keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Vesivärisävyjä ja yksi musta Batman


Tulipahan nyt tähän alkuun näitä fiiliskuvia vähän enemmänkin... 
Tarkoitus oli laittaa muutama otos pikkupoikien huoneesta, kun sitä on nyt vähän laitettu uuteen uskoon. Nyt kuitenkin viime kesäiset merenrantakuva sattuivat silmiini ja niissä sävyt olivat niin yksi yhteen, että päätin laittaa fiilikset yhteen. Nimittäin näistä rantasävyistä kuitenkin olin saanut sen inspiraation huoneen uusiin sävyihinkin!


Tuossapa postailin jo aikaisemmin elokuussa vähän tästä aiheesta, kun suunnittelin näitä Desenion julisteita meidän pikkupoikien huoneen seinälle.

Nyt ne ovat seinällä! 

Mutta hyvä ihme, kuinka nämä kuvat ovatkin suttuisia. 
Pahoittelut siitä. Tulipahan taas sellaista hämyistä ja vähän sumuista sävyä, josta toki itse kyllä tykkään. 


Aurinko paistoi kuvaamishetkellä niin suoraan noihin taulujen laseihin, että eihän kuvista näkynyt mitään. Pistin sitten verhoja kiinni ja pimeys tuli :-) Myös kuviin!

Vaihdoin tuohon takaseinälle tapetin jo keväällä, kun kävin Suomessa.
Siellä oli sellainen punavalkosävyinen dinotapetti. Jostain syystä en ollut koskaan tykännyt siitä.
En tiedä miksi! Ehkä se sävy ei sitten sopinut tuohon tilaan.


Päätin ottaa nyt sitten "varman päälle" uuden tapetin ja sävyjen valinnat. Muutama vuosi sitten tehtiin naapuriston rouvien kanssa feng shui -kartat jokaisen kodista. Siinä katsottiin joka tilalle värimaailmat ilmansuuntien mukaan. Tämän huoneen väriksi suositeltiin vihreää. En ollut yhtään innostunut asiasta, vaan pitäydyin siinä silloin jo valmiiksi kivassa puna-valko-sinisessä. No, se vain tökki, ei sopinut jostain ihmeen syystä.


Nyt siis eikun feng shuit kehiin ja vihreää mukaan. Tapetti on kyllä todella hailakan vihreä, sellainen veden sävyinen ja siinä on myös mukana helmiäisen kiiltoa. Kuviota on vaikea saada kuviin, koska se ei ole kovin selvä ihan puhtaasti silmillä katsottavanakaan. Mutta tapettipa sopikin tilaan ja huoneen koko tunnelma muuttui!


En tiedä tosiaan oliko se nyt vain tuo feng shui, mutta tuo sumuinen vihreä ja sininen olikin meidän  lattiaa vastaan todella sopiva sävy. Ehkäpä tässä huoneessa punainen sävy lattiaa vasten ei tuon pohjoisen suuntaisessa valossa ollut sitten ollenkaan hyvä väri. Valohan taittuu eri tavoin eri ilmansuunnista katsottuna ja tietysti myös sen suhteen, milloin valo on kirkkaimmillaan. 


Tuntui nyt, että vihreä oli siis nappivalinta, mutta tää hailakka siniharmaa on toinen tosi passeli. Näiden kanssa punainenkin menee nyt kyllä paremmin, jos sitä vähän laittelee piristykseksi. Ja mustavalkoiset julisteet ovat kiva särmä pehmeille sävyille. 


Kokonaisuus tulee vielä kasvamaan, kun saan tuon toisen pojan sängyn päälle myös lisää postereita. Tykkäänt näistä selkeistä ja mutkattomista julisteista, joita on helppo yhdistellä vähän mihinkä tyyliin tahansa. Ja meillä kun on sellaista vähemmän modernia, saan näillä pientä suoraviivaisuutta kehiin. Lasten- ja nuortenhuoneisiin on ihan mukava julistevalikoima.Monesti tuntuu, että esim. julisteiden seinälle saaminen jää vaiheeseen, kun ei ole kotona valmiita kehyksiä. IKEAsta tykkään hakea kehyksiä yleensä, mutta aina ei jaksa lähteä.
Deseniolla on muuten näihin sisustustauluihin kehyksiäkin, täältäpä löytyy :-)
Jos siis samalla vaivalla haluaa hoitaa niin julistehankinnat kuin kehysostot.
Sitten eikun vasaraa ja nauloja etsimään - voi tosin olla, että jos olet kuten meikäläinen, menee niidenkin hakemiseen oma aikansa!


Mutta nyt siis tarkoitus tilata parit lisäjulisteet.
Laittelen aiheesta taas jossain vaiheessa, kun hommassa on edetty!


NIIIIIIN.

Meinasin unohtaa. Tuo salmiakkikuvioinen vihreävalkoinen kangas. Se on tulossa ikkunaan verhoksi. Eipä ole vain silitysrautaa näkynyt, niin ei ole onnistunut silittäminen. Edessä siis laatikoiden kaivamista :-)Tuosta kuplajulisteesta sain muuten itsekin inspiraatiota, että voisin kaivaa vaihteeksi taas akvarellivärit esiin! 

7 kommenttia:

 1. Onnistuneet sävyt! Minkä valmistajan tapetti tuo on? Näyttää tosi kivalta 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tanja :-) Se tapetti on muistaakseni Boråsilta. Ostin Värisilmä-kaupasta hyllystä, kun oli keväällä kiire saada vain "joku" seinään. Voin vielä tarkistaakin.

   Poista
 2. Onnistuneet sävyt! Minkä valmistajan tapetti tuo on? Näyttää kivalta 😊

  VastaaPoista
 3. Kyllä, hyvältä näyttää! Ihanat fiiliskuvat :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Pilvi ja kiitti! Huone on nyt oikein kiva myös livenä, kun ei ainakaan allekirjoittanutta häiritse väärät värivalinnat :-D

   Poista
 4. Kivan näköistä ja toi värisävy on tosi onnistunut!
  En ole hetkeen käynyt Ikeassa; saako Fotoa vihreänäkin?! Tai onko tuo lamppu edes Foto (kaunis vihreä)?
  Mä yritin silloin Fenfshui istujaisten jälkeen hieman muokata kotia, jotta saataisiin energiat kohdilleen - ehkä se jotenkin toimi (vaikkakin rahapuu kuoli heti kättelyssä uudella paikallaan...).

  Terkkuja

  Hanna(-Maija)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mäkin tykkään tuosta väristä. Sopii itseasiassa tänne meidän taloon mihin vaan, jotenkin tämä "oudon värinen" siniharmaa lankku tykkää usvaisesta. Ja joo, tosiaankin Foto on vihreä! Ja on siis se :-D Mulla ei oikein FS ollut mikään "suuri oivallus" silloin, mutta selkeästi noita metalleita ja värejä kun laittaa oikeisiin paikkoihin, ne tulevat paremmin esiin ja sopivat niihin kohtiin.

   Poista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…