torstai 31. maaliskuuta 2016

Jätskikiskalla


Uusi Englanti on pienten jätskifarmien luvattu maa!
Tässä meidän lähellä on jokaisen tien varressa ihania jäätelökiskoja. Ne eivät ole ihan minikokoisia, vaan sellaisia useamman luukun "mökkejä". Asiakkaita on aina ja ihmisiä riittää! Useimmissa istutaan autossa syömässä päivän jätskiannos - päivällä asiakaskunta on pääosin eläkeläisiä, iltaisin ketä vain. Jätski on täällä "must".
Monet pienet ja isotkin maitotilat tuottavat itse ylijäämäkermastaan jäätelöä. Makuja on satoja! Ihan mitä vain melkein löytää.

Annoskoot ovat ihan järkyttäviä. Kiddie Size (lastenannos) on ehkä pari kertaa Suomessa jätskikiskoilla myytävän jättipallon kokoinen, todennäköisesti siitäkin suurempi. Normaaliannoksessa on yhtä paljon, mitä Ben & Jerry's jätskin kotimyyntipakkauksessa. Lisukkeista ei sniiduilla.

Mun herkku on 
peppermint stick sunday with 
straberry compote & whippet cream. 

Kuulostaa kaloripommilta ja on varmasti sitä. Sopii hyvin lounaaksi :-)Ollaan katsottu, kun ihmiset ostavat Banana Splitin. Se on lounas vähintään kolmelle :-) Meinattiin poikien kanssa ottaa se tänä keväänä yhdessä, katsotaan saadaanko miten tuhottua! Mietin, kehtaanko laittaa edes annoksen kuvaa tänne :-D

Meidän suosikkipaikkamme on tämä kuvissa näkyvä Kimball Farmin jätskikoju, joka sijaitsee Carlisle:ssa.  (Meidän "naapuripitäjä", aivan maaseutua.) 
Kimball Farmilla on jätskinmyyntiä yhteensä neljässä eri paikassa. Kolme täällä Massachusettissa ja yksi New Hamshiren puolella. Jätskikiskat aukeavat yleensä siinä maalis-huhtikuun vaihteessa, ja ovat pitkälle syksyyn auki.


Suurin näistä paikoista myös meidän lähistöllä, Westfordissa. Siellä on jätskikiskan lisäksi country store, kesäravintola, pelihalli, golf range, minigolf, baseball lyöntiharjoitusalue (automaattisyöttäjä), törmäilyveneet ja pieni eläinpuisto. Tästä paikasta täytyy laittaa oma juttu! Jätskikiskan ympärille on siis rakennettu koko perheen aika monipuolinen käyntikohde. Sisänpääsyä ei tarvitse maksaa, mutta nämä "aktiviteetit" maksavat jokainen aina jotain. Kahdessa muussa paikassa on jätskin, grillin ja country storen lisäksi cruise night -tapahtumia joka viikko kesäaikaan ja niissä voi olla noin 350 autoa kerralla. Kertoo vähän tapahtuman laajuudesta!Silti tämä pieni Carlislen maalaismaisemissa oleva paikka, joka myös sattuu olemaan ensimmäinen jätsikiskakäyntimme täällä, on jäänyt sellaiseksi "must" paikaksi ja tykätään jotenkin paikan rennosta ja kiireettömästä ilmapiiristä. Ihmisiä on aina parkkis täynnä, mutta parkkis ei ole onneksi mikään ihan järkyttävän suuri. Ja lapset tykkää, kun takapihalla voi mennä ja temmeltää mielin määrin.Eikä olla ainoita, jotka tänne päätyvät iltapäivää viettämään :-) Jos joskus olisi mahdollista, tämmöisen yrityksen pistäisin pystyyn Suomessa!

7 kommenttia:

 1. No nyt kyllä alkoi tekemään mieli jäätelöä! Mielenkiintoinen ja hauska postaus :)

  VastaaPoista
 2. Koko ajan odotin kieli pitkällä kuvia niistä herkku jäätelöistä, mutta ei! Ens kerralla monta jooko? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tiedän :-D Mulla ei ollut oikeasti jostain syystä kunnon kuvia jätskeistä. Mä lupaan korjata puutteen asap!!

   Poista
 3. Oijoi, miten tuli vaihto-oppilasvuoteni siellä meren takana mieleen! Hot fudge sundaet ja bananasplitit... Olen niiiin jätskifriikki. Täällä Turussa on onneksi italialainen Nuvole!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, täällä toinen samanlainen ilmoittautuu! Ollaan tietoisesti pidetty jätskipaastoa koko talvi ja kevät, koska tiedetään tämän homman karkaavan taas lapasesta jahka jätskikiskat avautuvat :-D Missä muuten olit vaihtarina?

   Poista
 4. Port Townsend, Washington State - ihana merenrantakaupunki siellä toisella reunaa mannerta :) 80-luvun alussa ;) Mukavat muistot!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…