Muuttoja ja sisustuksia

keskiviikko 10. kesäkuuta 2015
Mulla oli viime viikolla toinen kaksosista koko viikon kotona pienen koulussa tapahtuneen tapaturman johdosta. Ei oikein päästy ulos, piti vain keksiä puuhaa kotona.

Minäpä sitten päädyin tässä viime hetken kalusteidensiirtopuuhiin olkkarissa. Mikäs siinä, ei mennyt kuin reilu tunti ja itseasiassa nyt on taas kivampi. Jouduttiin siirtämään talvella sohva pois ikkunan edestä, johon se sopisi siis paremmin, koska ikkunoista vetää kylmällä ilmalla aivan turkasen törkeästi...

Sohvan olisi nyt voinut toki siirtää takaisin jo pari kuukautta sittenkin, mutta toinenkin huonejärjestys oli ihan ok. No, nyt tuli taas tehtyä vähän siivoiluja ja raivailuja ja täytettyä kierrätyssäkkejä. Jostain kertyy aina jotain, millä ei tee mitään. Muun muassa lehtiä ja koulusta tulevia mainoksia, papereita, rikki menneitä tavaroita, askartelukamoja sun muuta. Muutenkin jätettä kertyy ihan järkyttävän paljon täällä USA:ssa. Ihan vain esimerkkinä, paahtoleipäkin pakataan kahteen eri pussiin. Ihan älytöntä. Melkein kaikki ruokatavarat ostetaan isoissa pakkauksissa ja niissä sitten se "koontipakkaus" aina lisää roskaa.

Ei pitänyt kirjoittaa nyt roskasta kuitenkaan :-)
Tässä siis vähän taas nurkkia meidän lukaalista. En tykkää tuosta kokolattiamatosta yhtään, mutta ei sille mahda mitään. Täällä niitä vain käytetään tosi paljon. Ei ole kyllä sekään kauhean ekologista. Matto oli vaihdettu entisten asukkaiden jälkeen ja nyt se on alle vuoden asumisen jälkeen ihan huonona taas. Ei siis ole kyse tahroista tai muusta sellaisesta, vaan se menee huonon näköiseksi. Nukkaantuu ja nuhjaantuu. Varmaan halvinta mahdollista, mitä löytyy. Lähes joka kuukausi näen tuolla taloyhtiön pihalla jätelavoja, joissa on tätä kokolattiamattoa isot rullat. Ja kyse on siis pari vuotta vanhasta taloyhtiöstä !!!

Nyt tälläkin hetkellä, kun kesän bostoninsuomalaisten "paluumuuttoaalto" on menossa, on meillä facebook palstat täynnä Bjurstaa, Billyä, Malmia, Ektorpia :-) Ja onneksi muuten kelpaa eteenpäin, useinmiten niille uusille Suomesta tulijoille. Harvoin enää kannattaa kuskata huonekaluja kontilla, koska kontin hinnat ovat aika kovat. Samalla rahalla tai itseasiassa paljon vähemmällä hommaa kalusteet paikallisesta Ikeasta. Onko se sitten ekologista vaiko ei, näin mekin teimme. Tunnistatko kaikki kuvien IKEAt?

Osassa asuntoja on laminaatti, mutta mekin kun asumme kerrostalon ylimmässä, on täällä mattoa joka paikassa ihan äänieristeenkin takia. Ollaan laitettu itse mattoja tämän maton päälle siksi, ettei se sitten likaannu oikeasti paikoista, jossa kuljetaan eniten. Juuttimatto on ollut hyvä vaihtoehto. IKEA:n mattoja siis meillä myös täällä. Melkein kalusteetkin Ikeasta, kuten on suurimmalla osalla väliaikaisia suomalaisia.

6 kommenttia:

 1. Eka kertaa vierailulla blogissasi, kivalta näyttää. Ja kyllähän sieltä jokunen ikealainen löytyi. Itse olemme muuttamassa vain Euroopan sisällä, mutta totesimme, että on aika turhaa (ja kallista) raahata kaikkia huonekaluja mukana. Ikeasta saa kyllä ne välttämättömät aika edullisesti... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kun tulit käymään :-) Se on kyllä niin totta, että rahtaaminen on monesti kalliimpaa, kuin näiden uusien hommaaminen. Vaikka tuntuukin välillä vähän höhlältä. Onneksi ne vanhatkin saa melkein aina hyvin kiertoon. Me ei olla mitään jouduttu pois heittämään.

