tiistai 16. helmikuuta 2016

Uuden Englannin maisemia

 

Käytiin sunnuntaiajelulla raksalla. Talossa on jo ikkunat! Kaikki kerrokset on myös siellä sisällä tehty ja lattialevyt nakuteltu. Päästiin siis tuonne yläkerran vinttikerrokseen asti kipuamaan. Se on muuten ihan paras paikka koko talossa :-)Meillä oli tosi kylmä viikonloppu ja alkuviikko. Hätyytettiin pakkasta sinne kahden kympin tienoille asti. Sisällä tuntui kylmyys taas luissa ja ytimissä etenkin yöllä, koska päivällä aurinko lämmitti todella mukavasti.
Mutta mitäs nyt? Mittari näyttää +7 astetta Celsiusta. Vähäiset lumet taitavat sulaa aika pian.


Viikonloppuna käytiin katsastamassa myös lähin isommista laskettelukeskuksista. Wachusettsiin ajaa meidän uudelta talolta noin puolisen tuntia ja se taitaa olla Rukaakin isompi. En nyt muista ihan tarkkaan noiden laskujen pituuksia, mutta ei mikään ihan pieni paikka.


Vuorethan täällä ovat Green Mountains. Ne ovat lehti- ja havupuiden peittämiä. Kesällä ihan vihreitä, syksyllä upean ruskan sävyttämiä ja talvella tällaisia harmahtavia.Pieniä järviä täällä meidän seudulla on paljon, ja ne ovat kaikki jäässä. Pilkkijöitä ei kyllä pahemmin ole näkynyt.Talvienkin läpi ajetaan all season -renkailla, jotka eivät ole kuitenkaan mitään talvirenkaita. Tiet pidetään täysin puhtaina ja kuivina kelillä kuin kelillä. Eli mitään hätää ei ole, vaikka ei nastoja  tai kitkoja pidetä alla. Tuolla vähän pohjoisempana kyllä talvirenkaat ovat jo yleisempiä.
Ihania, loivia pulkkamäkikukkuloita löytyy paljon. Useimmiten ovat kuitenkin yksityisten maita. Kuten tämäkin.Useimmat farmistandit ovat kiinni talven yli. Keväällä aukeavat ja myyvät yleensä pitkälle syksyyn. Joskus jouluunkin asti. 


Täällä jos on kylmä, on tosi kylmä :-)


Tulevan uuden pikkukaupunkimme keskustassa on taas ja kerran uusienglantilaiseen tyyliin valkoinen puukirkko.


Vaalit eivät näy vielä kovinkaan vahvasti täällä Massachusettsissa katukuvassa. Kuvasta huolimatta en kyseistä herraa kannata :-)
Talviset terkut siis Bostonin laitamilta!

6 kommenttia:

 1. Voi miten kaunista siellä on! Kylläpä tuolla kelpaa asua! :)

  VastaaPoista
 2. Olipas mukavaa taas kulkea mukana ja nähdä ameriikan tätäkin maanosaa ja kaikki paikat siellä toki on minulle uutta. Yllättyin tuosta pilkkimisestä, sielläkinkö pilkitään.. :D

  VastaaPoista
 3. Ihanat ruutuikkunat! Maisemat myös ihan mainiot!

  VastaaPoista
 4. Vasta löysin blogisi - onpas hauska nähdä Bostonin "maaseudun" maisemia! Asuin ~20v sitten muutaman vuoden Bostonissa, joten senkin puolesta kiva tehdä päivitystä näkymiin kun ei ole 10v:een tullut edes käytyä siellä.

  VastaaPoista
 5. On kyllä viehättävän näköistä. Tykkään noista taloista. Talon rakennus käy siellä näköjään nopeaan ja niin siistiä on sen ympärillä, vaikka on vielä kesken. Juuri oli täällä Hesarissa juttua, kun Suomessa talon rakentaminen on niin hidasta puuhaa kaiken byrokratian ja valvonnan vuoksi.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…