Weekly Newsletter

maanantai 29. helmikuuta 2016Viikko alkoi koululla. Lapsilla loppui talviloma ja paluu uuteen tai vanhaan uuteen kouluun oli edessä. Innolla olivat aloittamassa ja näkemässä kavereitaan täällä puolella merta pitkästä aikaa! Viime kesänä jätettiin hyvästit ja nyt oli taas mukava tulla takaisin. Tätähän ei edes oikeastaan vielä tiedetty viime kesänä varmaksi. 

Mulle koulun alkaminen täällä tiesi sekä päiväohjelman kehittämistä itselleni sekä eväsrumbaa :-) Pientä hakemista molemmissa. 
Päädyin alkuun käyttämään vapaa-aikani mm. ruokakaupoissa, jotta illat menisivät sitten enemmän kotona. Maanantaina tuli kuitenkin heti tarve käydä katsomassa tilannetta meidän raksalla. 


Muutenhan ei siellä juuri käydä, koska se tulee avaimet käteen -systeemillä, mutta nyt olin sattumalta huomannut, että ainakin yksi ikkuna oli erilailla kuin kuvissa ja yksi ikkuna puuttui. Oli pakko mennä katsomaan paikan päälle, ettei olisi enempää ikkunavirheitä, sillä siellä oltiin jo laittamassa julkisivun laudoitusta (=vinyyliä). Meillä oli myös ollut pientä vääntöä ovesta, joka oli luvattu vaihtaa erilaiseksi, mitä alunperin oli suunniteltu. Ovaali ovi oli mulle nimittäin ihan kauhistus. Sellainen sinne oli sitten kuitenkin asennettu. No, nyt sekin oli vaihdettu, ja olin tosi iloinen asiasta. Lampsin vesisateessa ympäri taloa ja totesin, että kaikki ok.


Koska olin maisemissa, päädyin suosikkipaikkaani eli Spring Brook farmin myymälään. Siellä on perinteinen farm stand -myymälä ja lisäksi kukkia sekä antiikkia. Vesisateesta huolimatta oli pakko napata kännykällä kuva tuosta kukosta. Ihania kevätkukkia kaupassa, mutta jostain syystä en ostanut mitään! 
Jotain pientä sisustuspuolen juttuakin teki mieli. Yritin pysyä sen suhteen tiukkana, koska en halua yhtään lisää kannettavaa muuttoon. Muutto lähenee sekin, mutta vielä on aikaa. 20 toukokuuta pitäisi olla avaimet kädessä uuteen "mökkiin". 


Viikolla saimme aika hurjan ukkosmyrskynkin tänne. Tuli valvottua yksi yö kamalan räminän keskellä ja samalla pelkäsin että tuuli vie meidän talosta katon. Ei vienyt! Parvekkeen ovikin oli vielä aamulla paikallaan, vaikka tuntui että se oikeasti irtoaa ja lentää tiehensä. Connecticutiin oli annettu varoitus mahdollisesta tornadosta. Me saimme tuulen rippeet tänne Massachusettiin, mutta ei ne kyllä rippeiltä tuntuneet oikeasti ollenkaan. Seuraava päivä meni ihan puihin, koska tuli nukuttua päivällä yöunien korvikkeet. Alkuviikon sateiden sää muuttuikin ja muuttui ulkona tullut oltua tosi paljon. Pleikkarilla on silti väännetty "änäriä". 

Ajelin myös kerran melkein Bostoniin. Mulla asuu ystävä Charlestownissa, joka on ihan Bostonin keskustan kyljessä. Näin myös ihanan uuden suomalaiskasvon kaverin luona. Uusia ihmisiä tulee ja menee, useisiin tutustuu ja joistain tulee myös hyviä kavereita. Nyt olen jo tavannut tässä 3 viikon aikana 2 uutta kasvoa. Tällä kertaa ei kesällä ollut suurpakoa Suomeen tai muualle, vain kaksi minun tuttuani lähti täältä pysyvästi. Vuosi sitten lähti taas tosi paljon enemmän ihmisiä.


