Marimekko + Uula + Syyshortensija + Maailman Kaunein Roosa

sunnuntai 14. helmikuuta 2016


Viime kesänä sain ihan mahdottoman värivimman. Oli pakko saada ihan täydellinen vanhan roosan sävyinen maali. Olin lähes varma, että maalaan meidän talon oven sillä. Maali sävytettiin käsin maalikaupassa, tai no, kone sen vielä sitten sekoitti, mutta haettiin sitä oikeaa sävyä ihan oikeasti työtä tehden.Ostin pönikän Uulan ovi- ja ikkunakarmimaalia, tein kotona koemaalauksen, ja totesin värin olevan just eikä melkein. Mutta ei. Ovi sai jäädä mustaksi. Meidän talon ovi ei vain nyt halunnut muuta väriä. Mutta päätin, että maalaan siihen oven viereen tuolin, josta tulee roosa. Sain mun roosavimman sillä laantumaan hetkeksi. 
Sattumalta lehtipinosta osui Marimekon mainoslehti suojapaperin virkaa toimittamaan. Jotenkin koko maalausprojektista tuli tämän suojapaperin takia sellainen, että oli ihan pakko ottaa kuvia, kuvia, kuvia ja lisää kuvia!Maalasin lisäksi eteiseen pienen Juvin sivupöydän. Ja yhden huonokuntoisen vanhan pöydän kannen, joka on meillä ulkona. Siinäpä se pönikkä sitten kuluikin. Mutta olipahan hyvä värisävy. Ja jotenkin tämä kuvasarja on omasta mielestäni niin kiva, että olihan se blogiinkin laitettava. Uulan maali ansaitsee kuitenkin vielä ehdottoman lisämaininnan. Se oli aivan huippua! Olen sen jälkeen ostanut Uulan kalustemaalia pariin projektiin ja pitää tunnustaa, että Suomen maalaukset hoituvat kyllä jatkossakin Uulan tuotteilla. En tiedä miksi ei ole tullut ennen testattua sitä merkkiä, mutta nyt parempi myöhään kuin ei sitten ollenkaan. Ihan mielettömän hyvälaatuisia maaleja ja mikä parasta, huonekalujen pinnasta tuli näillä todella kaunis, kuultavan mattamainen. Hajuhaittojakaan ei minusta tuosta kalustemaalista pahemmin tullut sisäkäytössä. Joskus täytyy testata maalin sävyn sävyttämistä vielä ihan itse! 
8 kommenttia:

 1. Hyvää ystävänpäivää, kamu! Ihanat kuvat! Ja huh, onneksi et maalannut sitä ovea, tykkään siitä tosi paljon just mustana! On niinkuin piste i:n päällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Hitsit olen unohtanut vastata näihin viesteihin - nyt kolmen viikon viiveellä kiitokset :-)

   Poista
 2. Hei!

  Olen ihan super onneton kommentoimaan, vaikka aika monta vuotta olen täällä blogimaailmassa muutamia vakioblogeja seuraillutkin. Blogisi on siis yksi niistä vakkareista. Nyt tartuin näppiksiin, sillä piti sanomani, että tosi kiva tämä blogisi nykyinen asu! Ja upealta näytät tuossa kuvassa. Tosi mukava seurailla elämänmenoanne niin siellä USA:n puolella, kuin täällä koto-Suomessakin. Ihanaa kevättä ja hyvää ystävänpäivää!

  -Susanna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Anteeksi kun vastaus viipyi - joku ihme black out ollut! Yleensä vastailen aina.
   Mutta siis voi kiitos! Saan kuule noista sanoista hurjasti iloa ja intoa taas bloggaamiseenkin :-) Ruusu sulle, kun sait kommentoitua :-)

   Poista
 3. Oij!!! Tuo olisi juuri sopiva sävy mun projekteihin. Ostin yhden kalkkimaalin ja sävy oli aivan väärä roosa, pläääh! Kiva kuulla Uulan maaleista, niistä ei olekaan kokemusta. Kokeiluun siis... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsin vitsi, mulla se sävy Suomessa tallessa. Olisit saanut koodin. Kaikkihan kooditetaan kuitenkin, joten tällekin se ncs:n numerosarja löytyy!

   Poista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…