keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Talviviikon kotikuvia ja rinnekuumetta


Heipparallaa! Kädet ihan kohmeessa, tulin juuri ulkoa. -18 näyttää mittari. Ei haittaa, mutta näpit jäätyy helposti. 

Mulla on ollut tässä pari viikkoa tarkoitus käydä autokatoksemme yläpuolella olevalla vintillä, mutta yksin en ole uskaltanut lähteä siihen projektiin. Olin ihan varma, että siellä on meidän kaikki laskettelumonot ja sukset jemmassa. Olin suunnitellut, että saan sieltä tuolle toisellekin kaksoselle sukset ja itselle myös. Toinen rämäpäisempi vetää jo sujuvasti laudalla, mutta tämä toinen pitäisi saada opetettua ihan vaikka vain suksilla tulemaan alas. Sitten päästään kaikki mäkeen vihdoin viimein!


Vintin rappuset ovat sellaisessa luukussa kiinni, joka saattaa rojahtaa alas, jos ei ole toinen ihminen varmistamassa vieressä. Tänään vietettyäni aamupäivän urheilukaupoissa hankkimassa (metsästämässä) sopivia lumilautakenkiä ja itse lautaa tuolle toiselle kuusivuotiaalle, päätin, että menen avaamaan vintin oli miten oli. Pakkohan mun on suoriutua yhden vintin luukun avaamisesta. 

Mentiin sitten tuon keskimmäisen kanssa avaamaan luukkua, joka sitten mukavasti saatiin rojautettua melkeen mun päälle :-) Päästiin kuitenkin kiipeämään ylös ja todettiin, että voi hitsi, ei siellä mitään monoja ollut. Suksia kyllä joka lähtöön. Poika sitten sanoi, että hän on ihan satavarma, että ei ne monot ole Suomessa vaan ne on Bostonissa. Asian hyvä puoli on se, että multa väheni kolme laskettelumonoparia roudauslistalta. Mutta huono puoli se, että olisin halunnut nyt itse käyttää niitä ja samalla saada tuolle toiselle pikkuveljelle myös sukset jalkaan. Ei se vuokraus nyt mahdottomia maksa, mutta kun vuokraat kamoja useammalle, niin kyllä siitä aina mukavasti hinta nousee. Ja kun OLISI ne omatkin kamppeet olemassa. Saapa nyt nähdä mitä tehdään...
Joka tapauksessa kaksi poikaa on nyt ihan innoissaan lautailusta ja yksi naapurinkin poika ollaan saatu houkuteltua mukaan :-) Meillä on tosi paljon laskettelurinteitä siellä Bostonin päässä ihan meidän lähellä ja reilun puolen tunnin ajomatkan päässä jo sellainen lähes Rukan tasoinen keskus. 

Sitten kun vähän ajelee vielä, niin löytyy vaikka mitä. Hienoa olisi, jos pääsisi koko poppoo rinteeseen :-) Olen kaivannut jotain yhteistä harrastusta, josta kaikki innostuu, ja tässä nyt ainakin yksi sellainen. Itsekään en ole ollut taas pariin vuoteen suksilla mäessä, mutta kauhea hinku heti, kun vähänkin seisoskelee tuolla rinteiden alapuolella :-)Rinnekausi kestää aika pitkään, etenkin Vermontissa, huhtikuulle hyvinkin. Ollaan kerran käyty paikassa nimeltä Jay Peak, joka on ihan mielettömän upea. 

Kuvat eivät nyt sitten tosiaan liity kauhean paljon tähän teemaan, mutta tulipahan laitettua. 
Täytyy lähteä väsäämään vähän kuumaa juomista, kun sen verran kohmeessa kädet edelleen tuon vinttikiipeilyn jäljiltä.Kaivon samalla teille vähän talvipäivän otoksia meiltä.
Ei nyt suoranaisesti liity meidän vinttihyppelyyn :-)


Sain vihdoin valmiiksi myös makuuhuoneen tapetoinnin!


Ja tähän lumiseen maisemaan en kyllästy! 


Ystäväni toi joululahjaksi suloisen lasiastian.


Ulkona keittiön vieressä polttelen myös kynttilälyhtyjä.
Meillä on keittiön vieressä ulkona vanha pöytä, jonne on hyvä laittaa soppakattilat jäähtymään.


Keittiö näyttää tällä hetkellä tällaiselta. Punaista ja valkoista. Matto alkaa olla kulahtamispisteessä, kun koira on repinyt sitä leikkiessään. Näkyy kuvassa turhan hyvin nuo nypyt :-)


Mutta eipä tässä tällä kertaa muuta.
Iloisia talvipäiviä kaikille!

8 kommenttia:

 1. Ihana keittiö ja muutenkin kivat kuvat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti! Meillä keittiö AINA niin mullin mallin, että harvoin saa edes siedettäviä kuvia :-D

   Poista
 2. Teidän lattia on niin hieno! Vitsi että harmittaa, kun budjetti ei riittänyt tuohon lattiaan. No seuraavassa talossa saa luvan olla tuollainen lattia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta onneks teillä ON kiva lattia kuitenkin! Mä haaveilen, että tää maalataan jossain välissä sellaiseksi ihan yksiväriseksi harmaaksi. Olisin kans halunnut uuteen taloon tosi tumman lankkulattian. No, nyt ei tule. Onneks tulee tammilankkua silti. Budjetti, budjetti :-D

   Poista
 3. Kaunis talo! Ja tuo puolipyöreä pöytä on söpö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Puolipyöreä pöytä vähän hakenut paikkaansa, se on mun kummitädin vanha ja meillä "perintönä". Mutta tuossa tykkään nyt pitää!

   Poista
 4. Meillä kaikki laskevat, ja yhdessä perheen kanssa laskeminen on kyllä ihan parasta. Harmi kun laskeminen on sen verran hintavaa, ettei ihan joka viikko pystytä käymään.
  Kaunis talo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis samaa kuule manasin. Hitsin kallista. Ja kun mennään USA:ssa mäkeen, se on VIELÄ kalliimpaa. Mutta voi että se on silti kivaa.

   Poista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…