Herkkulettuja joka lähtöön!



Tänään tulee pari lettureseptiä.


Kaikki käytössä meidän huushollissa ja varmasti toimivia - ainakin mun pannulla tullut hyviä räiskäleitä, lettuja, ohukaisia ja pannareita!






NE PARHAAT PERUSLETUT:

5 dl maitoa (mielellään ei-rasvaton)
4 kananmunaa
0.5 dl rypsiöljyä
1,5 dl ohrajauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2-3 rkl sokeria
1 tl suolaa

Sekoita kaikki aineet yhteen.
Anna turvota 30-60min.
Turvottaminen tosi tärkeä juttu onnistumisen kannalta.
Paista pannulla isoja tai pieniä lettuja. Sopii myös muurikan kanssa!
Laita aina vähän rasvaa, ennen paistamista.
(En ole laskenut, montako lettua tästä tulee... Mutta annos voidaan puolittaa totta kai ja pieni osviitta, että tämä menee kyllä meidän neljälle pojalle ja yhdelle miehelle hetkessä!)

*****

KAURA-RAHKAPANNARIT:

2 dl kaurajauhoja (tee itse sauvasekoittimella kaurahiutaleista!)
0,5 dl ruis- tai kookosjauhoja
3 munaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
2 dl maitorahkaa
2,5 dl mantelimaitoa
0,5 dl öljyä (itse käytin avocadoöljyä)

Sekoita sooda + leivinjauhe sekä jauhot keskenään.
Vatkaa yhteen nesteet ja munat.
Lisää jauhot ja vispaa tasaiseksi.

Anna levätä noin 30 minuuttia ennen paistamista.

Täytyy sanoa, että yllätyin aika suuresti, koska näiden maku on ihan mieletön "terveysletuiksi", kuten meillä näitä sanotaan. Tosin parempi olla kertomatta lapsille mitään sellaisia, koska silloin saattaa syömishommat jäädä kesken. Mutta oli nimike mikä tahansa, nämä upposivat tuosta vain. Olin nimittäin tehnyt tavallisia vehnäpannareita myöskin, ja itselleni tätä laatua, koska syön gluteenitonta.
Yhtäkkiä huomasin, että koko perhe olikin syönyt siitä "mun" pinosta ja söivät itseasiassa kaikki letut ihan murisematta. 

Sukulaiseni teki näitä myös lapsenlapsilleen ja kertoi, että olivat tehneet kauppansa ihan huippu hyvin! Jos tästä haluaa täysin maidottoman, voi käyttää hyvin varmaankin jotain muuta tuon maitorahkan sijaan. Sitä en ole kokeillut, koska meillä se ei ole tarpeen. En käytä ehtaa maitoa sinänsä, mutta rahka sopii mulle ihan ok. Voisin kuvitella, että rahkan korvaus banaanilla onnistuisi mainiosti. 

Jos kuitenkin haluaa mennä vielä tiukemmalle linjalle hiilareiden suhteen, voi paistella letut seuraavan reseptin mukaan. 

(Tätä en ole lapsille kyllä saanut menemään, maku on jo niin lähellä tavallista munakasta...)


VÄHÄHIILARINEN PANNARI:

3 munaa
Noin 3 rkl / 0,5  dl manteli- tai kookosmaitoa
kukkurallinen ruokalusikallinen kookosjauhoa
2 rkl maitorahkaa
(vanilja-aromia, kaloriton)
1 tl suolaa

******
Testasin tätä vähähiilaripannaria myös mantelijauholla. 
Se ei toiminut yhtään niin hyvin. Maussa ei ollut kauheasti eroa, mutta ero näkyi koostumuksessa. 

Kookosjauhoilla pannarista tuli paljon paksumpi ja "muhkeampi", kun taas mantelijauholla se jäi lättänämmäksi. Asiaan saattaa tietysti myös vaikuttaa jauhojen koostumus. Mun käyttämät kookosjauhot olivat todella sellaista "pölyistä" jauhoa, kun taas mantelijauho oli raskaampaa ja karkeampaa. Kokeilemalla selviää!
Laitan monesti täytteeksi itse ihan vain rahkamarjaseosta, mutta nämä pannarit käyvät myös ja toki suolaisen seurassa. Eräänä päivänä laitoin väliin kanaa ja omaa majoneesitonta cole slaw -salaattia (kaali+porkkanaraastetta ja vähän ananasta, pippuria, suolaa, öljyä + viinietikkaa). Siitä tuli ihan huipputäyttävä lounas!
Superherkkua letut ovat toki tietysti silloin, kun mukaan laitetaan kermavaahtoa ja mansikkahilloa! 
Tosin itse otan mielummin vadelmaa :-)

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…

Back to Top