perjantai 22. toukokuuta 2015

Aamuyöllä kello viisi


Eräänä päivän, aamuyöllä, kello viisi, jokunen viikko sitten.
Tarkemmin ottaen klo 5.10, ainakin seinäkellon mukaan. Hyvästit taas hetkeksi kotitalolle.
Kentälle, Lontoon kautta USA:n puolen kotiin...


Mulla oli ollut tarkoitus nappailla muutama kuva meiltä ihan vain omaksi iloksi mukaan (ja vähän blogiinkin ehkä), mutta olin täysin unohtanut ottaa niitä edellisenä päivänä. No, aurinko oli juuri nousemassa, mutta vielä oli melkoisen hämärää. Silti muutama räpsy mukaan :-)

Keväistä valoa ja  vähän kuvankäsittelyä - onhan nämä ihan rakeisia kokonaisuuksia, mutta ehkä niistä jotain selkoakin ottaa.
Nimittäin siinä se on nyt, meidän uusi ruokapöytä!

Keksin myös meidän tuolle olkkarin päätyhuoneelle nimen: KESÄHUONE!
Sille on aina sopinut väreiksi kesäiset, kuulaat ja pastelliset sävyt.
Jossain vaiheessa olen pistänyt hanttiin, mutta minkäs teet. Huone ja tila on se, mikä se on, ja värit sopivat sen mukaan. Paras tunnelma tulee silloin, kuin kuuntelee ja katsoo, mikä on tilan "henki". Ruokailutila on silloin omimmillaan, kun siellä on maanläheisiä sävyjä, sekä vadelmanpunaista tai murrettua pinkkiä. Samat eivät käy mitenkään tuonne vastapäätä olevaan kesähuoneeseen. Nytkin siellä oleva pellavapussilakana hieman häiritsee kokonaisuutta, mutta toisaalta ei ole mahdoton. 


Äiti oli tuonut mun joskus vuosia ja vuosia sitten Marimekon kankaasta ompelemat tyynynpäälliset takaisin. Olin varmaan heittänyt ne kirppiskasaan jos tosiaan vuonna yksi ja kaksi, kun ei ollut ajatustakaan, että meillä olisi enää missään noita jäljellä. Mikä onni, nehän sopivat täydellisesti tuonne kesähuoneeseen! En muista kuosin nimeä, mutta pieni aavistus, että jotain juhannusruusuun viittaavaa se olisi voinut olla. Kangas 1990-luvulta, jos en ihan ole väärässä. 

No, tällaista sumeaa meillä tällä kertaa :-) 
Ensi kerralla sitten kirkkaampia kuvia, kun tätä taloa kuvailen teille!
Kotitonttu siellä kuvailee kyllä aina silloin tällöin, mutta laittelen omiani sitten taas jossain välissä!


8 kommenttia:

 1. Hei, pienistä rakeista huolimatta kivoja kuvia. Kiinnitinkin heti huomiota ruokapöytään, sopii teille tosi hyvin. Mistä hankittu? Sopisi meillekin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Johanna :-) Joo tuo valo ei ollut nyt ihan optimaalinen. Tulipahan oikea tunnelma mukaan silti :-) Pöytä on teetetty sipoolaisella puusepällä tai mikä hän nyt olikaan. Teki siis mittojen mukaan ja vahattu Osmolla.

   Poista
 2. Teidän koti on kyllä niin ihana, tykkään tunnelmasta mikä kuvista välittyy tosi paljon. Ei haittaa hämärät kuvat :) Pöytä on tosi kaunis.

  VastaaPoista
 3. Ihanan utuisia,unenomanisia kuvia,sopii hyvin tuohon kellonaikaan. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viikonlopputoivotuksista ja kuvakehuista :-) Iloista alkavaa viikkoa sinne!

   Poista
 4. Hei, mistä tuo ihana ruokapöytä on? Se on just täydellinen! Teillä on muutenkin tosi ihana tuo Suomen koti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos :-) Minäkin tykkään! Tilattiin mittojen mukaan yhdeltä tekijältä Sipoosta. Minäkin tykkään meidän talosta Suomessa, sinne aina vähän ikävä :-)

   Poista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…