ilmat, joista saatiin jo pitkään nauttia, menivät jonnekin ja nyt ollut tosi sateista ja viileää. Viime maanantaina oli jopa lumipäivä. Nyt siis lämpöisiä ilmoja taas odotellessa...

Tänään olisi vielä tarkoitus hakea joku kiva pääsiäiskukka-asetelma vielä kotiin. Ja ehkä tulppaaneja. 
Jotain hyvää ruokaakin olisi tietysti kiva tehdä huomiseksi.  
Olen pikkaisen vaiheessa näiden juttujen kanssa. 

Rosmariinia, kanaa, valkosipulia, perunoita. Niitä löytyisi ainakin valmiiksi.  
 Enköhän jotain saa aikaan! Ja jospa vielä tekisi persikkarahkaa. Tai juustokakun. 
Saa vinkata, jos on antaa jotain helppoa ja nopeaa pääsiäiseen sopivaa ruokavinkkiä!

5 kommenttia:

 1. Pakko kysyä, miksi suklaamunat ovat kiellettyjä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaiset suklaamunat, missä ei ole mitään sisällä, on ihan ok. Eli kokonaan suklaata olevat munat. Mutta yllätysmunat, esim. Kinder, on kiellettyjä, kun täällä ei saa myydä ruokaa, joka sisällä on jotain syömäkelvotonta.

   Poista
 2. Samaa meinasin minäkin kysäistä, mutta vastaushan tulikin jo. En ole moista asiaa tiennytkään. Olen luullut, että Kindereitä myydään ympäri maailmaa, mutta aina oppii jotain uutta:)
  Ihanaa pääsiäisen jatkoa!
  Täällä luvataan jo kevään alkamista:)

  VastaaPoista
 3. No kyllä on outoa tuo yllätysmunien puuttuminen. Tosin minä tulisin hyvin toimeen ilman sitä krääsää, mitä niistä "kindereistä" löytyy! Mukavia pyhiä sinne rapakon taa. Täällä käytiin kävelyllä rantaraitilla. Tulit siellä mieleen. Olipa ihanan keväistä.

  VastaaPoista
 4. Hienoja askarteluja! Ja hyvää pääsiäistä sinne kaaaauas :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…