Plants vs Easter Bunny sekä parvekeviljelmäpohdintoja

maanantai 30. maaliskuuta 2015
Viime vuonna ei ollut jostain syystä pätkääkään intoa tehdä mitään pääsiäisen hyväksi. Muistelen, että me olimme itseasiassa pääsiäisviikonlopun reissussa, koska silloin on pidempi loma koulusta. Tänä vuonna lomapäiviä oli peruttu lumipäivien takia. No, joka tapauksessa, minä olin varustautunut pääsiäiseen jo jouluna, kun näin Whole Foodsin itsepalvelulaareissa ohran siemeniä.
Muutama viikko sitten laitoin jääkaapin oveen lapun "MULTAA". Muistin sitten onneksi ostaa multaa! Sitä ennen olin muistanut kaivaa jouluiset ohrat kaapista ja laittaa ne likoamaan. 

Mullatkin sain ihan itse ilman kenenkään "innostunutta" apua laitella astioihin.
Ja siemenet myös 

Yhtenä päivänä toinen kaksonen sitten koulusta tultuaan huomasi mun jo itäneet ohrat ikkunalaudalla ja sai melkein hepulin. 

"Moooom, whaaaat - do you really have PLANTS???"

No, siis arvatahan saattaa, että eräs peli on jokin verran tässä vaikuttajana, Plants vs Zombies, joka meillä on muuten tällä hetkellä lautapelinä(kin). 

Kohta kuusi vuotiaan mielestä oli siis äärettömän mageeta, että meillä oli kotona omat plantaasit ja "pläntsit". Pikkuherra sitten adoptoi heti yhden pääsiäisohrapurkin itselleen ja väsäsi siihen oman kyltinkin. Vähän piti auttaa tuon tikun kanssa. 

Sen jälkeen on poika joka päivä hoitanut omaa purkkiaan ja on niin uskomattoman onnellinen, kun tuo ohra kasvaa. Toinen kaksosista innostui vähän myöhemmin ja nyt molemmat hoitelee omia "palstojaan". Eikä istuttelut tietenkään tähän jääneet. Nyt on oltu kauppareissuilla tarkkoina ja haluttu lisää siemeniä mukaan. Juurikin tällä hetkellä meillä on salaatit itämässä ja varmaan jotain muutakin voisi laittaa. Pieni ongelma tuossa on, kun ei ole tällä hetkellä muuta ulkotilaa parvekkeen lisäksi. Nyt kun olisi kyllä enemmän kuin tarpeen kaikki parvekeviljelmäneuvot ja vinkit. Täällä olisi niin innokkaita poikia, ettei haluaisi yhtään tämän kaltaista innostusta latistaa äidin ymmärtämättömyydellä. Koulussakin on jotain ilmeisesti kylvetty, koska viime viikolla yhtenä päivänä sieltä tultiin kotiin silmät kiiluen kertoen, että "I have now more plants!" Yhtään ei osannut kyllä kertoa, että mitä on kasvamassa. Ei kai sen väliä, kunhan kasvaa ja saa antaa vettä.

Päiväkodeissa ja kouluissakin kyllä kannattaisi hyödyntää piha-alueita istutustouhuihin, koska tässä ainakin yksi täysin varma keino saada lapset innostumaan ja touhuamaan ja samalla siihen voi ympätä mukaan vaikka mitä opetusta.

Pääsiäistunnelmia, vanhaa sisustusta

lauantai 28. maaliskuuta 2015

 

Ajattelin laittaa nyt muutaman kuvan pääsiäisajan tunnelmista meidän Suomen talosta. Tänä vuonna näitä kuvia ei tosin ole otettu, mutta päätin silti laittaa kuvia, koska minusta on hauska katsella näitä itsekin, ja koska tällä hetkellä sisustusta ei ole oikein runsain mitoin kuvattavissa meillä USA:n asunnossa...

Ihan vaan niitä Muumeja!

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015


Voiko ollakaan blogimaisempaa juttua, kuin muumi-mukit? Tai voiko juttuja sanoa blogimaisiksi? Kahvikuppi taitaa olla blogimaailman kuvatuimpia asioita. Tai sitten tulppaanit. Mutta minäpä kuvasin mukeja. Joku voisi ajatella, että eipä sillä sitten todellakaan ole mitään tähdellisempää puuhaa. Silti tein sen. Ja itseasiassa tämä ei ollutkaan niin helppo nakki, mitä ajatella saattaa. Yritin saada mukit kuvattua niin, että ne jotenkin tulisivat esiin hieman eri tavoin, kun tavallisesti. En tiedä, onko siinä onnistuttu mitenkään. Ei ehkä. Mutta kuvat tulevat silti nyt tässä...

Hetkiä ja muistoja - ja vähän makujakin!

lauantai 7. maaliskuuta 2015


Onko teillä maku- tai hajumuistoja? Minulla on vaikka kuinka paljon! Ehkä enemmän, kuin tavaramuistoja. Tavarat ovat usein koko ajan läsnä, niitä näkee jatkuvasti ja niiden muistoihin ei välttämättä kiinnitä sillä tavalla erityistä huomiota. Tuoksut ja maut taas ovat ihan oma juttunsa. Ne voivat yllättää täysin puskan takaa. Koskaan et voi tietää, mistä seuraava maku- tai tuoksumuisto tulee!

Soppa, joka syntyi tänään (Eli kanakeittoa, olkaa hyvät!)

torstai 5. maaliskuuta 2015Tänään kävin aamulla hammaslääkärissä. Mulla oli yksi hampaanpoisto-operaatio, jonka jälkiseuraumuksena sain järkyttävät säryt siihen "kuoppaan". Mitään tulehdusta, vikaa tai muuta ei ollut, mutta sieltä lähti liian aikaisin joku "veritulppaus" pois. Sain tiistaina yhden lääkejutun sinne, mutta ei auttanut. Tänään kokeiltiin toista vaihtoehtoa ja kuin naks koko kipu alaleuasta oli poissa. Huh. Tästä säryttömyydestä innostuneena ajelin suoraan lääkäriltä kaupalle.