Taimia kahvilan pihalla

lauantai 11. huhtikuuta 2015


Kävelin yksi sateinen päivä pienessä keskustassamme olevan vakiokahvilani ohi. Sinne oli ilmeisesti juuri saapuneet kevätkasvit. Osa oli jo istutettu ikkunoiden edessä oleviin kukkalaatikoihin, mutta paljon oli vielä odottamassa... 
Hyasintit ovat täällä kevätkukkia, joten niitä on nyt joka paikassa. Täällä Uudessa Englannissa sesonki-istutuksia on yleensä paljon, mutta nyt tämä kevät on ollut niin kamalan kylmä, että selkeästi tämäkin touhu on muutamia viikkoja myöhässä, jos vaikka ihan viime vuottakin vertaa.

Yritit ovat menossa kahvilaravintolan omaan käyttöön - ihana idea. 
Pitävät niitä koko kesän pihalla ja käyvät hakemassa tarpeisiin.

Mun omat parvekeviljelmäni eivät ole edenneet yhtään ja tuntuu siltä, että taitaa jäädä tekemättä. Jotenkin tämä asunto ei inspiroi yhtään mihinkään ylimääräiseen. Saa nähdä, jos jonkun valmiin ruukun ostaisi. Mutta ehkä nämä toisten istutukset riittää mulle, käyn sitten katsomassa niitä!

Muutaman viikon päästä lähden pienelle Euroopan-reissulle. 
Lontoo - Espoo - Lontoo - Boston. 
Ensin piti mennä vain Lontooseen, mutta päätin ottaa ja käväistä myös kotona :-) 
Sitä siis odottelen kovasti! EN MALTA ODOTTAA!!!

14 kommenttia:

 1. Ihana idea nuo penkillä olevat kukat...ja mahtavat jouluruusut..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan ne olivat varmasti odottelemassa siinä istutukseen menoa :-D Mutta minä hullu suomalainen bloggaaja vaan kuvaan kaiken, ei ole vielä kukaan tullut kyllä ihmettelemään!

   Poista
 2. Oikeastaan on siis ihan luonnollista, että hyasintit ovat kevät eikä joulukukkia. Hakemalla löysin jouluna ruukkuhyasintin ja sitten se ei edes tuoksunut miltään. Pääsiäiseksi ostin leikkohyasinttejä ja ne piti laittaa aika pian pois, kun oikein tuoksuivat kunnolla ! Upeita kuvia taas !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joo, siis sipulikukkinahan nuo maasta nousevat luonnollisesti keväällä. Mutta suomalaisena hyasintti on ainakin mulle vain NIIN joulu, NIIN joulu :-) Suomessa vähän erilaiset hyasinttivalikoimat jouluna, mitä täällä USA:ssa. Suomessa ne kyllä tuoksuu - liikaakin! Mun on tehnyt mieli ostaa niitä leikkona Trader Joesilta, mutta aina joku muu on jostain syystä mennyt edelle... Ehkä se on se, kun mä niin ne ajattelen jouluiseksi :-)

   Kiitti kovasti kommentista :-)

   Poista
 3. Noi viimeisen kuvan kukka"laatikot" on tosi kauniit, Onkohan niissä heinän ja mullan välissä mitään? Mietin vaan kastelua. Mä oon jo 10 vuotta pähkäillyt parveekkeen kaiteelle laatikoita, mutta en ole löytänyt mieleisiä. Josko tänä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu noita laatikoita on tosi paljon täällä ja niitä myydään myös vähän missä vain,. Joku tämän alueen "juttu". Mun pitää katsoa, onko siellä välissä mitään - tai siis taimikaupassa sörkkiä lähinnä. Luulen, ettei ole. Eli kastelussa menee vesi sitten läpi. Joku muovitus voisi toimia! Mulla on ollut myös se laatikkopähkäily Suomessa useamman vuoden :-) Ne on kivan näköisiä, mutta jostain ihmeen syystä en ole ostanut!

   Poista
 4. Mulle hyasintti on vaan jotenkin niiiin joulukukka. Mutta kaipa sitä voi oppia jotain uutta koko ajan!
  Tervetuloa Suomeen hetkeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin mullekin :-) Täällä siihen on kyllä jo tottunut, että niitä on kevätistutuksissa. Kanadassa oli sama homma. Kanadassa käyttivät vain vielä räikeämpiä värejä, mistä en tykännyt oikein. Esim. lähestulkoon neonkeltaista :-D

   Poista
 5. Tosi kauniita kuvia taasen, niin keväisiä! Tervetuloa Suomeen :)

  VastaaPoista
 6. Niin kivat kuvat taas!
  Huomioin nuo pähkinänkuoret jouluruusun juurella! hauska idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Voi kiitos :-D Kuule noi jouluruusut ovat olleet noissa ruukuissa koko talven. Ne nyt siitä vain putkahtivat esiin joku aika sitten. Siinä on kuoria tippunut puusta maahan ja osa mennyt sitten ruukun päälle - näin luulen :-) Mä nimittäin huomasin ne myös!

   Poista
 7. Ihana idea, että kahvila kasvattaa yrittinsä itse! Täällä myös hyasintti on kevätkukka. Kyllä niitä jouluksikin usein jo saa, mutta kevätkukaksi se mielletään. Meillä kaupungin kukka-amppeleissa on yleensä tuollainen "huopaheinäjuttu" pohjalla. Kun puutarhurit kastelevat niitä, niin näkyy aina vesi valuvan hetken aikaa, että ehkä kannattaa varmistaa, ettei kastele naapuria, jos parvekkeelle tuota systeemiä suunnittelee. ;) Vaikka voihan se olla, että kotioloissa voi kastella hiukan kevyemmin. Ihana, että pääset reissuun! Multa varmaan meni joku juttu jossakin kohtaa ohi, mutta oletteko te siis palaamassa kesällä takaisin Suomeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan se oikeasti joku pohjoismaiden oma juttu, että hyasintti on joulukukka? Kun tanskalaiset ja ruotsalaiset nyt ainakin suomalaisten lisäksi sitä jouluna kasvattaa ja käyttää... Mitä etelämpään mennään, se on sitten kevätkukkana suosittu.

   Täällä tosiaan noita samalaisia "heinäruukkuvirityksiä" näkyy olevan paljon. Suomessa en ole muistaakseni nähnyt. Joku aika sitten oli paljon pajuruukkuja ja pajuamppeleita.

   Mä olen tosiaan tulossa vasta kesän jälkeen Suomeen pysyvästi - mitä se sitten tarkoittaakaan. Toistaiseksi ainakin kahden maan välillä suhaamista. Oli alunperin tarkoitus olla tämän vuoden loppuun, mutta päädyttiin näin.

   Poista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…