Viikolla meni kolme iltaa jääkiekon parissa. Viikonloppuna oli tällä kertaa vain yksi peli. Nähtiin samalla Boston Bruins vs. Philadelphia Flyers juniorijoukkueiden peli, kun meidän pojalla sattui olemaan matsi viereisessä kaukalossa. Peli oli meidän alueen suurimassa jäähallissa, New England Sports Centerissä. Siellä on  yhteensä 6 kaukaloa ja jokaisessa isot katsomot. Viime joulukuussa istuin muuten lentokoneessa suomalaismiehen vieressä, jonka vaimo oli töissä tässä hallissa ja valmensi muodostelmaluistelujoukkuita työkseen. Harmittaa vieläkin, etten muista hänen nimeään. Viikonloppuna oli myös Suomi-koulu. Se on Lexingtonissa, eli meidän naapurikaupungissa. Matkalla koululle nähtiin ekaa kertaa kanadanhanhet taas parveilemassa pelloilla. Niitä riittää täälläkin.Maalaismaisemissa ajellaan usein, kun täällä Bostonin länsipuolella ollaan.


Viikonlopun hauskin näky oli tämä boxeri, joka nautti vauhdista! 


Viikonloppuna tein lohta ja kokeilin, jos löytäisin jonku idean lehtikaalin valmistukseen. Sainkin jopa lähes syötävän makuisen lehtikaalihöystön aikaan. Kukaan muu ei tosin suostunut sitä syömään. Lapset olivat enemmän innoissaan letuista. Myrskyn jälkeen ilma lämpeni hurjasti. Saimme siis jonkun ilmamassan etelästä myrskyn tuomana. Täällä ollut todella lämmintä. Eilen kuulin uutisista, että tämä talvi ollut Bostonin alueen lämpimin koskaan, kun näitä on mitattu. Kaksi edellistä talvea taas tehneet ennätyksiä kylmyyden ja lumimäärän suhteen. Tällä hetkellä otan kuitenkin kaiken irti tästä lämpöisyydestä ja ennen kaikkea valosta ja auringosta. Ulos on vain päästävä!

Sunnuntainakin oltiin lähileikkipuistossa ennen jääkiekkopeliä. Nurmikotkin ovat nyt kuivia lumien sulamisen jälkeen. Meillä on kolme tosi hyvää leikkipuistoa ihan lähietäisyydellä. Lapset tykkäävät usein valita tämän, koska puistossa on hassu pomppuliukumäki. 


Tämän ohi ajan melkein joka päivä. 
Joulukranssit vielä kaupungintalon seinissä. Kirkosta olivat ottaneet jo pois. 
Pääsiäiseen meneessä taitavat kyllä viimeistään napata nuokin alas.


Hyvin meni siis loppujen lopuksi viikko ja viikonloppu! 
Mukavaa alkanutta viikkoa siis täältäkin päästä.

6 kommenttia:

 1. Haluatko kertoa hiukan enemmän tuosta Suomi-koulusta? Mitä pitää sisällään? Ja kertoa miten pojat ovat sopeutuneet koulujen vaihdoksiin täällä/siellä? Ymmärrän toki jos et halua avautua sen enempää, nämä vain kiinnostavat �� Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin hyvin kirjoitella siitä Suomi-koulusta lisää! Sopeutumiset olleet mun mielestä ihan hyviä - ehkä vaikeampi se Suomen pää loppujen lopuksi! Voin kirjoitella tästäkin lisää.

   Poista
 2. Vasta nyt huomasin että olette Sudburyn lähellä.. oletko tutustunt tarkemmin sieltäpäin peräisin olevaan demokraattisen koulun konseptiin? Sudbury Valley School on ollut demokraattisten koulujen uranuurtaja (https://en.wikipedia.org/wiki/Sudbury_school) ja olisi mielenkiintoista kuulla ensikäden kokemuksia sieltä jos satut olemaan siitä tietoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! En tiennyt tuosta koulusta ollenkaan! Valitettavasti en siis osaa kertoa lisää. Me ajetaan usein Sudbyryn läpi, mutta asutaan Concordin puolella. Meillä lapset käy public schoolia, Concordissa ne ovat huippuluokkaa ihan Massachusettsin tasollakin.

   Poista
 3. Onpa teillä siellä keväistä :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…