maanantai 13. huhtikuuta 2015

"Kesähuvilan" keittiö


"Kesähuvila" eli Suomen koti on ollut tässä taas mielessä. 
Meillä tuo toinen puoliskoni käyttää talosta nimeä kesähuvila, ja vähänhän se sellainen mökki onkin :-D Mun haave vanhasta talosta ei toteutunut, mutta sain kuitenkin talon, joka on sisältä sellainen osittain vanhan henkinen. Hain lähinnä sellaista vanhaa kaupunkiasuntofiilistä, en maalaistaloa. Olen ollut melkein kaikkeen aika tyytyväinen.


Virallisesti talo on kyllä siis ihan talo. Uusille lukijoille tiedoksi, että se on muokattu versio Kannustalon Aurora-mallistosta ja tosiaan rinteeseen rakennettu. Alakerta meillä on harkkoa eli ns. kivitalo, mutta yläkerta tuli Kannustalolta elementtinä. Koko talo on silti Kannustalo, ja se on verhoiltu puulla kokonaan. Rinnetalomaisuus on ns. hämätty autokatoksen avulla. 


Jokunen aika sitten pyydettiin kuvia meidän talon keittiöstä. Siis Suomen talon. 
(Tämän USA:n asunnon keittiöstä kukaan ei oikeasti halua nähdä mitään kuvia, heh heh.)
Tässäpä tulee muutama!Keittiöstä pääsee ns. yläterassille suoraan. Se ei ole parveke, vaan yläpihan terassi. Suunnittelin keittiön paikan tähän, koska tuossa kohdassa on ihana vanha omenapuu ja siihen paistaa aurinko suurin piirtein aina. Ajattelin, että parempaa ei voi olla, kuin suora käynti keittiöstä ulkoilmaan. Ja tähän ollaan oltu tyytyväisiä. Tämä omenapuu siis oikeastaan määritteli meidän keittiön sijainnin ja vähän samalla koko talon pohjaa.

Löysin muutamat kuvat, mitkä viime vuonna otettu.
Mulla on ollut nyt tässä samaan aikaan verhojenhankinta-ajatuksia ja sopivasti noiden kuvien kanssa pohdin, mikä nyt olisikaan paras vaihtoehto. Meillä on talopaketin mukana tulleet sälekaihtimet, mutta en pidä niistä yhtään. Keittiön toinen ikkuna on sellainen, että siitä ei kukaan vieras näe sisään, mutta tiskipöydän ikkuna on taas naapuriin päin, joten se on kiva saada peitoon tarvittaessa. Siitä paistaa monesti myös aurinko niin, että pitää hieman himmentää.Mulla on ollut kaikenlaista viritystä ikkunoissa, mutta oikeastaan ei mitään, mistä lopulta olisin ihan täydellisen paljon pitänyt. Nämä kuvan valkopunaiset raitaverhot olivat kyllä kivat, mutta en jaksa katsoa punaraitaa kuin jouluna tai keskellä kesää, joten ei toimi. 

Paras olisi ihan joku luonnonsävyinen yksivärinen kangas. Meinasin, että ompelisin itse laskosverhot jostain pellavakankaasta, mutta päädyin taas näihin Elloksen verhoihin, joita meillä ollut joskus aikoinaan yhdessä edellisessä talossa. 

Tilasin nyt näitä Elloksen laskareita siis kahden verhon setin ja otin väriksi pellavan. 
Saa nähdä, oliko oikea valinta.
Arvoin, onko valkoinen parempi. 
Tai kerma. 
Kuvassa ikkunassa taitaa olla harmaa, sitten oikealla ylhäällä pellava ja alhaalla kerma.

kuva: Ellos


Toinen vaihtoehto oli myös olemassa, mutta päädyin perinteisiin laskareihin. Silti nämä Struktur-laskosverhot olivat myös aika söpöt. Eikä ainakaan hinnalla pilattu!
Ja nämä näyttävät tosi kivoilta, mutta tuossa tilassa se ominaisuus oli myös tärkeä, että saan verhot eteen tarvittaessa narusta säätämällä. Toki näissäkään laskosverhoissakaan ei ole kallista mekanismia mukana. Se kyllä näkyy hinnassa - ja "automaattimekanismi" (en tiedä oikeaa nimeä!) nostaisi sitä vähintään puolella. Ja koska tuossa tilassa ei tulla verhoja säätämään edes joka päivä, niin tämä saa luvan toimia. Vanhassa kodissa toimi ihan hyvin.

Kuva: Ellos

Tein siis Ellokselle tilauksen, - ekaa kertaa muuten yli 1,5 vuoteen (johtuen muutoista / ulkomaanoleilusta yms.) ja laskin että se on mulla noudossa siinä toukokuun alussa, kun käyn kotona. Ja toivon, että verhot sopivat hyvin. 
Jos nyt joku sattuu olemaan ihan ekaa kertaa Elloksen kanssa tekemisissä, niin vinkkinä, sinne saa aina yleensä jostain alekoodin. Yleensä etusivulla vilkkuu joku tarjous. (Nyt ainakin tänään oli -20% koko tilauksesta, mutta monesti ihan kaikki tuotteet eivät ole siltikään mukana. Usein löytyy esim. kallein tuote -30% tai -40% tai / ja ilmaiset postikulut...)

Mulla tarkoitus siis laittaa toukokuisella pikavisiitillä laittaa taloa asumiskuntoon. Meidän piti alunperin laittaa talo vuokralle täksi vuodeksi, mutta sitten ei laitetukaan, kun mulla oli tarkoitus tulla talveksi sinne. No, sitten en tullutkaan ja puoleksi vuodeksi ei viitsinyt etsiä enää ketään. Nyt siis meillä Suomeen jääneet tavarat pakattuina varastossa. Toivotaan, että saan muutamat apukädet mukaan, koska huonekalut on suurimmaksi osaksi alakerrassa. Yksin on hieman haastavaa kantaa isoja kaappeja tai sänkyjä ylös ;-)


(Sisältää mainoslinkkejä)

7 kommenttia:

 1. Voi että tykkään tuosta teidän keittiöstä! Pellavaverhot on varmasti hyvä valinta! Toivottavasti ehditään treffata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pakko ehtiä! Mulla ton keittiön kanssa edelleen sellainen "ei-niin-tyytyväinen" -fiilis. Tekis mieli jotenkin vähän fiksata, mutta en tiedä sitten. Yläkaapit olisi ollut hyvä homma tuolla sivulla, missä on uuni. Jotenkin ei ole ihan täysin mun juttu tämä yläkaapiton keittiö.

   Poista
 2. Se on just ihanaa, kun keittiöstä pääsee suoraan ulkoilmaan nauttimaan aamukahvia, kesäaikaan :) Siksi minäkin halusin meidän taloon parvekkeen keittiön kupeeseen.
  Mulla oli noi Elloksen pellavaiset laskosverhot hetken viritettynä vierashuoneessa, mutta niissä oli se huono puoli, että päästävät valoa niin paljon läpi, että pitää olla myös sivuverhot vedettäväksi ikkunan eteen, kun jotkut yövieraat ei saa muuten nukuttua.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…