tiistai 12. tammikuuta 2016

Joulu- vai kevätkukka?


Suomen perinnekukka joulun aikaan tämä hyasintti. Mutta ihan kevätkukkana se sitten USA:n puolella tunnetaan. Samoin kuin Kanadassa, jossa muistelen etsineeni jouluna joka paikat läpi saadakseni hyasintin kotiin, enkä saanut. No, pääsiäisenä niitä oli sitten tarjolla ihan joka paikassa.  Edelleen se mulle on ihan jouluinen kukka, muuksi en ole osannut ajattelua muuttaa. Mutta jos nyt tammikuussa Nuutin päivään asti noita pitää, niin sitten voin siirtyä vaikkapa tulppaaneihin! 
Jännä juttu, kun joskus noista tulee niin voimakas tuoksu tai siis oikeastaan haju, etten kykene ollenkaan olemaan samassa huoneessa. Mutta joskus ei mitään! Joskus olin huomaavani, että sininen tuoksuu vähemmän, mutta en tiedä onko sillä mitään perää.
No joo, tänään ei tule mitään ihmeellisempää. Lunta kolattu ja kolattu ja sitten vielä oltu ilta laskettelurinteessä. Nuorempi vanhemmista sai joululahjaksi uuden lumilaudan ja sitä on nyt sitten ulkoilutettu urakalla. Pitäisi vain vielä ottaa selvää, miten se kuskataan lentokoneessa. Tai siis erillinen kuljetuskassi sille on tietty hommattava, mutta että pitääkö jotenkin erikseen ilmoittaa. No se tietysti selviää lentoyhtiön nettisivuilta - tai ainakin toivottavasti selviää :-) 

3 kommenttia:

 1. Kaunis kukka olkoon sitten jouluinen tai keväinen..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja jos löytyy vähän pidempää vartta, saa kivoja kimppujakin aikaan!

   Poista
 2. Sininen hyasintti tuoksuu eniten, valkoinen vähiten. :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…