   Poista
 2. Ikeat on paikallaan kun raha ei kasva puissa. Ja ne kyllä kestää ihan saman kuin moni kalliimmastakin puljusta ostettu, täällä Suomessa ainakin jotkut sotkat ja askot sun muut mööpelifirmat myy ihan yhtälaista lastulevytavaraa kuin ikeakin, ikea nyt vaan onsattunut kehittelemään konseptin, missä myyntihinnat on mahdollista painaa tosi alas, eli valtavat volyymit mitä tehdään (monissa tuotteissa kun on ihan samoja osia) ja tietty se, että asiakas itse kokoo kasaan kaiken.

  Joskus itse usa:ssa käyneenä / asuneena pidin kans ihan järkyttävänä sitä krääsän määrää mitä kaupasta väkisinkin kantaa kotiin, eli juurikin ylimääräistä muovia ja muuta. Eikä oikein mitään pysty kierrättämään vaan kaikki menee samaan roskikseen. Siellä kai joissain isoissa kaatopaikoilla on joku jätteidenlajittelusysteemi, mikä sinänsä on ehkä hyväkin joltain kantilta, kun se työllistää. Me täällä suomessa on totuttu kaikki mahdollinen tekemäänkin itse.

  Ed.postauksessa oli jotain suomalaisesta valosta. Sitä mullekin joskus joku ulkomaalaisvieras kehui, että täällä valo on ihan "erilainen" kuin siellä, varmaankin johtuu jotenkin tästä pohjoisesta sijainnista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja Ikeat on muutenkin jees, vaikka voisi laittaa rahaa enemmänkin. Koska ylipäätään mun mielestä on fiksua "säästää" sellaisissa asioissa rahaa, joissa hinta-laatusuhde on kohdillaan. Ja Ikean sohvat uusittavilla ja pestävillä päällisillä on kyllä ihan ykkösjuttu. Miksiköhän sellaisia ei pahemmin muissa firmoissa ole. Mä tykkään, että se on itseasiassa yksi kestävää kehitystäkin avittava juttu.

   Täällä joo kierrätetään kyllä. Pistetään useampaan eri laatikkoon eri jutskat. Meillä ei ole kyllä kompostia, eli sekajätettäkin tulee. Joissain paikoissa on jätemyllyt, joilloin biojäte menee viemärin kautta kiertoon. Olen kuullut kautta rantain, että joissain näissä jätteenkierräyslaitoksissa työskentelisi mm. nuoria vankeja. En tiedä sitten mitään tarkemmin.

   Suomalainen valo on tosiaan kyllä ihan ainutlaatuinen! Tai ehkä ei, varmaankin samaa valoa samoilla leveysasteilla on muuallakin? Mutta Pohjoismaissa se on ihan oma juttunsa. Täällä aurinko on korkealla ja sitten yhtäkkiä on jo pimeää. Iltaisin on joskus kyllä kiva iltavalo :-)

   Poista
 3. En tiedä tuliko ensimmäinen viesti perille, joten uusi yritys. Ihania kuvia ja hyvä uusi järjestys! Harmoninen kokonaisuus tuo seinän sävy ja siniharmaa nojatuoli! Mä en tunnista muuta ikea-juttua kuin maton, sohvan ja ehkä pöydän!?! Onko siellä erilainen valikoima kuin täällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oikein, matto, sohva ja pöytä oli, mutta hei sitten lisäksi lamppu, yksi taulukehys, musta pahvilaatikko (kompa :-), Eli kuusi yhteensä. Musta täällä aika suppea valikoima... Täällä tosi harvassa Ikeat, meillä siis yksi tunnin ajomatkan päässä. Se on koko Uuden Englannin ainoa eli tässä ei ole lähistöllä muita, lähimainkaan siis. Vancouverissa kun taas meillä oli niitä aika pienellä alueella. Mistähän sekin johtuu...

   Poista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…